Tartışma:İhsan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Felsefe (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu makalede modern toplumda hoş karşılanabilecek ya da toplumdan topluma değişiklik gösterebilecek bazı sosyal davranışlar "kötü" olarak tanımlanmış.

Vb. taraflı yorumlarda bulunulmuş... Değiştirilmesi ya da silinmesini talep ediyorum.


Bu makele ihsan kavramının islamda ne anlama geldiğini kaleme almış. Bu anlatımın islamda böyle olmadığını, yanlış yazıldığını söyleyebilirmisiniz. İhsan ile ilgili bir başka dinin, laik ahlakında tanımları varsa onlarıda dileyen ekleyebilir. Aksi halde tarafsızlık edebiyatı yapmanın yutar bir tarafı olmaz. Adı üstünde islamda ihsan şu anlamama gelir diyor. Eğer islan içinde bir başka mezhep açıklamsı varda ona temas edilmemişse o zaman mezhepler arasında tarafsızlık yapılmayıp islamda diye başlamak yanlıştır, tarafgirdir denilebilirdi. 24 Aralık 2005

taraflı bir ifadeden ziyade islama göre açıklaması yapılmış. faiz içki zina gibi şeylerin islama göre haram olduğu söylenmiş. ben taraflı bir kısım göremedim. --Torque 11:30, 11 Nisan 2006 (UTC)


  • Metin daha ansiklopedik dille yeniden yazıldı, kaynakça verildi vb. Yine de bir soru;
  • Cibril hadisi, Buhari'de İman bölümünde geçmekte midir? Müslim'de el-İman'da geçtiğini biliyorum ve bazı kaynaklarda Buhari'de de İman bölümünde geçtiği yazmakta, buna dayanarak birincil değilde ikincil elden Buhari İman'ı da kaynakçada belirttim; fakat şahsen Buhari'de bu hadisin yer aldığını bilsem de nerede ve nasıl yer aldığını bilmemekteyim... Açıklayan/bilen birisi olursa iyi olur. - Noumenon 11:59, 11 Nisan 2006 (UTC)