Tartışma:İhlas Suresi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İhlas Suresi de fatiha suresi gibi ansiklopedik bir önemdedir. Kaldırılmaması doğrudur.

Bu açıklamaların tartışılacak herhangi bir yönü yok,son derece akla ve mantığı uygun açıklama yapılmış,tarafsız olduğunu düşünüyorum.--Mailtayfun 10:18, 20 Nisan 2006 (UTC) 20.04.2006

Tefsir kisminin degistirilmesi lazim. Aciklamalar ansiklopedik degil, söyle yapalim böyle yapalim diyor... Erhanlale

Surenin kendisi Vikikaynakta mevcut. --Dbl2010 03:25, 27 Nisan 2006 (UTC)

Kişisel yorum eklentisi[kaynağı değiştir]

Her şeyden önce maddenin Kur'ân-ı Kerim'de yer alan bir sure olduğu unutulmamalı.

İçeriğe eklenen:
"Surede geçen Ahad ve Samed kelimeleri arapça dil bilimi açısından üzerinde durulmaya değer kelimelerdir. Her iki kelime de meallerde verilen anlamlar açısından günlük kullanımda yeri olmayan ve zorlama açıklamalar imajını oluşturan anlamlar verilerek tercüme edilmektedir.Örneğin ahad kelimesi için verilen birlik anlamı günlük yaşamda herhangi bir nesneyi sayarken kullanılmaz, ve bu anlamı karşılayan kelime vahid kelimesidir.Samed kelimesi mezopotamyada akadların güneş tanrısı şamaş veya kenanlıların güneş tanrıçası olan şapaş ile benzer fonetiğe sahiptir[1] ve muhtemelen aynı isimlerin farklı dil ve lehçelerdeki farklı telaffuzundan ibarettir. Bu ve benzeri durumdaki diğer isimler bazı analistler tarafından (tanrı veya tanrıçalara verilen isimlerin Allah'a atfedilmesi) tektanrıcılığa giden yolda değişik adımlar atılması olarak değerlendirilir. Aynı değerlendirmeler Mezopotamyadan Mısır'a kadar olan bölgelerde bir savaş tanrıçası olarak tapınılan anat[2] ile ahad arasındaki fonetik benzerlikler için de yapılabilir."
İfadesi tamamen Kullanıcı Zohak 'a aittir.

@Kullanıcı:Zohak: Maddeye yerleştirdiğiniz diğer bir tabirle 'döşediğiniz' ifadeleri, önce burada tartışmaya açınız. Vikipedide yer alan "islam" ilintili/ilişkili maddeler sayenizde kan ağlıyor. (...) Eğitmenmahmut msj 06:51, 1 Kasım 2014 (UTC)

Filoloji ve mitolojik bağlantılar[kaynağı değiştir]

Filoloji ve mitolojik bağlantılar adlı başlıktaki yorumlar ve açıklamalar zorlama ve objektifliğe zarar veren beyanlar olmuştur. Yorumlar veya ilişki kurma zorlamalarının kaldırılması daha doğru olur kanaatindeyim. --AlpTürk msj 10:25, 13 Temmuz 2015 (UTC)

  1. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Shapash_(Canaanite_goddess)
  2. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Anat