Tartışma:Öğrenim yönetim sistemi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Öğretim yönetim sistemleri sayfasından yönlendirildi)

Geleneksel eğitim kişinin zeka ve öğrenim yetenekleri yerine grubun genel seviyesine göre hazırlanmaktadır. Fakat ideal olan öğrencinin kişisel ozelliklerini dikkate alarak hazırlanan bir eğitim sistemi ancak e- öğretim yonetim sistemiyle mümkündür.


Uzaktan eğitimin geleneksel eğitime göre en büyük dezavantajı maliyettir. Açık kodlu yazılımların artmasıyla birlikte bu dezavantaj büyük ölçüde aşılmıştır. Bu yazılımlar öğretim araçlarının gelişimini sağlayıp eğitim kalitesini yükseltecektir.

Moodle ÖYS 'ler arasında en çok kullanılandır. Bunun en önemli nedeni yazılımın Türkçe desteği olmasıdır.

Ninova Öğretim Yönetim Sistemi Ölçeklenebilir, kararlı, kolay yönetilebilir ve açık öğretim modelini destekleyen bir Öğretim Yönetim Sistemi.

SAULMS Öğretim Yönetim Sistemi Yazılım Projesi

SAULMS, Sakarya Üniversitesi’nin uzaktan öğretim alanındaki AR-GE çalışmaları kapsamında geliştirilmiş .NET teknolojisi tabanlı bir Öğretim Yönetim Platformu (ÖYP) yazılımıdır. SAULMS, dünyada yaygın olarak kullanılan diğer benzer yazılımlarda bulunan modüllere sahiptir.

Enocta Akademik Eğitim Platformu Türkiye’nin en seçkin üniversiteleri tarafından tercih edilen ve çok sayıda üniversitede YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından onaylı uzaktan eğitim projelerinin altyapısını oluşturan yazılımdır.


Arkadaslar bu grup cok yavas gidiyor. Halen ayni sayfa. Ayrica tartisma kisminida nerdeys hic kullanmiyor. Lutfen bu kismi kullanmaya calisalim kulanirkende imza eklemeyi unutmayalim.--EnginKursun 08:43, 1 Ağustos 2008 (UTC)...

Ansiklopedi yazmaya çalışıyoruz ama madde sanki bir reklam metni gibi. Tarif anlatım madde başlığına yönelik değil aracı programları tanıtmaya yönelik gibi. Bir de telifli içeriğe sahip olabileceğine dair endişelerim de bulunmakta. Gerekli etiketleri koyup maddeyi TBA'ya uygun geliştirmeye dikkat edelim.~Tarkovsky~ 06:20, 23 Ekim 2012 (UTC)