Tartışma:Öğrenme nesneleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gelişim kısmına araya ekleme yapmak isterseniz karışıklık olmaması için her cümlenin sonunda referan belirttim.Ayrıca referanslar için APA formatı incelemeye vaktim olmadığı için henüz, koyduğum referans tarzı düzeltmeye açıktır. MineKarakaya 16:18, 20 Temmuz 2008 (UTC)

referanslar için APA formatı kullanmamız gerekiyor sanırım, ben referans verirken buna dikkat ettim, ayrıca sizlerin koymuş oldugu referanslara da bakarım elimden geldigince düzeltirim, sizler de yine kontrol edersiniz.... Selcan KİLİS 04:36, 24 Temmuz 2008 (UTC)

buarada arkadaşlar ben bayağı bi baktım araştırdım ama bir türlü resim yada başka bir dosya ekleyemedim, sadece hizmetli izinli kişiler ekleyebilir diyor, acaba sizler de bu soruna bir bakabilir misiniz??? Selcan KİLİS 04:40, 24 Temmuz 2008 (UTC)

resim ekleme konusuna ben de bakıyorum.bu arada "öğrenme nesneleri" ile ilgili olarak "metadata" tanımı önemli bir tanım.bunu bir altbaşlık olarak mı düşünelim yoksa ayrı bir bağlantı mı(yeni bir wiki sayfası) oluşturalım?yani en azından sadece tanımı olan bir wiki sayfası olarak mı düşünelim? --Mehmetkocakoglu 14:11, 26 Temmuz 2008 (UTC)mehmet kocakoglu

mehmet evet "metadata" tanımı benim yağtığım araştırmalar ve okuduğum kadarıyla epey önemli bir konu... bence "metadata" başlığı altında kendi sayfamızda yeni bir başlık şeklinde yapalım... çünkü "öğrenme nesneleri" sayfasında bu konunun olması daha iyi olur gibi geliyor bana...
Selcan KİLİS 22:34, 27 Temmuz 2008 (UTC)

resim nasıl yükleyeceğiz onu öğrendim artık öyle sadece hizmetli kişiler upload edebilir demiyor, eğer kendi yaptıgımız bir resim olursa sorunsuz ekleyebiliyoruz, ya da internetten herhangi bir yerden aldıysak eğer refereans vererek ve copyrgiht hakkını vererek o resmi yükleyebiliyoruz.. şimdi sıra bu resmileri bulmakta, ben bayağı bir araştırdım ama yine de pek güzel sonuçlar elde edemedim iyi resimler bulamadım oyüzden henüz resim eklemedim...
Selcan KİLİS 22:44, 27 Temmuz 2008 (UTC)

"Öğrenme Nesnesi Nedir?" başlığı altında öğrenme nesnelerinin sahip olduğu ortak özellikleri maddeler halinde toplarsak daha kullanışlı olacağını düşünüyorum(benim taradığım kaynaklar bu şekildeydi ve bana makul geldi).Eğer sizin için de uygun olursa bu değişikliği yapalım. MineKarakaya 21:21, 27 Temmuz 2008 (UTC)

selcan,ben metadata ile ilgili bir resim buldum ve hatta hacettepe'de hoca olan kişiden resmi kullanmak için izin de aldım.resmi aslında biz de yapabilirdik...cunku basit bir resim.neyse sonuçta copyright sorunu olmayan bir resim var elimizde...bu arada sanirim ben haric grubun diğer elemenları salı günkü section'a devam ediyor.bu hafta salı günkü sectiona gelmeyi düşünüyorum.böylece yüzyüze görüşürüz.daha verimli olur sanırım?--Mehmetkocakoglu 14:13, 28 Temmuz 2008 (UTC)

ben de Mine'ye katılıyorum eğer öğrenme nesnelerinin ortak özelliklerini maddler halinde yazarsak, bu hem öğrenmeyi daha da kolaylaştırır, hem de konuyu daha basit hale getirir, biz Eğitim Teorilerini işlerken buna değinmiştik, gerçekten de öğrenci madde halindeki bilgileri normla düz metin halindeki bilgilerden çok daha kolay öğreniyor... Selcan KİLİS 18:28, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Mehmet bence de yüzyüze görüşmek daha iyi olur, ben daha öncede mail attım sizlere görüşelim yüzyüze diye ama teklifim çok cazip gelmedi o an sanırım, her neyse, o zaman sen yarın bizim grubun dersine gelirsen görüşür, konuşuruz, hem genel bir toaprlama yaparız ne alemdeyiz neler yapılacak diye...Selcan KİLİS 18:32, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Bu arada resim bulman ve resim için izin almış olmana çok sevindim, ki bize daha resim lazım olacaktır, eğer nasıl birşey yapacağımızı konuşur karar verirsek, kendimiz de yapabiliriz dediğni gibi, o zaman kendi resim yapmamızı bir konuşalım... Selcan KİLİS 18:40, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Arkadaşlar, konuyla ilgili araştırmalarımızı artık neredeyse tamamlamamız gerkiyor sonuçta kısa bir süre kaldı, biraz daha hızlanmamızı öneriyorum, ortak özellikleri maddeler altında topaldım bir de öğrenme nesnelerini nası oluştugun konusunda biraz daha ayrıntılı bilgi topaldım ben, ayrıca bu nesne ambarlarının öğrenmeye ne gibi katkıalrı oluyor bunları da ayzdım, ama hala kullanıkm alanlarında gördüğümüz kadarıyla 2 başlık boş duruyor...Selcan KİLİS 03:48, 1 Ağustos 2008 (UTC)

arkadaşlar, bir nesne nasıl oluşur bunu çok güzel bir resmini buldum sahibi ile iletişime geçtim bakalım cevap beklyirom izin istiyorum, sizler görsel malzeme anlamında nerdesiniz? görsel konuda hâlâ zayıfız çünkü, olmazsa bizler kendimiz birşeyler yaparız artık...Selcan KİLİS 03:53, 2 Ağustos 2008 (UTC)

Arkadaşlar öncelikle çok teşekkürler, öğrenme nesnesi örnek olarak verilen Dalgalar Dizisinin Forier Bileşimi adlı hareketli resim çok güzel , ama bir önerim var, onu öğrenme nesnessi nedir diye açtıgımız başlığın altına koysak daha iyi olur diye düşünüyorum, ilk ön bilgi verdiğimiz yerde tam uygun olmamış gibi geldi bana, bir de zaten bayağı büyük bir rsim oldugu için sayfanın ilk başında biraz olmmaış gibi geldi bana? ne dersiniz? Selcan KİLİS 17:08, 2 Ağustos 2008 (UTC)

Öncelikle vikipedimize katkıda bulunduğunuzu için teşekkürler. Madde yazma konusunda biraz daha bilgiyi Yardım:İçindekiler bölümünden alabilrsiniz. Bunun dışında bana veya bir başka deneyimli kullanıcıya soru sorabilirsiniz. Yardıma hazırız. Kolay gelsin. --Manco Capac 14:54, 28 Temmuz 2008 (UTC)

mine,başlıklar halinde yazılması konusunda -okunabilirliği artıracağı için- sana katılıyorum.--Mehmetkocakoglu 15:02, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Bu arada yazmanız da bir problem olursa eğer arkadaşlar ben de elimden geleni yaparım düzeltebilirim yani, tabii yine yardım kısmından da bakılabilir... Selcan KİLİS 18:45, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Arkadaşlar ben de öğrenme nesneleri ile ilgili bir diagram buldum ve bu resim için izin almış durumdayım. Ayrıca draftın oluşturulup oluşturulmadığı konusunda bilgi bekliyorum MineKarakaya 19:33, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Mine bu da güzel bir haber bir resim daha var elimizde ve izini de almışsın çok güzel, ee şimdi first draftı da hallettiğimize göre sorun kalmadı, yarın derste buluşur diğer ayrıntıları konuşuruz artık... Selcan KİLİS 23:24, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Değiştirme yaparken "geçmiş" butonundan eş zamanlarda birinin çalışma yapıp yapmadığına biraz özen gösterirsek iyi olacak kanatimce. Çakışma yüzünden çevirilerim yandığı için getiriyorum bu öneriyi. MineKarakaya 22:03, 31 Temmuz 2008 (UTC)

Kullanım alanları konusunda eklenen bilginin referasını sağlayabilirsek daha iyi olur sanırım. 88.252.194.163 09:03, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Resimlerin boyutları konusunda konuşmuştuk hatırlarsanız, resmi istediğiniz boyutta yükleyip sonra ekranda kaplamasını istediğiniz boyutu belirtince resmin altında tam boyutun görülmesini sağlayan imge kediliğnden oluşuyor. MineKarakaya 14:09, 2 Ağustos 2008 (UTC)

evet hatırlıyorum ama, benim dediğim resmin boyutu değil de yeri... ben diyorum ki öğrenme nesnesi nedir başlığı altında sanki daha uygun olur gibi... çünkü o ilk hareketli resimde sonuçta öğrenme nesnesi örneği veriliyor...Selcan KİLİS 18:18, 2 Ağustos 2008 (UTC)

öğrenme nesnesi nedir başlığı altındaki son iki cümle, bu başlığın yanında yer alan diagramla ilgili ve diagramı bu başlığın yanına koyma sebebim bu. İlk girişte konuyla ilgili genel bilgi sağlandığı için örnek bir öğrenme nesnesinin orda bulunmasının mantıklı olduğunu düşündüm. MineKarakaya 16:16, 2 Ağustos 2008 (UTC)

bence o hareketli resmin yerinde en azından şimdilik değişiklik yapmaya gerek yok.ama öğrenme nesnesi tanımını daha iyi yansıtan bir resim bulabilirsek onu daha üste alabiliriz.duruma göre hareketli olanları "öğrenme nesnesi nedir?" başlığının altına da alabiliriz.--Mehmetkocakoglu 08:41, 3 Ağustos 2008 (UTC)

bu arada sanırım sayfa "standartlara uygun bir sayfa" olmak üzere ;)--Mehmetkocakoglu 08:44, 3 Ağustos 2008 (UTC)

peki eger memnunsaniz oyle olsun ama benim tam icime sinmedi acikcasi, yani dizayn acisindan dusunuyorum da biraz da .. ben ozellikle tasarım konusuyla normalde cok ilgileniyorum da, o acidan fikrimi belirtmek istedim, o resim orda pek uygun degil, daha asagida daha guzel olur diyorum ama ortak kararımız olacak tabii ki yine de...Selcan KİLİS 12:10, 3 Ağustos 2008 (UTC)

bu arada evet projemiz artık neredeyse bitmek uzere...hepimizin eline saglik diyorum...soyle bastan asagi baktigimda gercekten bayagi bir iyi olmus denilebilir.... Selcan KİLİS 12:15, 3 Ağustos 2008 (UTC)

evet görseller kismi da iyi oldu, guzel gidiyoruz arkadaslar....ustteki sayfada calisma var etiketini kaldirdim ki bakalım ne olacak, sayfamız incelenince diye, bir gormus oluruz hem, hem de zaten surda proje teslimine co kaz kaldı hata, yanlıs, eksik kızım varsa ve silinirse duzeltmemize zaman kalsın gorelim diye onu kaldırdım... bakalım artık... Selcan KİLİS 12:20, 3 Ağustos 2008 (UTC)

selcan,çalışma var yazısını kaldırmakla çok iyi yapmışsın.bu arada ün üstte kullandığımız resimlerle ilgili son kararımızı vermedik henüz.yani daha iyi olacaksa tabi ki yeri değiştirilebilir.ama oraya daha uygun bir resim bulmamız gerekiyor önce.--Mehmetkocakoglu 09:34, 3 Ağustos 2008 (UTC)

evet artik bitmeye yakin kaldirmak gerekiyordu zaten... tamm ozaman, o resmi de dusunuruz...son kararı veririz...Selcan KİLİS 12:38, 3 Ağustos 2008 (UTC)

arkadaşlar buarada bitime yakın eğer tasarım anlamında tabii ki Wikipedia çok sınırlayıcı, ama en azından düzgün bir çalışma çıkarabilmek için çalışıyoruz yine de sonuçta.. bence şu hani konu başlıklarını verdigimiz tablonun oldugu kısım var ya, orada sadece o tablo var ve malesef başka bir şey yok orası bence çok kötü duruyor ya, diğer bazı sayfaları da inceledim de, hakikaten bizim bu tablo orada bayağı bir kötü duruyor, siz ne düşünüyorsunuz? ama şu var k, onun yanına yazıyı çekersek o da olmaz gibi geliyor bana,, onun yanına artık bir resim filan olursa daha iyi olacak gibi geliyor... ben hala izin için cevap bekliyorum bakalım...Selcan KİLİS 12:45, 3 Ağustos 2008 (UTC)

oraya resim eklemek teknik olarak mümkün mü?çünkü orası "gizleme" seçeneği de olan bir bölüm?--Mehmetkocakoglu 11:20, 3 Ağustos 2008 (UTC)

evet Mehmet, teknik olarak mümkün, wiki'de diğer sayfalara baktım ben, örneğin "bilgisayar" sayfası...Selcan KİLİS 20:50, 3 Ağustos 2008 (UTC)

arkadaşlar, şu öğrenme nesnesi diyagramı adli resim ikini resim yani, içerik kaynak değerlendirme yi açıklayan resim, bence çok koyu ya, daha böyle açık renkli bir renkte olsa daha iyi olur... çok boğuk geliyor... o resmi değiştiriyim mi siyah kısmını ne dersiniz? ya da öncelikle şunu sorayım? resmin orijinali de mi öyle? ama izin aldıgımıza göre, değiştirme hakkımız vardır enazından rengini....Selcan KİLİS 20:55, 3 Ağustos 2008 (UTC)

o resmin orjinal hali, eğer Mehmet de resmin renginin değişmesi gerektiğine karar verirse ben değiştiririm arka fonu MineKarakaya 20:35, 5 Ağustos 2008 (UTC)

peki tamam o zaman, siyahın çok kötü durdugunu, boğdugunu düşünüyorum ben ondan dolayı.... Selcan KİLİS 18:15, 6 Ağustos 2008 (UTC)

hayırlı uğurlu olsun diyebiliriz artık sanırım:) ellerimize sağlık desek yeridir herhalde:) projemiz bitti arkadaşlar artık:) yine de herkes baksın bence son kez, begenmediği noktalar varsa yine son kez konuşlaım halledelim...Selcan KİLİS 04:45, 8 Ağustos 2008 (UTC)

arkadaşlar ben son kez bir daha baktım projeye artık bitti diyorum ben, sizler de bakacaksanız bakın da Ali Hoca ile konuştum hani pazartesi teslim ya, eğer silinirse filan ne olacak diye, son halini bana maille atarsınız dedi, ben son halini aldım..ama sizin yağpaacağınız bir değişiklik varsa yapın da ondan sonra son halini mail atıyım diye haber vermek istedim..bana mail ya da tel.le ulaşırsınız bir şekilde...kolay gelsin..Selcan KİLİS 16:48, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Sayfanın üst bölümü yeterince dolu olduğu için yeni eklentiyi sayfanın ortalarına doğru yerleştirmeyi uygun gördüm, ayrıca metni taradım ve yeterli olduğunu düşünüyorum. MineKarakaya 17:00, 9 Ağustos 2008 (UTC)

öğrenme nesnesi ambarı tanımıyla ilgili biraz bilgi ekledim.ayrıca son defa sayfayı imla hatası ve anlam bozukluğu açısından taradım.gayet iyi görünüyor.evet...gerçekten elimize sağlık...(bu arada sayfanın ortasındaki .ogv uzantılı resim görünmüyor?)--Mehmetkocakoglu 10:16, 10 Ağustos 2008 (UTC)

arkadaşlar "Öğrenme Nesneleri" adında bir wiki sayfası var(ikinci kelimenin ilk harfi büyük).o sayfa düzenlenmemiş başka bir sayfa.redirection mu yapalım yoksa başka bir çözüm mü bulalım...silmek gibi?--Mehmetkocakoglu 14:47, 10 Ağustos 2008 (UTC)

arkadaşlar ben de imla yazım olarak kontrol ettim birşey yok gibi gözüküyor.. geçmiş olsun hepimize..Selcan KİLİS 02:30, 10 Ağustos 2008 (UTC)

buarada bence yönlendirme yapmamız daha iyi olur bence...ben yönlendirdim ama hala o sayfda çıkıyor ya olmadı acaba yönlendirmenin etkin olma süresi mi var diye düşünüyorum? yönlendirme daha iyi olur bence..Selcan KİLİS 02:37, 11 Ağustos 2008 (UTC)

sanırım o resmi kaldırdınız ki artık sadece adı değil kendisi de yok... neyse sorun yok ozaman...Selcan KİLİS 02:45 11 Ağustos 2008 (UTC)