Tarnet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
TARNET A.Ş.
Kuruluş1996
Genel merkeziAnkara
Önemli kişilerHuzeyfe Yılmaz / Genel Müdür
Web sitesihttps://www.tarnet.com.tr/

Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş kısaca TARNET; Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin teknolojil ihtiyacını karşılamak amacıyla 1996 yılında kurulan Ankara merkezli bir şirkettir.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurulduğu günden bu güne milli teknoloji odaklı çalışmalarına devam ederek, tarım ve bilişim teknolojileri konularında da projeler yapmaktadır. TARNET; kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlara özgün projeler geliştirerek yazılım hizmetleri, donanım tedariki ve iletişim altyapısı hizmetleri sunmaktadır. Bunlarla beraber Tarım Kredi Kooperatiflerinin internet servis sağlayıcısı olan TARNET; Türkiye’deki ilk kooperatif sermayeli teknoloji entegratörüdür. [1][ölü/kırık bağlantı]

Markalar ve Ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Markalar/Ürünler Açıklama
Tarpet Türkiye’nin yerli Akaryakıt Otomasyon Sistemi olarak 81 il, 919 ilçe ve 2055 noktada da hizmet vermektedir. TARNET'in özgün yazılımıdır. Başta tüm Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere akaryakıt sektöründe faaliyet göstermektedir.
TARNET Akademi Teknoloji, yazılım ve iletişim alanlarında eğitim hizmetleri vermektedir. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerine tarım sektöründe nitelikli insan kaynağı ve yeni nesil çiftçilere kariyer imkanları sunmaktadır.
E-Mutabakat Şirketlerin carilerine kolayca BA, BS veya cari mutabakatı gönderebileceği, hem zamandan hem maliyetten tasarruf edeceği bir sistemdir. Müşterilerini yüzlerce telefon, e-posta, evrak ve faks yoğunluğundan kurtarır.
RPA Kurumsal ve bireysel kullanıcıları için yapay zeka ile iş akışları oluşturur, analizler hazırlar, iş gücünü kodlar ve süreç yönetimini gerçekleştirir. Finans, Banka ve Sigortacılık, Telekomünikasyon, Sağlık, Lojistik, Perakende ve FMCG gibi birçok alanda çözümler üretir.
Trio Trio kullanan şirketler idari süreçlerini, insan kaynaklarını, belge yönetimini, kurumsal hafızalarını ve kuruluşlarındaki güncel durumlarını artık tek merkezden yönetebilme yetkinliğine sahip olmaktadır. Intranet, ERP ve EBYS ürünlerine tek seferde ve birlikte sahip olmak isteyenler için özel entegrasyon modülü ile hazırlanmıştır.
ZİHA Tarımsal alanların haritalanması, yabancı otların, zararlıların tespiti, tarla sağlığının takip edilmesi, tohumlama, gübreleme, ilaçlama gibi tarımsal üretim süreçlerinin birçok alanında etkin olarak kullanmak üzere Zirai İnsansız Hava Aracıdır.
ATS Akıllı Traktör Sistemi, çiftçilerin traktörlerle yaptığı dümenleme işlemini otomatik hale getirmektedir. TARNET tarafından geliştirilen yerli RTK (gerçek zamanlı kinematik) cihazı kullanılmaktadır.
Multispektral İHA Çiftçilerin birçok ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlar. Tarla ekim alanı sınırları ve kullanım alanı tespiti, gübreleme ve ilaçlama ihtiyacı, hasar-risk değeri, hastalık ve sulama ihtiyacı tespitleri, su stresi haritalama, rekolte tahmini, bitki sağlığı takibi yapılır. Yerli imkanlarla TARNET tarafından üretilmiştir.
ATA Akıllı Tarım Atölyeleri, çocukları, teknolojiyle, girişimcilikle, tarımla ve sosyal zekâyla buluşturmak için yola çıkmıştır. Üretken, çevik ve yenilikçi nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ödül ve Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Teknofest - Tarım Teknolojileri Ana Paydaşı
  • Bilişim 500 – Yılın Tarım Sektörü Yazılım Kategori Birincisi
  • Take Off İstanbul - Gıda ve Tarım Teknolojileri Paydaşı
  • Vergi Ödülü – 2018 Kurumlar Vergisi

Ayrıca Bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. https://www.tarnet.com.tr/ 22 Nisan 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. https://ats.tarnet.com.tr/[ölü/kırık bağlantı]
  3. https://www.tarnet.com.tr/sektorler/akaryakit-teknolojileri/tarpet/ 5 Mayıs 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  4. https://ziha.tarnet.com.tr/ 1 Şubat 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  5. https://www.tarnetakademi.com/ 20 Mart 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  6. https://www2.deloitte.com/tr/tr/pages/technology-media-and-telecommunications/articles/technology-fast-50-2020.html 27 Şubat 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  7. https://www.teknofest.org/tr/corporate/organizations/ 16 Şubat 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  8. https://www.akillitarimatolyeleri.com/ 7 Mart 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  9. https://fastcompany.com.tr/dergi/turkiyenin-en-inovatif-sirketleri-2021/ 1 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022.