Tamla Horsford'un Ölümü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tamla Horsford'un Ölümü
Harita
Tarih4 Kasım 2018
KonumCumming, Georgia, ABD
NedenNet değil.

1. soruşturma: kaza sonucu, sarhoşluk sebebiyle düşüş

2. soruşturma: Henüz başlanmadı.
Soruşturma1. soruşturma: Forsyth İlçesi Şerif Bürosu 2. soruşturma: Georgia Soruşturma Bürosu (henüz başlamadı)
TutuklananEylül 2020 itibarıyla yok

4 Kasım 2018'de Tamla Horsford, önceki gece diğer "futbol anneleri" ile bir pijama partisine katıldığı Georgia'daki Cumming'in arka bahçesinde ölü bulundu.[1][2] 40 yaşındaki kadın beş çocuk annesiydi. Forsyth İlçesi Şerif departmanı başlangıçta, "birden fazla künt kuvvet yaralanmasının" Horsford'un muhtemelen "akut etanol zehirlenmesi" nedeniyle balkondan düşmesiyle ilgili olduğunu belirterek, ölümün bir kaza olduğuna karar verdi. Ancak ailesinin talep ettiği ikinci bir otopsi, vücudunda daha fazla sıyrık olduğunu ortaya çıkardı.[3] Ailenin avukatı ayrıca kanıt eksikliğinin, keşfedilen yaralanma türlerinin ve uyumsuz tanık ifadelerinin cinayeti şiddetle önerdiğini belirtti.[4] 20 Şubat 2019'da Forsyth İlçesi Şerif Bürosu'ndan Binbaşı Joe Perkins, davanın kapatılacağını ve cinayete dair hiçbir kanıt bulunmadığını açıkladı.[5]

Tanıklardan biri olay raporuna içeriden eriştiği için ilçe mahkemesi memurluğundan kovulana, yani ölümünden 2 ay sonrasına kadar dava kamuoyu tarafından tanınmadı.[2] Dava, #tamlahorsford hashtag'iyle birlikte, cinayet şüphesiyle birlikte hızla internete yayıldı.[1] Temmuz 2020 itibarıyla, Horsford ailesi için oluşturulan GoFundMe, 25.000 $ hedefinin yalnızca 24.794 $ 'ını toplamıştı.[6] 2020 yazında, George Floyd'un öldürülmesiyle alevlenen ırkçılık ve polis vahşetine karşı ülke çapında protestolar, kamuoyunun davaya ilgisini ve savunuculuğunu yeniledi.[4] T.I. ve 50 Cent gibi ünlülerin paylaşımları da dahil olmak üzere halkın tepkisinin baskısı altında, Forsyth İlçe Şerifi davanın Georgia Eyaleti Soruşturma Bürosu tarafından yeniden açılmasını ve soruşturulmasını istedi.[7][8]

Ölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Horsford 3 Kasım 2018 akşam 10'da pijama partisine geldi. Katılımcılar içtiler, Amerikan futbolu izlediler ve Cards Against Humanity oynadılar.[4] Evde ayrıca üç adam vardı.[2] Tanıklara göre Horsford gece 2'de verandada sigara içmek için kalktı. Ertesi sabah 7: 30'da, ev sahibinin teyzesi Horsford'u sundurmanın altında yüz üstü ve hareketsiz yatarken buldu. 8: 59'da ev sahibinin erkek arkadaşı Jose Barrera 9-1-1'i aradı. 9-1-1 çağrısında Barrera, Horsford'u yüzüstü yattığını ve nefes almadığını söyledi. Bileğinde kendi kendine yapmış olabileceğini düşündüren küçük bir kesiğe dikkat çekti. Arama sırasında Horsford'un balkondan düşmüş olabileceğini tahmin eden bir kadının sesi de duyulabiliyordu.[6] Polis sabah 9:07'de geldi.

İlk soruşturma[değiştir | kaynağı değiştir]

Forsyth Şerif Ofisi tarafından emredilen ilk otopsi, "çok sayıda künt kuvvet yaralanması" ve kanda yüksek bir alkol oranı olduğunu ortaya çıkardı.[1] Yetkililer, alkol oranının verandadan düşmesine neden olduğunu ve yaralanmaların sadece 14 metrelik düşüşün bir sonucu olduğunu iddia etti. Ancak Horsford'un ailesi ve arkadaşları ikna olmadılar ve daha sonra Georgia Soruşturma Bürosu (GBI) tarafından gerçekleştirilen ikinci bir bağımsız otopsi çağrısında bulundular.[9] GBI tıbbi müfettişlerinin raporuna göre, Horsford'un baş, boyun ve gövdesinde ciddi yaralar tespit edildi. Yüzünde, bileğinde, elinde ve alt bacaklarında kesikler ve ayrıca kalbinin "sağ ventrikülünde bir yırtık" keşfettiler. GBI toksikoloji taraması, ölüm anında kandaki alkol seviyesini 0,238 olarak belirledi ve THC ve Alprazolam (bir anksiyete ilacı) izleri buldu.[4]

Otopsinin sonuçlarından bile önce cinayet spekülasyonları internette yayılmaya başlamıştı.[4] Bu, Horsford'un ölümünden iki ay sonra, Forsyth İlçe Mahkemesi'nin, olay raporuna birden çok kez dahili olarak eriştiği için o zamanlar mahkemede çalışan Barrera'yı kovmasıyla başlatıldı.[1] Yüzlerce kişi #tamlahorsford hashtag'ini paylaşarak davanın farklı açılarını sorguladı ve adalet çağrısında bulundu.

Dava, 20 Şubat 2019'da kaza sonucu ölüm kararı ile resmen kapatıldı. Forsyth İlçesi Şerif Bürosu'ndan Binbaşı Joe Perkins, Horsford'un yaralanmalarının hiçbirinin cinayetle uyumlu olmadığını belirterek, "Bu bir partiydi. İçiyorlardı. İçiyordu. Partiye gelenlerin çoğu o sırada yatmıştı ve o verandada yalnızdı." dedi.[10] Aile, arkadaşlar ve diğer parti katılımcıları dahil olmak üzere 30 kişiyi sorgulamıştı.[11]

Canlanan kamu ilgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Halkın gözünden kaybolan Horsford'un ölümü, 2020'de George Floyd'un ölümü sonrası gerçekleşen polis vahşeti karşıtı protestolar sırasında yine bir savunma konusu haline geldi.[4] 5 Haziran 2020'de, Horsford aile avukatı Ralph E. Fernandez, Horsford'un kocası Leander Horsford'a bir mektup yazdı ve ekibinin davanın ayrıntılarına ilişkin soruşturmasının şiddetle cinayet önerdiğini iddia etti. Kısmen şöyle dedi: "Tanık ifadeleri çelişkili. Potansiyel bir özne, cesedin yanı sıra kanıtları polis gelmeden önce ele aldı. Kanıtlar elden çıkarıldı ve hiçbir soruşturma yapılmadı. Sahne korunmadı. "[12] Ayrıca Horsford'un yaralanmalarının fiziksel bir mücadele ile "tutarlı" olduğunu, ancak ilk otopsideki fotoğrafların eksikliğinin kesin bir sonucu engellediğini belirtti.[13] Atlantalı bir gazeteci mektubu birkaç gün sonra yayınladı.

Horsford'un adı ve vakası, geçtiğimiz yıllarda polis tarafından öldürülen siyahi Amerikalıların isimlerini levhalarına yazan Georgia, Cumming'deki protestoculardan başlayarak internete yayıldı.[4] Davanın yeniden açılması çağrısında bulunan bir Change.org dilekçesi, 586.000'den fazla imza topladı ve rapçiler T.I. ve 50 Cent, ikinci bir soruşturma talep ederek dava hakkında paylaşım yaptı.[7]

İkinci soruşturma[değiştir | kaynağı değiştir]

12 Haziran 2020'de Forsyth İlçesi Şerifi Ron Freeman, davanın GBI tarafından yeniden açılmasını ve soruşturulmasını talep eden bir mektup gönderdi. Soruşturmanın bağımsız bir kanun hükmü ajentası tarafından yapılmasının daha iyi olacağını belirtti.[4] GBI, davayı 18 Haziran 2020'de yeniden açmayı kabul etti, ancak soruşturmanın ne zaman başlayacağını belirtmedi.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Edwards (19 Şubat 2019). "Georgia Authorities Nearing End Of Investigation In Case Of Woman Who Died While Attending Overnight Party". Essence. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2020. 
  2. ^ a b c Thompson (20 Şubat 2019). "Six Things To Know About The Mysterious Death Of Tamla Horsford". Vibe. 11 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2020. 
  3. ^ "Family attorney says his own investigation shows Forsyth Co. mother of 5 may have been killed". WSBTV (İngilizce). 22 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2020. 
  4. ^ a b c d e f g h "GBI agrees to open investigation into the death of Tamla Horsford". www.forsythnews.com. 18 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2020. 
  5. ^ a b "Case of mom found dead in backyard after overnight house party to be re-examined". 11Alive.com (İngilizce). 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2020. 
  6. ^ a b "911 Audio Provides Chilling New Details in Death of Tamla Horsford Who Allegedly Fell to Her Death at Slumber Party". Atlanta Black Star (İngilizce). 20 Şubat 2019. 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  7. ^ a b "50 Cent And T.I. Joins The Call For An Investigation Into The Mysterious Death Of Tamla Horsford". BET.com. 11 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  8. ^ "50 Cent and T.I. Demand Investigation Into Death of Tamla Horsford After Review Suggests Possible Homicide". Complex (İngilizce). 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2020. 
  9. ^ "Family attorney says his own investigation shows Forsyth Co. mother of 5 may have been killed". WSBTV (İngilizce). 22 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  10. ^ "Case of mom found dead in backyard after overnight house party to be re-examined". 11Alive.com (İngilizce). 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  11. ^ "Blavity News & Politics". Blavity News & Politics (İngilizce). 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  12. ^ "Tamla Horsford's Case To Be Reopened After Significant Outcry -". Black Enterprise (İngilizce). 15 Haziran 2020. 22 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  13. ^ "50 Cent and T.I. Demand Investigation Into Death of Tamla Horsford After Review Suggests Possible Homicide". Complex (İngilizce). 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]