Tartışma:3G

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İnternet (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Delisevdam "3G sadece il merkezlerinde var sanırım.Ben kırsal kesimde burdurun yeşilova ilçesinde yaşıyorum.30 temmuz gecesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.Buralara 3G ne zaman gelecek?3g yi kullanmak için ne kadar bekleyeceğiz? 3G yi kullanmak için il merkezlerinemi gitmemiz gerekiyor?O MUSUNUZ "


benim merak ettiğim olay şu :

  • - 3.nesil 2.nesil telefonlara geri uyumlumu ? yani 3 nesilde 1mb veri için 1 contur gidiyor ise 2 nesil telefonu olanlarda bu tarifeden yavaşta olsa aynı ücret politikası ile yararlanması olasımı !?


  • Cevap: "2. Nesil telefon 3. nesil hıza uyumlu olmadığından öyle birşey söz konusu olmayacaktır; yani 3. nesil tarifesi GPRS ve EDGE gibi eski hız tarifelerinden oldukça pahalı olacaktır.

bır cok cıhazda 3g kullnılabılmekte,hız durumu turkcell e aıt alt yapı ıle degıl cıhazınıza aıt 3g hızıyla es deger olacak.

Turkcell'de kullanabileceğiniz çok uygun hatta geçtiğimiz günlerde fiyatlarında indirime gidilen internet paketleri var arkadaşlar bunları kullanarak 3G'den çok avantajlı biçimde faydalanabilirsiniz.Ayrıca 3G öyle dışarda bilindiği gibi çok pahalı olmayacak emin olun :) Kolaylıklar...


Belgedeki GSM ifadesi yanlis, 3G GSM disindaki teknolojilerin de uzantisi, GSM ise 2. nesil bir teknoloji. Eger itirazi olan yoksa bu bilgiyi ve belge adini degistirecegim. 139.179.12.67 09:37, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Avantajlar bölümündeki YouTube, DivX indirme ve kupa maçları 3g'nin avantajlarından çok, kullanım alanları gibi geldi ve üstteki maddelerle alakasız. O bölüm başka bir yere taşınmalı mıdır? 78.191.175.217 07:32, 6 Kasım 2009 (UTC)

çelişkili bilgi verilmiş[kaynağı değiştir]

3G nin avantajlarına "Gelişmiş pil ömrü" denilmiş, sorunlara (dezavantajlarına) "3G telefonların pil ömürleri" denilmiş.

bu çelişkinin giderilmesi iyi olacaktır.

3G Yİ DESTEKLEYEN ÜLKE VE OPERATÖRLER[kaynağı değiştir]

BEN KOCA GOOGLE DA 3G Yİ DESTEKLEYEN ÜLKE VE OPERATÖRLERLE İLGİLİ BİLGİ BULAMADIM.. ÖZELLİKLE FAS İÇİN MERAK EDİYORUM. BİLEN VARSA YARDIMCI OLABİLİR Mİ? 95.0.24.165 11:30, 16 Eylül 2012 (UTC)