Tılsım Dokuzlusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Tılsım Dokuzlusu

Tılsım Dokuzlusu, tarot destelerini içeren Latin oyun kartlarında kullanılan bir karttır. Tarot kartı okuyucularının "Minor Arcana" dediği şeyin bir parçasıdır ve mali açıdan bağımsız bir aristokratı temsil eder.

Rider-Waite sembolizmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadın, büyük olasılıkla iyi bir maddi durumu temsil eden geniş bir arazide bol miktarda asma ile çevrilidir. Kibirli tavrı neredeyse aristokrattır ve bir burjuva kişiliğini yansıtabilir.

Ortak yorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Tılsım Dokuzlusu, dürüst olmak, finansal bağımsızlığa sahip olmak, kişisel uğraşlarda kendine güvenmek, kendinize lüksle davranma yeteneği, istikrarlı bir finansal platoda olmak ve istikrarlı bir güvenlik anlamına gelen bir karttır.

Ters kart, aşırı harcama, mali durumunuza veya başkalarına bağımlı olma, kişisel uğraşlarınızda yalnız hissetme, mali açıdan yetersiz hissetme, paranın satın alabileceği her şeye sahip olma, ancak yine de duygusal ve ruhsal olarak yoksul hissetme anlamına gelir. Kartın tavsiyesi, mevcut sorunlarınızın köküne bakmak, sizi tam ve güvende hissettirecek şeylere odaklanmak ve buna odaklanmak, ancak yol boyunca öğrenip büyümektir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Home". tarotfortheinsomnia.com. 18 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2023.