Tılsım Beşlisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Tılsım Beşlisi

Tılsım Beşlisi, tarot destelerini içeren Latin oyun kartlarında kullanılan bir karttır. Bu, tarot kartı okuyucularının "Minor Arcana" dediği şeyin bir parçasıdır.

Kehanet kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu kart, amansız ve zor bir durumu, deneklerin yakında içinden çıkamayacakları bir bataklığı gösteriyor. Kararsızlığın tuzağına düşebilir ve kendini dışlanmış veya dışlanmış hissedebilirsin ama kararlı olabilirsin.

Kilise pencereleri, tatmin edilmesi zor ama yine de uğrunda savaşmaya değer hayır işleri ve umutları ima ediyor. Resimdeki doğru figür, koltuk değnekli adam için açık bir şekilde dost ya da düşman değil, bu da belirsiz bir ilişki olduğunu düşündürüyor. Belli ki birinin yardıma ihtiyacı var ve birileri ya da bir şey tarafından yavaş yavaş çekilecek ya da itileceksin. Sakat adamın boynundaki zil, sorunun ısrarlı olduğu anlamına gelir ve bunu görmezden gelmek isteseniz de, yapmamalısınız, yapamazsınız çünkü görmezden gelmek ciddi bir sorunu yalnızca kötüleştirir.

Ters, umudun yavaş ama emin adımlarla geri döndüğü zamandır, son zamanlarda yaşadığınız sıkıntılardan olumlu olabilirsiniz, çoğunlukla bir zamanlar kopmuş bir ilişkiye yeniden döndüğünüzde, inancın yenilenmesinde ortaya çıkar. Kartın tavsiyesi, bardağın boş tarafını değil dolu tarafını görmek, ihtiyacınız olduğunda yardım istemek ve reddedilmekten korkmamaktır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Home". tarotfortheinsomnia.com. 18 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2023.