Tıbbi masaj

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tıbbi masaj veya Medikal masaj, hastanın teşhis edilmiş spesifik problemine yönelik bir tedavinin uygulanması sonrası tıbbi masaj terapisti tarafından yapılan değerlendirme ile beraber belirli sonuçlar hedeflenerek yapılan uygulamadır. Klinik masaj veya tedavi masajı olarak da bilinir.

Tıbbi masajı bir teknik olarak öğreten birçok masaj okulu ve programı bulunmaktadır. Tıbbi masaj, belirli tıbbi durumları tedavi etmek için kullanılan herhangi bir masaj tedavisidir. Tıbbi masaj (edebi inceleme) 24 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. hakkında tek bir teknik yoktur. Tıbbi masaj, uygulayıcının bildiği herhangi bir masaj stilini almak ve bu tekniği belirli sonuçlar elde etmek için belirli koşullara uygulamaktır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Masaj, 5000 yılı aşkın bir süre önce Çinlilere kadar uzanan dönemde tıbbi bir tedavi olarak kullanılmıştır. Daha yakın zamanlarda, Philadelphia'daki bir nörolog olan Profesör Silas Weir Mitchell'in (1829-1914), masajı ABD tıp camiasının dikkatine ilk getiren kişi olduğu düşünülmektedir. 1884 yılında, Boston Massachusetts'ten MD Douglas Graham, masajı bir tedavi olarak kullanarak belirli hastalıkların ve bozuklukların tedavisine odaklanan Masaj Üzerine Pratik Bir İnceleme adlı kitabı yazdı. 1885'te Dr Harvey Kellogg, Klasik Masaj Sanatı, Fizyolojik Etkileri ve Terapötik Eylemleri adlı klasik ders kitabını yayınladı. On dokuzuncu yüzyılda Avrupa'da masaj tıp literatüründe tanımlandı ve kurumlarda öğretildi ve ayrıca meslekten olmayan uygulayıcılar tarafından da sunuldu. 1886'da İngiliz Doktor William Murrell, Tedavi Yöntemi Olarak Masaj adlı bir kitap yazdı. Rusya'da Dr. MY Mudrov, yetişkinlerle yaptığı tıbbi uygulamada masaj ve hareket egzersizlerini kullandı ve daha sonra bu teknikleri çocukların gelişimine de uyguladı.[1]

Masaj, 1700'lerin sonlarından beri Rusya'da bir tıbbi tedavi şekli olarak popüler olmuştur.[2]

Amerikan Medikal Masaj Derneği[3] (1998) ve Amerika Birleşik Devletleri Medikal Masaj Derneği (1999), mesleği daha yüksek standartlara yükseltmek ve hastalara daha iyi seçenekler sunmak için benzer hedefler izledi. AMMA  standart tıp camiası ile beraber masaj terapisini ana akım haline getirmek için masaj terapistleri, doktorlar, kiropraktörler vb. içeren bir danışmanlar kurulu aracılığıyla çalışmalar yaptı.

Yaralanma-rehabilitasyon alanındaki mevcut bilgilerin çoğu, Dr. Janet G Travell'in (1901–1997) çalışmasına atfedilebilir.[4]

Nitelikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Herhangi bir Lisanslı Masaj Terapisti, belirli sorunların nasıl tedavi edileceği konusunda eğitim almışsa tıbbi masaj yapmaya hak kazanır. Devlet Ruhsatı, masaj terapisini faturalandırmak için gereken tek niteliktir. Washington Eyaleti'nde ve diğer birçok eyalette eyalet ruhsatı bazı tedavi masajı eğitimi olmasını gerektirir ama eğitim niteliği büyük ölçüde değişir. Masaj olacak kişiler sahip oldukları rahatsızlıkları tedavi etme konusundaki eğitimlerini ve deneyimlerini Terapiste sormalıdır. Washington Eyaleti ve Florida günümüzde Masaj Terapistlerinin sağlık sigortası şirketleriyle sözleşmeli sağlayıcılar olmasına izin verilmesini zorunlu kılan tek eyalettir. Halihazırda, 2010 Ekonomik Sağlık Yasası, her tür sağlayıcının sigorta planlarında kapsanması için hükümler getirmektedir. Bu yeni Kanun kapsamında masajın sigorta kapsamında olması mümkündür.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The History of Massage by Robert Calvert, 2002
  2. ^ "A History of Russian Medical Massage". Massagetoday.com. 21 Ocak 2013. 2 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2013. 
  3. ^ "American Medical Massage Association provides ce programs, testing, products and licensing help for massage professionals". Americanmedicalmassage.com. 3 Eylül 2000 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2013. 
  4. ^ "Introduction and Timeline - Travell Online Exhibit - Gelman Library". Gwu.edu. 2 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2013. 
  5. ^ "The Affordable Healthcare Act and the Massage Profession". Massagepracticebuilder.com. 30 Nisan 2012. 18 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2013.