Türk Hematoloji Derneği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Derneğin logosu

Türk Hematoloji Derneği (THD), Sedat Tavat, Arif İsmet Çetingil, F. Reimann, Şeref İnceman, Orhan N. Ulutin, Ayhan Çavdar, Burhan Say, Nail Tartaroğlu, Muzaffer Aksoy ve Mustafa Karaca tarafından 1967 yılında kurulmuştur.[1]

THD’nin amacı Türkiye'deki hematoloji ve hematolojiyle birlikte çalışan bilim dalları ile ilgili bilgi iletişimini sağlamak, bu alandaki çalışma ve araştırmaları geliştirmek, desteklemek, bölge, yöre vb. sınırlamalar olmaksızın Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki ihtiyaç sahiplerine hizmet sunmaktır. Bu amaçla dernek, üyelerinin mesleki açıdan gelişmeleri ve gereksinimlerinin karşılanabilmesi için eğitim programları düzenler, burslar verir, araştırmaları destekler ve bilimsel yayınlar yapar.

THD kuruluşundan bu yana Türkiye’deki hematoloji uzmanlarının tek resmî temsilcisi olmasının yanı sıra üyelerinin aktif olarak bilimsel aktivitelerini gerçekleştirme fırsatı bulduğu bir zemini de oluşturmuştur. Uluslararası Hematoloji Derneği (ISH)’nin Avrupa-Afrika Bölümü’nde yer alan THD, 2004 yılından itibaren Avrupa Hematoloji Derneği (EHA) ve Avrupa Hematoloji Akreditasyon Komisyonu (ECAH) ortaklığında, bilimsel eğitim programlarına katılımda Continuing Medical Education (CME) akreditasyon puanlarıyla ve Türk Tabipler Birliği (TTB) kredileri ile kredilendirilmektedir.

Derneğin resmî web sitesinde (www.thd.org.tr) hematolojik hastalıklarla ilgili en son haberler, toplantılar, hekimler için eğitsel kaynaklar, hematolojik hastalıklar konusunda ulusal tanı ve tedavi kılavuzları, hasta ve hasta yakınları için bilgilendirme sayfası ile THD’nin ödül, kredilendirme, burs, araştırma ve diğer çeşitli destek programları ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Sayfada ayrıca üyelerine haftalık haberler gönderen bir forum ve derneğin resmî yayın organı olan Turkish Journal of Hematology’nin web adresi olan www.tjh.com.tr için de bir bağlantı (link) bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türk Hematoloji Derneği". medimagazin.com.tr. 8 Şubat 2016. 23 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]