TÜMSİAD

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği
(TÜMSİAD)
Kuruluş2005
TürDernek
Merkezİstanbul, Türkiye
LiderYaşar Doğan
Resmî sitewww.tumsiad.org.tr

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği, kısa adıyla TÜMSİAD, 2005 yılında İstanbul'da kurulan ve üye yapısının ağırlıklı olarak KOBİ'lerden oluştuğu bir iş adamları derneğidir. TÜMSİAD'ın bölge koordinatör şubeleri ve temsilcilikleri ile yurt sathında 81 ili kapsayan ve yurtdışı çözüm ortaklarından oluşan teşkilat yapısı ve binlerce üye işletmesi, ülke ekonomisine önemli bir değer katmaktadır.[1]

TÜMSİAD, üyelerinin vizyoner ve ticari gelişimini sağlamak üzere çalışmalar yapmaktadır. KOBİ'lerin Türkiye'nin ekonomik gelişimindeki stratejik önemini bilincinde olan TÜMSİAD, özellikle KOBİ ölçekli işletmelerin ihracatta büyümesi için çalışmalar yürütmektedir. Bu amaçla dernek, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) kurucu kuruluş üyesi olup, Genel Başkanlarının DEİK Yönetim Kurulu'nda temsil edilmektedir.

TÜMSİAD'ın çalışmaları, Avrupa Birliği tarafından 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'daki 37 katılımcı ülkenin sivil toplum, özel sektör ve kamu kuruluşları arasından "En Etkin STK" seçilerek Türkiye'yi Avrupa'da en etkin ülke konumuna yükseltmiştir. Ayrıca, 2010 yılında Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu tarafından dünyada sadece 41 kişi ve kuruluşa verilen "Dünya Verimlilik Oskarı"na layık görülmüştür.

Ekonomide üretimi, istihdamı ve faizsiz finans sistemini destekleyen TÜMSİAD, faaliyetlerine büyük ve güçlü Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda yön vermektedir. 2019 yılından itibaren "Dijitalleşme" temelinde sürdürdüğü çalışmalarını, 2021 ve 2022 yıllarında "Ticaret Ahlakı ve Üreten Türkiye" teması kapsamında faaliyetlerine aktarmaktadır.

TÜMSİAD, çalışmalarını milli ve manevi ilke ve değerlerinden taviz vermeden ilk günkü azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu doğrultuda, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için her geçen gün yeni projeler üretmekte ve faaliyetlerini genişletmektedir.

TÜMSİAD'ın faaliyet alanları arasında eğitim, teknoloji, inovasyon, çevre, sürdürülebilirlik, ihracat, finansman, kalkınma ajansları, yatırım, iş geliştirme, iş dünyası ile ilişkiler gibi konular yer almaktadır. Bu alanlarda yürütülen projeler sayesinde, TÜMSİAD üyeleri ve iş dünyası genel olarak daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaktadır.

TÜMSİAD, aynı zamanda düzenlediği konferans, panel, seminer gibi etkinliklerle de iş dünyasının farklı kesimlerinin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasını sağlamaktadır. Bu etkinlikler, iş dünyası temsilcilerinin güncel konularda bilgi edinmelerine, yeni iş bağlantıları kurmalarına ve işlerini geliştirmelerine olanak tanımaktadır.

Bünyesindeki isimlere iç ve dış pazarlarda ticaret yapabilmeleri için gerekli çevrelerin, ortamların oluşturulmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmak bulunmayı amaçlamaktadır. Yurt içinde 56 şubesi ve yurt dışında 45 ülkede temsilciği bulunmaktadır.[2]

Yönetim Kurulu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Genel Başkan: Yaşar Doğan
  • Genel Başkan Yardımcısı: Yakup Köç
  • Genel Başkan Yardımcısı: Servet Samsama
  • Genel Sekreter: Dr. M. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu
  • Üyeler: Mustafa Özbek, Yunus Nacar, Recep Yeşilyurt, Mevlana Karali, Tolga Tunç, Burhan Geylan, Eyüp Topal, Cemal Balabanoğlu, Murat Gürbüz, Soner Biber

Alt Kurullar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Teşkilatlanma Kurulu
  • Sektör Kurulu
  • Gençlik Konseyi Kurulu
  • İş Geliştirme, Yatırım, Proje ve Uluslararası İlişkiler Kurulu
  • Kurumsal Organizasyon ve İletişim Kurulu

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'KOBİ Değer Kredisi ekonomiye pozitif etki sağlayacak'". Anadolu Ajansı. 11 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2021. 
  2. ^ "Tümsiad Tanışma ve İstişare Toplantısı". Haberler.com. 22 Şubat 2015. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2021.