İçeriğe atla

Süper 1 Takım

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Süper 1 Takım
FormatAnimasyon, Televizyon dizisi, İnternet dizisi
TürKomedi, Macera
Proje tasarımcısıVarol Yaşaroğlu
SenaristHaluk Can Dizdaroğlu
YönetmenBerk Tokay
Yaratıcı yönetmen(ler)Varol Yaşaroğlu, Berk Tokay, Haluk Can Dizdaroğlu
Seslendiren(ler)Fatih Özkul (Birol)
Yasemin Ertorun (Birce)
Özgür Özdural (Yapay Zekai)
Arda Kavaklıoğlu (Dış Ses / Anlatıcı)
Sait Seçkin (İkiyüzlü)
Emin Yaraç (Ayı Dede)
Barış Özgenç (Zamron)
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı26
Yapım
Yönetici yapımcıVarol Yaşaroğlu
YapımcıVarol Yaşaroğlu
Gösterim süresi13-14 dakika (Bölüm başına değişebilir)
Yapım şirketiGrafi2000
Dağıtımcı firmaGrafi2000
Yayın bilgileri
PlatformExxen, Cartoon Network Türkiye
KanalTV8 (orijinal yayın)
Cartoon Network
Görüntü formatı16:9
Ses formatıStereo
Yayın tarihiExxen, TV8
23 Ocak 2021
Cartoon Network
5 Şubat 2024
DurumuYayında
Dış bağlantılar

Süper 1 Takım, 2021 yılında Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu tarafından yapılan Türk çizgi dizidir.[1][2] İlk olarak Exxen ve TV8'de yayımlanan dizi 5 Şubat 2024 tarihinde Cartoon Network'te yayımlanmaya başlamıştır.

Bir kasabada doğup büyümüş olan Birce ile şehirde yetişmiş, teknoloji bağımlısı bir çocuk olan Birol'un hayatları bir çiftlikte kesişir. Bu ikili, İkiyüzlü'nün ordusunu durdurmak için süper güçlere sahip bir takım kurarlar. Takımın üyeleri arasında bir ayı, bir robot ve bir tavuk da vardır.[3][4]

Birce: Kasabada büyümüş, aksiyon seven bir kızdır. En dikkat çeken özelliği kötülerle şavaşırken güçlü tekmelerini kullanmasıdır. Ayı Dede'nin homurtulu konuşmalarını bir tek o anlar ve tercüme eder. Kral Şakir'in şapkasındaki işaret onun şapkasında da vardır.

Birol: Şehirde büyümüş, teknoloji bağımlısı bir çocuktur. Çok fazla teknoloji bağımlısı olmasından dolayı dedesi Fikri tarafından çiftlik hayatını tanıması için onu köye getirmesiyle Birce ile yolları kesişir. Sonradan kazandığı yeteneği sayesinde elektronik cihazların içine girebilmektedir.

Ayı Dede (Nevzat): Birce'nin dedesidir. Talihsiz bir deney kazası sonucu ayıya dönüşmüştür. Konuşurken homurtulu sesler çıkarır.

Yapay Zekai: Bircelerin kulübesinde kalan insansı bir robottur. Suratındaki metal bıyığıyla dikkat çeker. Kimi zaman kendisine yapılan davranışlara alınganlık gösterse de, komik esprileriyle durumu geçiştirir.

İkiyüzlü (Nuri): Kötü Adam Yetiştirme Kursu'nda okuyan bir kötüdür. Özel gücü, bir yüzü olumlu şeyler söylerken, diğer yüzüyle bunun tam tersini söyleyebilmesidir. Zamron adında kötü niyetli bir kara deliğin isteklerini yerine getirmeye çalışır.

Zamron: Dünya'yı yok etmek isteyen kötü bir kara deliktir. Uzaydan çeşitli taşları İkiyüzlü'ye gönderip amacına ulaşmaya çalışır.

Tutkal: Beyaz bir tavuktur. İsmini tutkal gibi yapışma özelliğinden alır. Kafasına yapıştığı kişiden ayrılması uzun sürer.

Pempem: Sırtında roket taşıyan pembe bir koyundur. Sırtına binen kişiyi istediği yere götürür.

Feridun: İkiyüzlü'nün saf arkadaşıdır. Kafasını kullanarak her şeyi kırabilir. Her türden eşyayı yiyebilir. Zamron'un isteklerini yerine getirmek için İkiyüzlü'ye yardım eder.

Pelin: Kötü Adam Yetiştirme Kursu'nda okumaktadır. Sonradan kendi isteği üzerine Zamron tarafından işe alınır ve Dünya'yı yok etme çalışmalarında bir numaralı yardımcısı olur.[5]

  1. ^ "Süper 1 Takım". exxen. 18 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  2. ^ "Varol Yaşaroğlu ve Grafi2000 Prodüksiyon'dan yepyeni bir çizgi animasyon dizisi: Süper 1 Takım - qualitydergisi.com". 2 Nisan 2021. 28 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2023. 
  3. ^ Ortaç, Nazan (5 Mart 2021). "Varol Yaşaroğlu, Yeşilay ile teknoloji bağımlılığına "dur" diyor". 18 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  4. ^ Bay, Duygu. "Çocuk gelişiminde çizgi filmlerin rolü ve teknoloji bağımlılığını Varol Yaşaroğlu ile konuştuk". 18 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  5. ^ ""Süper 1 Takım" Çok Yakında EXXEN'de". EXXEN. 17 Ocak 2021. 25 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2022.