Sylvester ve Tweety Gizemleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sylvester ve Tweety Gizemleri
The Sylvester and Tweety Mysteries
TürGizem
Komedi
slapstick
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Diliİngilizce
Sezon sayısı5
Bölüm sayısı91
Yapım
Gösterim süresi22 dakika
Yapım şirketiLooney Tunes

Orijinal adıyla, "The Sylvester & Tweety Mysteries" Warner Bros. Cartoons tarafından 9 Eylül 1995[1] ile 5 Şubat 2000 yılları arasında yayınlanan Amerikan televizyon dizisidir. final bölümü, 18 Aralık 2002'de Cartoon Network'te yeniden gösterime girmiştir.

Öncül[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, Looney Tunes karakterleri, Sylvester ve Tweety'nin yanı sıra sahipleri Granny ve bulldog Hector'u da dünya çapında gizemleri çözerken bize izletiyor. Sylvester, bu arada, Hector kuşun koruması olarak hareket ederken, hala Tweety'yi yemeye çalışıyor. İlk sezon, Warner Bros. animatörü ve dizinin prömiyerinden kısa bir süre önce 88 yaşında ölen Sylvester ve Tweety kısa filmlerinin orijinal yaratıcısı, Friz Freleng'in anısına ithaf edildi. Şov başlangıçta 23 dakikalık bölüm başına bir vakadan oluşuyordu, ancak ikinci sezondan itibaren şov 11 dakikalık iki ayrı gizemden oluşuyordu.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sylvester, Sylvester, anlatıcı rolündedir. Hector ya da Tweety'nin kurnazlığı ile alt edilmesine rağmen sürekli Tweety'yi yemeye çalışır. Hiç bitmeyen düşmanlıklarına rağmen ikili çoğunlukla geçinmeyi başarır ve Sylvester, başka biri kanaryaya zarar vermeye çalıştığında Tweety'yi savunur. Sylvester ayrıca farkında olmadan birçok ipucu keşfeder ve anlatıcı olarak vaka hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia eder. Sylvester, Tweety'yi kovalamanın yanı sıra sık sık çevreyi keşfederek bazen tuhaf durumlara düşmesine neden olur. Bu durumlarda bariton ve tenor şarkı söyleyen, peltek Tuxedo kedisi her türlü acı ve ıstıraba katlanır, ancak hiçbir şekilde yıpranmaz. Sylvester'ın yüne alerjisi vardır ve Tweety'yi kıskanır.

Tweety, Sevimli ama sadist bir sarı kanarya. Tweety sürekli Sylvester'ı uçaraki zekici zamanlaması ile ya da koruması Hector aracılığıyla engelleyerek ondan kaçmaya çalışır. Tweety genellikle Büyükanne ile kalır ve bazı önemli ipuçlarından sorumludur. Sylvester ile olan husumetine rağmen, Granny tehdit edilirse ikili bir araya gelir ve birlikte çok iyi çalışabilir. Tweety ayrıca, genellikle Sylvester'ın onu yemeye yönelik engellenen girişimlerine atıfta bulunarak, zaman zaman ironik bir mizah kaynağı olarak da hizmet eder.

Granny, Pratik, eski moda giyinen dünyaca ünlü bir dedektif olan Granny, Sylvester ve Tweety ile dünyayı dolaşarak yarışlar veya kanarya yarışması gibi etkinliklere katılır ve yerel halk tarafından genellikle bir suçu çözmesi için çağrılır. Tweety'ye karşı aşırı korumacıdır ve bu yönde Sylvester'ın kafasına iyi bir darbe indirmekten çekinmeyecektir. Bazen kediyi ipuçlarını araştırması veya uyurken grubu savunması için çağırır, ancak bariz bir güven belirtileri gösterir. Büyükanne çoğunlukla iyi huyludur, ancak sertleşebilir. Miss Marple ile benzerlik gösterir.

Hector, Granny'nin evcil bulldogu ve Tweety'nin korumasıdır. Hector, Sylvester'ı kanaryayı yemekten alıkoyar ve yoluna çıkarsa sık sık onu döver. Hector, tehdit edilirse Büyükanne'yi, Tweety'yi ve hatta Sylvester'ı savunur ve yiyecek çalmaktan veya başkalarını memnun etmeye çalışmaktan çekinmez.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Mendoza, N. f (22 Ekim 1995). "WB Raises the Animation Ante". Los Angeles Times (İngilizce). 28 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023.