Supergirl (çizgi roman karakteri)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Supergirl
Yayım bilgileri
YayımcıDC Comics
İlk görünümAction Comics #252 (Mayıs 1959)
YaratanOtto Binder
Al Plastino
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıKara Zor-El
TürüÇizgi Roman
UyruğuKrypton
Takım üyelikleriTeen Titans
Legion of Super-Heroes
Justice League
Red Lantern Corps
Önemli takma adlarıFlamebird, Linda Lee Danvers, Claire Connors, Kara Kent, Linda Lang
Güçleriİnsanüstü güç,hız ve dayanıklılık, çeşitli ekstra his ve görüş güçleri, yaralanmamazlık, uçma, vb.

Supergirl, DC Comics adlı çizgi roman şirketinin yayınladığı çizgi romanlar ve ilgili yayınlarda gözüken kurgusal bir karakter.

Supergirl yazar Otto Binder tarafından yaratılmış ve çizer Al Plastino tarafından tasarlanmıştır. Gerçek adı Kara Zor-El’dir, Supergirl Dc Comics’in ikonik süper kahramanı Superman’in biyolojik kuzeni ve dişi versiyonudur.

Supergirl karakteri ilk olarak Action Comics’in 252. Sayısında (Mayıs 1959) “Kriptonlu Supergirl” (“Supergirl from Krypton”) adıyla görüldü. Karakterin çizgi romanda ilk görünmesinden bu yana, Supergirl Superman’in imtiyazıyla eşya, televizyon ve filmleri içeren çeşitli medyalara uyarlandı. Ancak 1980’ler ve Çizgi romanların Modern çağı devrimi sırasında Superman editörleri Supergirl'ün geçmişinin çok karmaşık olduğuna kanaat getirdiler ve Supermani “Kriptonun Son Evladı” adıyla yeniden yayınlamak için 1985 yılındaki Crisis on Ininite Earths adlı sınırlı basımda Supergirl’ü öldürdüler ve varlığını sildiler. Crisis on Infine earths’den bu yana Supermanle ilgisiz birkaç karakter Supergirl adıyla çizgi romanlarda gözükütü. Kara Zor-El ana gerçekliğe 2004 yılında girdi ve 2011 yılında başlayan New52! ile “Supergirl” adlı kendi aylık serisi çıkmaya başladı ve artık eskiden olduğu gibi Superman'in kuzeniydi.

Kaynakça ve Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]