Sundarellus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sundarellus
Korunma durumu
Değerlendirilmedi (IUCN 3.1)
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Âlem: Animalia
Şube: Arthropoda
Sınıf: Insecta
Takım: Hemiptera
Familya: Coreidae
Oymak: Coreini
Cins: Sundarellus
Brailovsky and Barrera, 2020

Sundarellus, Coreini oymağına bağlı bir böcek cinsidir. Bu cins, Heteroptera takımının Coreidae familyasına ait 11 türü kapsamaktadır. Bu türlerin bazı özellikleri şunlardır:

  • Sundarellus cinsi böcekler, uzun ve ince gövdeli, koyu renkli ve çizgili böceklerdir. Gözleri, başın ön kenarından daha öndedir. Antenleri, dört segmentlidir ve ilk segment, ikinci segmentten daha uzundur. Bacakları, uzun ve incedir. Arka bacaklar, yaprak şeklinde genişlemiş tibialara sahiptir.
  • Sundarellus cinsi böcekler, Orta ve Güney Amerika'da yaygındır. En çok tür çeşitliliği, Brezilya ve Peru'da görülür. Bu böcekler, tropikal ve subtropikal ormanlarda yaşarlar. Bitki özsuyu ile beslenirler ve çeşitli bitki türlerine zarar verebilirler.
  • Sundarellus cinsi böceklerin erkek genital yapıları, türleri ayırt etmek için önemli bir karakterdir. Erkek genital kapsülü, paramerler adı verilen çiftçi uzantılara sahiptir. Paramerler, şekil, boyut, eğrilik ve tüylenme gibi özellikler bakımından türler arasında farklılık gösterir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]