İçeriğe atla

Suçlular Aramızda

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Suçlular Aramızda
YönetmenMetin Erksan
SenaristMetin Erksan
OyuncularBelgin Doruk
Tamer Yiğit
Ekrem Bora
Leyla Sayar
Erol Taş
Atıf Kaptan
Hakkı Haktan
MüzikFecri Ebcioğlu
Görüntü yönetmeniMengü Yeğin
KurguÖzdemir Arıtan
StüdyoBirsel Film
TürüDram, Suç
RenkSiyah Beyaz
Yapım yılı1964, Türkiye
Süre101 Dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Suçlular Aramızda 1964[1] yapımı bir Türk filmidir. Yönetmenliğini Metin Erksan’ın yaptığı filmin senaryosu yine Metin Erksan[2] tarafından yazılmıştır. Filmin başlıca rollerinde Belgin Doruk, Tamer Yiğit, Ekrem Bora, Leyla Sayar ve Erol Taş oynamıştır. Filmin yapımcılığını Nüzhet Birsel ve Özdemir Birsel sahibi oldukları Birsel Film üzerinden yapmışlardır. Filmin müzikleri Fecri Ebcioğlu tarafından derlenmiş olup görüntü yönetmenliğini Mengü Yeğin tarafından yapılmıştır.

Kirli işlere bulaşarak zengin olan ünlü işadamı Halis Beyin yalısına giren hırsızlar onun gelini Demet’e hediye ettiği çok değerli pırlanta kolyeyi çalarlar. Bu iki fakir hırsız Halil ve Yusuf kuyumcuya gittiklerinde çaldıkları kolyenin sahte olduğunu öğrenirler. Bunu gururlarına yediremeyen ikili, işadamını sadece öfkelerini belirtmek için ararlar fakat telefonu Halis beyin oğlu Mümtaz açar ve onların şantaj için aradığını düşünerek para teklifinde bulunur. Kolyenin sahte olduğu anlaşılırsa hem itibarı zedelenecek hem de eşine karşı zor duruma düşecektir. Babasından parayı alıp, Yusuf ve Halil’e teslim etmek için buluştuğunda Yusuf’u öldürür. Halil ise ölen arkadaşının yoksul ailesi için Mümtaz ile sınıf çatışması temelli bir mücadeleye girecektir.

Aldığı Ödüller

[değiştir | kaynağı değiştir]

1965 İzmir Enternasyonal Fuarı 1. Film Şenliği'nde "En İyi Yönetmen" ödülü.[3]

1965 Milano Film Festivali'nde "En İyi Sosyal İçerikli Film" ödülü.

  1. ^ "Filmin IMDB sayfası". 10 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2024. 
  2. ^ "Beyaz Perde sitesi üzerindeki film sayfası". 24 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2024. 
  3. ^ "İstanbul Modern websitesi". 13 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2024.