İçeriğe atla

Strongest Deliveryman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Strongest Deliveryman
Tanıtım posteri
TürGünlük yaşam
Romantik
GeliştirenKBS Drama Division
SenaristLee Jung-woo
YönetmenJeon Woo-sung
Yaratıcı yönetmen(ler)Kim Gil-yong
Choi Dong-sook
BaşrolGo Kyung-pyo
Chae Soo-bin
Kim Seon-ho
Go Won-hee
BesteciPark Sung-jin
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıKim Sang-hwi
YapımcıKim Shin-il
Jeon Je-yeon
Ahn Hyung-jo
KurgucuOh Dong-hee
Görüntü yönetmeniUhm Joon-sung
Lee Young-sub
Gösterim süresi60 dakika
Yapım şirketiJidam Inc.
Web TV Asia
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Ses formatıDolby Digital
Yayın tarihi4 Ağustos 2017 (2017-08-04) - 23 Eylül 2017 (2017-09-23)
Dış bağlantılar

Strongest Deliveryman (Korece최강 배달꾼, romanizeChoegang Baedalkkun) Go Kyung-pyo, Chae Soo-bin, Kim Seon-ho ve Go Won-hee'nin başrollerini paylaştığı 2017 Güney Kore televizyon dizisidir. Prömiyeri 4 Ağustos 2017'de yapıldı ve 23 Eylül 2017'ye kadar her Cuma ve Cumartesi saat 23:00'te (KST) KBS2'de yayınlandı.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Strongest Deliveryman, doğru özelliklere sahip olsanız bile iyi iş bulmanın zor olduğu günümüz Güney Kore'si olan 'Hell Joseon'da yarı zamanlı işçi olarak hayatta kalmaya çalışan jajangmyeon teslimatçılarının hikayesini anlatıyor.

Choi Kang-soo (Go Kyung-pyo), kendi teslimat uygulaması şirketinin CEO'su olmak isteyen bir teslimatçıdır. Dizi, aşka ve başarıya ulaşma yolculuğunu anlatıyor.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

5 yıldır teslimatçı. İki aydan fazla bir süredir bir mahallede çalışmayan garip bir adam ve yine de bu kadar kısa sürede tüm kasabayı ele geçiren komik bir adam. Babasının kalbinde bir vasiyet gibi bıraktığı sözlerle Kang-soo, birini bulmak için körü körüne Seul'e taşındı ve yirmi beş yaşındaki Kang-soo, her eve girme kararlılığıyla bir teslimatçı oldu. Daha sonra Kang-soo, Lively Handmade Noodles adlı bir Çin restoranında aynı yaşta bir teslimatçı olan Dan-ah ile tanışır. Kirpi gibi dikenleri olan küçük bir kız. İkisi her türlü kazada birbirlerini tanırlar ve Kang-soo ona giderek daha fazla aşık olur.
Cehennem Joseon'dan kaçmayı hayal eden hoşnutsuz bir güzellik teslimatçısı. Makyajıyla delicesine güzel görünen bir kız, ancak UV ışınlarına her zaman çıplak yüzle bakan ve kozmetik ürünlerini umursamayan bir kız. Para kazanmaktan başka bir şeyle ilgilenmiyor. Erkeklerin bakışlarına dikkat etmeyi bırakalı çok oldu. Dan-ah yakında bu ülkeyi terk etmek istiyor. Ailesinin borçlarını ödemek için üniversite kabul belgesini yırttı ve Seul'e taşındı. Dan-ah, fakir insanların ne kadar zor yaşarlarsa yaşasınlar daha da fakirleşecekleri Cehennem Joseon'un gerçekliğini fark etti ve ülkeyi terk etmeye karar verdi. Daha sonra Alman göçü için para toplamak için dokuma yapmak gibi aşırı bir iş üstlendi. Bir gün, hayallerinin kaçışı yaklaşırken, Kang-soo adında bir teslimatçı, Dan-ah'nın çalıştığı Çin restoranına girer ve Dan-ah'nın günlük hayatına müdahale etmeye devam eder. Dan-ah her gün kendini çelikleştirir, ancak Kang-so'ya aşık olabileceğine dair uğursuz bir önsezi vardır.
Zengin bir adamın oğlu. Her zaman örnek bir öğrenci olan ağabeyinin aksine, Jin-kyu kendisine yapmaması söylenen şeyi yaparak büyüdü. Sonunda, Jin-kyu sadece Ohsung Grubu'nun halefiyet planından tamamen çıkarılmakla kalmaz, aynı zamanda aileden de kovulur ve tam tehlikeli bir karar vermek üzereyken, Dan-ah tarafından dramatik bir şekilde kurtarıldı. Jin-kyu, Dan-ah'a borcunu ödemek için elinden geleni yapar, ancak zaten bir dilenci olan eski chaebol'un yapabileceği hiçbir şey yoktur. Siyasi ailenin temsilcisi Hye-ran, Jin-kyu'ya yardım elini uzatır. Jin-kyu, Dan-ah'a borcunu ödemek için ailenin bir üyesi olur.
Neşeli bir kişiliğe sahip neşeli bir kadın. Yirmi üç yaşında dünyanın en uygun kişisi gibi görünüyor. Bunun da ötesinde, franchise restoran markası Jung Family Foods'u yöneten Hye-ran'ın tek kızı olmanın primi var. Dünyadaki tüm mutluluklar cebinde gibi görünüyor, ama Ji-yoon şimdi evden kaçıyor. Ancak kendi hayatını kurmak için evden kaçan Ji-yoon, çaresiz bir açlıkla mücadele ederken Kang-soo ile tanışır. Daha sonra, Kang-soo'nun "yirmi üç, evden kaçmak değil, bağımsız olmanız gereken yaştır" öğretisini takip ederek bir kahve dükkanı açtı ve tam teşekküllü bir bağımsızlık savaşı başlattı. Ne zaman iradesi sarsılsa, Ji-yoon Kang-soo'yu düşünür.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Choi Kang-soo çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kang-soo'nun çalıştığı Lively Handmade Noodles'nın başkanı ve şefi. Ön kolunda korkunç bir yılan dövmesi var ve bir gangster çetesi onu birdenbire sürüp örgüte geri dönmesi için yalvarıyor. Ancak tezgâha baktığında doğru düzgün konuşamıyor bile ve her türlü azarlamaya maruz kalıyor. Arkasında bir hikaye var gibi görünüyor ama Kang-soo'nun önünde asla geçmişten bahsetmiyor. Onun için geçmiş, asla geriye bakmak istemediği bir pişmanlık zamanıydı. Ancak, Hye-ran'ın ara sokağı işgal eden ortağının yakındaki bir tasarruf bankasının başkanı Jong-hyun olduğunu öğrendiğinde, sonunda ağır bir şekilde ayağa kalkar. Jang Dong-soo, biriktirdiği tüm parayı Kang-soo'nun teslimat uygulaması sitesine yatırır ve göğsüne gömdüğü kendi savaşını yeniden başlatır.
Otuz yıldır Hanyang Seollongtang'ı işleten çalışkan bir işletme sahibi. Kang-soo ve arkadaşlarına yakın olan Hyun-soo adında bir çocuğun büyükannesidir.
Jang Dong-soo'nun Çin restoranındaki tezgaha bakan bir kadın. Gözlerini açsa bile, Jang Dong-soo irkilir, ama Jang Dong-soo'nun karısı ya da bir aile üyesi değil ve Jang Dong-soo gibi o da geçmiş hakkında konuşmayı sevmiyor. Tek hobileri bütün gün tezgahta oturmak, internette mizah aramak ve Kang-soo ve Dan-ah'a kalitesiz şakalar yapmaktır. Mizaha neden bu kadar takıntılı olduğu sorulduğunda, ağzını kapalı tutuyor. Kang-soo'nun aşk için her şeyini vermeye istekli olmasından etkilendikten sonra, bir abla şefkatiyle ona bakmaya başlar.
Kang-soo'nun en iyi arkadaşı olan bir teslimatçı. Yerel teslimatçılar arasında kaptan olmak hayatının sevincidir. Bir süre Dan-ah'a aşıktı ama şimdi tüm kalbini Yeon-ji adında çok daha zayıf bir kadına veriyor. Eskiden bir dövüş sanatçısıydı.
İş arayan. Prestijli bir üniversiteden işletme diploması ile mezun oldu, ancak iş bulamıyor. Tuzlu sahneler sunarak kendine meydan okumaya devam ediyor, ancak gerçeğe karşı öfkesi yavaş yavaş artıyor. Bu arada, yemek sokağında ticari bir savaş patlak verir ve Kang-soo'nun sağ kolu olmak için binbaşısını kullanır. Bir teslimat uygulaması işine başlayan Kang-soo için vazgeçilmez olan tek beyin odur, ancak yüksek maaşlı bir keşif teklifi aldığında tereddüt etmeye başlar.
Kang-soo ile flört eden yerel kuryelerden biri. Spor kumarına bağımlı ve borç içinde boğuluyor. Sonunda, bir özel tahvil çetesi tarafından kovalanır, ancak Kang-soo'nun yardımıyla krizden kaçar ve Kang-soo'yu takip etmeye başlar.
Kız kardeşinin üniversite harçlarını ödemek için eğilen yerel bir teslimatçı. Byung-soo ve Ho-young üçlüsüyle sık sık yaramaz şeyler yapar, ancak kız kardeşine olan sevgisi olağanüstüdür.
Byung-soo ve Young-taek ile birlikte Üç Silahşörler'in üyesi olan bir teslimatçı. Yanlış yola girmeye çalışan Byung-soo ile ne pahasına olursa olsun kötü şeylerden kaçınmaya çalışan Young-taek arasında gidip gelmekte iyidir. Diğerleri onun bir yarasa gibi olduğunu söyleyebilir, ancak bunun nedeni, üçü arasındaki dostluğun bir ömür boyu sürmesini gerçekten istemesidir.
Kang-soo'nun çalıştığı mahallede bir teslimatçı. Kendi karizmasıyla mahalledeki teslimatçıları sallıyor. Bir teslimat uygulaması oluşturarak işini büyüten Kang-soo'nun çağrısı üzerine çeteye liderlik eder ve tek kelime etmeden katılır. Her şeyde havalıydı ve hiç bitmeyen bir kişiliğe sahipti. Ancak, işin daha da büyümesini izledikçe, yavaş yavaş payını alma arzusunu alır.
Kang-soo'yu bir ağabey gibi takip eden ve Hanyang Seollongtang'ı yöneten Jung-im'in torunu olan bir teslimatçı. Kang-soo'nun tavsiyesini dinledikten sonra annesiyle buluşmaya giderken bir araba kazası geçirir ve komaya girer. Kang-soo bu konuda kendini çok suçlu hisseder ve Hyun-soo'nun uyanmasını sabırsızlıkla bekler.

Lee Dan-ah çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dan-ah'nın çatı katındaki bir odada onunla birlikte yaşayan memleket'ten arkadaşı. Ateşli bir vücuda sahip bir yoga eğitmeni. Uzun zamandır yerel teslimatçılar arasında bir tanrıça olarak saygı görüyor. Dan-ah göç etmeyi hayal eder, ancak Yeon-ji'nin bunu yapacak cesareti yoktur. Her şeyden önce, İngilizce bilmiyor ve çalışma arzusu yok, ama aynı zamanda çatı katındaki odadan çıkmak ve umut dolu bir hayat yaşamak istiyor. Çok para kazanmak için cazip gelen, sonunda bir karaoke barda yardımcı olur ve iki işte çalışmaya başlar ve ardından tanıştığı Min-chan adında genç bir adamla bir sırrı paylaşır ve aşkları çiçek açar.

Oh Jin-kyu çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Jin-kyu'nun babası ve Ohsung Group'un başkanı. Kimse tarafından durdurulamayan asabi bir iş adamı. Sadece en büyük oğlu Young-kyu'yu çocuğu olarak kabul eder.
Jin-kyu'nun annesi. Babası Sung-hwan'ın gözünden kaçan ikinci oğlu Jin-kyu ile her gün yaşıyor. Sonra, Hye-ran'ın evden kovulan Jin-kyu'yu damadı olarak kabul etme önerisi üzerine, hemen kabul eder.
Jin-kyu'nun ağabeyi, her zaman Jin-kyu'ya bakan şefkatli bir ağabey. Ancak gidecek hiçbir yeri olmayan Jin-kyu yardım istediğinde soğukkanlılıkla onu görmezden gelir ve gerçek yüzünü ortaya çıkarır.

Lee Ji-yoon çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ji-yoon'un annesi ve Jung Family Foods adı altında bir restoran işletmesi işleten bir iş kadını. Çocuklarının eğitimi ve işi söz konusu olduğunda, "Demir Leydi" sıfatı için mükemmel bir seçimdir. Bir yandan, bazı insanlar onu soğukkanlı olmakla suçluyor, ancak o her zaman kendinden emin. Doğru yatırım yapın ve düzgün iş yapın, Hye-ran'ın prensibi budur.
Ji-yoon'un babası. İşini her geçen gün büyüten eşi Hye-ran'ın aksine, sadakatle küçük bir et dağıtım şirketi işletiyor. Ji-yoon'un tek başına durmasını sevgi dolu gözlerle izliyor ve onu neşelendiriyor. Öte yandan, herhangi bir erkekle ilişkisi olmadığından emin olmak için Ji-yoon'a göz kulak oluyor.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Yoon Shi-yoon'a başrol teklif edildi, ancak Hit the Top dizisinin çekimleriyle ilgili bir çelişki nedeniyle reddetti.

Başlangıçta, Jang Mi-kwan ve Lee Yeol-eum, ikinci baş karakterler Oh Jin-kyu ve Lee Ji-yoon'u oynayacaktı, ancak oyuncu kadrosunda bir değişiklik oldu ve roller Kim Seon-ho ve Go Won-hee'ye verildi. Strongest Deliveryman'ın yapımcısı, Jang Mi-kwan'ın anlaşmazlıklar nedeniyle kadrodan ayrıldığını açıkladı.

Müzikler[7][8][değiştir | kaynağı değiştir]

Strongest Deliveryman OST
soundtrack'i
Yayımlanma23 Eylül 2017 (2017-09-23)
TarzSoundtrack
Süre102:00
Dil
Şirket
  • Sony Music
  • ECENT Ent.

Parça 1[9][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jang Jane tarafından yazıldı, tüm müzikler Park Sung-jin ve Choi Min-chang tarafından bestelendi.

5 Ağustos 2017'de (2017'de-08-05) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Must have"  Jang Jane 4:00
2. "Must have" (Inst.)  4:00
Toplam süre:
8:00

Parça 2[10][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Go Jin-young tarafından yazılıp bestelendi. 

9 Ağustos 2017'de (2017'de-08-09) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "랄랄라" (LaLaLa)Go Kyung-pyo 3:05
2. "랄랄라" (LaLaLa (Inst.))  3:05
Toplam süre:
6:10

Parça 3[11][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Park Young-min ve Wiro tarafından yazıldı, tüm müzikler Park Young-min ve Go Jin-young tarafından bestelendi.

12 Ağustos 2017'de (2017'de-08-12) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "청춘만화" (Cartoon Romance)VANTA 3:32
2. "청춘만화" (Cartoon Romance (Inst.))  3:32
Toplam süre:
7:04

Parça 4[12][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Constellation Explorer, T-scope ve Yi-woo tarafından yazıldı, tüm müzikler Constellation Explorer tarafından bestelendi.

19 Ağustos 2017'de (2017'de-08-19) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "It's Magical"  The Barberettes ft. Harim 3:22
2. "It's Magical" (Inst.)  3:22
Toplam süre:
6:44

Parça 5[13][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler 17HOLIC, Kim Gi-bin, Lee Yoo-jin ve Yoon Won-joong tarafından yazıldı, tüm müzikler ZigZag Note tarafından bestelendi.

23 Ağustos 2017'de (2017'de-08-23) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "하루의 끝" (End of A Day)Na Yoon-kwon 3:58
2. "하루의 끝" (End of A Day (Inst.))  3:58
Toplam süre:
7:56

Parça 6[14][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Lee Man-sung, Kisum ve Yoon Young-min tarafından yazıldı, tüm müzikler Yoon Young-min, Lee Man-sung ve Park Soo-seok tarafından bestelendi.

26 Ağustos 2017'de (2017'de-08-26) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "니가 필요해" (I Need You)Kisum ve Kim Chae-won 3:12
2. "니가 필요해" (I Need You (Inst.))  3:12
Toplam süre:
6:24

Parça 7[15][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Han Hyun-hye tarafından yazıldı, tüm müzikler Hong Jung-soo ve Park Young-min tarafından bestelendi.

30 Ağustos 2017'de (2017'de-08-30) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "너에게 가는 길" (Love On My Way)Chae Soo-bin 3:25
2. "너에게 가는 길" (Love On My Way (Inst.))  3:25
Toplam süre:
6:50

Parça 8[16][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Hong Sung-joon, Jung Tae-yoo, Choi Paeng, Na-yoon ve Park Young-min tarafından yazılıp bestelendi. 

2 Eylül 2017'de (2017'de-09-02) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "HOME"  Sohyang 4:11
2. "HOME" (Inst.)  4:11
Toplam süre:
8:22

Parça 9[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jung Won-hee, Go Kyung-mi ve Go Young-in tarafından yazıldı, tüm müzikler Go Kyung-mi ve Go Young-in tarafından bestelendi.

6 Eylül 2017'de (2017'de-09-06) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "나를 봐요" (See Me)Merry Round 3:56
2. "나를 봐요" (See Me (Inst.))  3:56
Toplam süre:
7:52

Parça 10[18][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Ha Melli ve Kim Jang-ho tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Jang-ho tarafından bestelendi.

9 Eylül 2017'de (2017'de-09-09) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "너와나 사이로" (Between Us)Oksu Sajinkwan 4:15
2. "너와나 사이로" (Between Us (Inst.))  4:15
Toplam süre:
8:30

Parça 11[19][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Kim Beom-joo tarafından yazılıp bestelendi. 

13 Eylül 2017'de (2017'de-09-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Can You Hear Me Now"  Shinjae 3:49
2. "Can You Hear Me Now" (Inst.)  3:49
Toplam süre:
7:38

Parça 12[20][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Roo tarafından yazıldı, tüm müzikler Giryeon tarafından bestelendi.

16 Eylül 2017'de (2017'de-09-16) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "새별" (My Star)Giryeon 3:33
2. "새별" (My Star (Inst.))  3:33
Toplam süre:
7:06

Parça 13[21][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Ahn Suzie tarafından yazıldı, tüm müzikler Ahn Suzie ve Shin Gi-won tarafından bestelendi.

20 Eylül 2017'de (2017'de-09-20) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "스무살 소원" (Wishes When Twenty)Ahn Suzie 3:28
2. "스무살 소원" (Wishes When Twenty (Inst.))  3:28
Toplam süre:
6:56

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
TNmS[22] AGB Nielsen[23]
Ülke çapında Seul Ülke çapında Seul
1 4 Ağustos 2017 4.1% (NR) 4.9% (NR) 3.5% (NR) 4.3% (NR)
2 5 Ağustos 2017 5.4% (18.) 5.4% (19.) 5.6% (18.) 6.2% (16.)
3 11 Ağustos 2017 4.2% (NR) 4.4% (NR) 4.3% (NR) 4.5% (NR)
4 12 Ağustos 2017 5.5% (19.) 6.2% (NR) 6.5% (18.) 7.3% (13.)
5 18 Ağustos 2017 4.1% (NR) 4.5% (NR) 4.6% (NR) 5.1% (20.)
6 19 Ağustos 2017 6.4% (18.) 6.5% (18.) 6.3% (20.) 6.4% (13.)
7 25 Ağustos 2017 4.2% (NR) 4.4% (NR) 6.2% (18.) 6.5% (16.)
8 26 Ağustos 2017 6.6% (17.) 6.2% (14.) 7.2% (14.) 7.6% (14.)
9 1 Eylül 2017 3.9% (NR) 4.0% (NR) 5.2% (NR) 5.3% (NR)
10 2 Eylül 2017 5.9% (20.) 6.2% (17.) 6.5% (19.) 6.6% (11.)
11 8 Eylül 2017 4.8% (NR) 5.0% (NR) 5.8% (17.) 5.9% (16.)
12 9 Eylül 2017 5.8% (19.) 5.7% (18.) 6.9% (14.) 6.8% (13.)
13 15 Eylül 2017 5.0% (NR) 4.7% (NR) 5.4% (20.) 5.8% (19.)
14 16 Eylül 2017 6.1% (NR) 5.7% (20.) 6.7% (14.) 6.9% (14.)
15 22 Eylül 2017 4.4% (NR) 4.6% (NR) 5.1% (18.) 5.3% (20.)
16 23 Eylül 2017 6.7% (16.) 6.4% (15.) 7.7% (10.) 8.0% (7.)
Ortalama 5.2% 5.2% 5.8% 6.2%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • NR, dizinin o tarihte ilk 20 günlük program arasında yer almadığını belirtir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Alıcı Sonuç
2017 10. Kore Drama Ödülleri[24] En İyi Yeni Kadın Oyuncu Go Won-hee Kazandı
31. KBS Drama Ödülleri Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu Go Kyung-pyo Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Chae Soo-bin Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Joo Hee-bong Adaylık
En İyi Yeni Erkek Oyuncu Kim Seon-ho Adaylık
Netizen Ödülü, Erkek Oyuncu Go Kyung-pyo Adaylık
Netizen Ödülü, Kadın Oyuncu Chae Soo-bin Adaylık
En İyi Çift Ödülü Go Kyung-pyo ve Chae Soo-bin Adaylık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kim, Jin-seok (16 Mayıs 2017). "[단독]고경표, KBS '최강 배달꾼' 데뷔 후 첫 주인공". 일간스포츠 (Korece). 13 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2024. 
  2. ^ Jeon, Ah-ram (16 Mayıs 2017). "KBS 측 "고경표, '최강배달꾼' 확정…채수빈과 호흡"(공식)". m.entertain.naver.com (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2024. 
  3. ^ "Go Kyung-pyo is Chae Soo-bin's leading man in "Strongest Deliveryman"". HanCinema (İngilizce). 16 Mayıs 2017. 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2024. 
  4. ^ Kim, Yang-soo (29 Nisan 2017). "'KBS의 딸' 채수빈, 7월 금토극 '최강 배달꾼' 캐스팅". 아이뉴스24 (Korece). 28 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2024. 
  5. ^ "Chae Soo-bin lands lead role in "Strongest Deliveryman"". HanCinema (İngilizce). 29 Nisan 2017. 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2024. 
  6. ^ a b Kang, Hee-jung (15 Haziran 2017). "'최강 배달꾼' 고경표·채수빈·김선호·고원희 캐스팅 확정(공식)". 한국일보 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2024. 
  7. ^ "최강배달꾼 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  8. ^ "Strongest Deliveryman OST". vibe.naver.com (Korece). 18 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  9. ^ "최강배달꾼 OST Part.1 - 장재인(JEIN)". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  10. ^ "최강배달꾼 OST Part.2 - 고경표". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  11. ^ "최강배달꾼 OST Part.3 - VANTA". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  12. ^ "최강배달꾼 OST Part.4 - 바버렛츠 (The Barberettes)". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  13. ^ "최강배달꾼 OST Part.5 - 나윤권". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  14. ^ "최강배달꾼 OST Part.6 - 키썸 (Kisum), 김채원". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  15. ^ "최강배달꾼 OST Part.7 - 채수빈". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  16. ^ "최강배달꾼 OST Part.8 - 소향". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  17. ^ "최강배달꾼 OST Part.9 - 메리라운드". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  18. ^ "최강배달꾼 OST Part.10 - 옥수사진관". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  19. ^ "최강배달꾼 OST Part.11 - 신재". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  20. ^ "최강배달꾼 OST Part.12 - 기련 (GIRYEON)". 멜론 (Korece). 4 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  21. ^ "최강배달꾼 OST Part.13 - 안수지". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  22. ^ "TNmS Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". TNmS Ratings (Korece). 17 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2017. 
  23. ^ "AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". AGB Nielsen Media Research (Korece). 17 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2017. 
  24. ^ Jang, Woo-young (2 Ekim 2017). "10주년 '2017KDA' 김상중, 생애 첫 대상…'도깨비' 5관왕(종합)". Herald Pop (Korece). 1 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]