Star Trek: Strange New Worlds

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Star Trek: Strange New Worlds, Akiva Goldsman, Alex Kurtzman ve Jenny Lumet tarafından Paramount+ yayın hizmeti için yaratılan bir Amerikan bilim kurgu televizyon dizisidir. Bu, 11. Star Trek dizisidir ve Kurtzman'ın genişletilmiş Star Trek Evreninin bir parçası olarak 2022'de piyasaya sürülmüştür. Star Trek: Discovery'nin bir yan ürünü olan film, Kaptan Christopher Pike ve 23. yüzyıldaki yıldız gemisi Enterprise'ın mürettebatının, Star Trek: The Original Series'den önceki on yıl boyunca yeni dünyaları keşfetmelerini ve galakside görevler gerçekleştirmelerini konu alıyor.

Anson Mount, Ethan Peck ve Rebecca Romijn sırasıyla Pike, Spock ve Number One karakterlerini canlandırıyor; bunların hepsi The Original Series'in karakterleridir. Discovery'nin ikinci sezonu için 2019'da rol aldılar ve hayranların olumlu tepkilerinin ardından Kurtzman, onları bir spin-off için geri getirmekle ilgilendiğini ifade etti. Böyle bir serinin geliştirilmesi Mart 2020'de başladı ve resmi olarak Mayıs ayında sipariş edildi. Başrol oyuncuları, başlık ve yaratıcı ekip onaylandı; dizi sorumlusu olarak Goldsman ve Henry Alonso Myers yer aldı. Jess Bush, Christina Chong, Celia Rose Gooding, Melissa Navia, Babs Olusanmokun ve Bruce Horak da rol alıyor. Bu oyunculardan bazıları Orijinal Dizi karakterlerinin daha genç versiyonlarını canlandırıyor Dizinin yapımcılığını CBS Studios, Secret Hideout, Weed Road Pictures, HMRX Productions ve Roddenberry Entertainment ortaklığında gerçekleştiriyor.

Çekimler Mississauga, Ontario'daki CBS Stages Canada'da gerçekleşti. Dizi yapımcıları, Discovery'nin ' yaklaşımı yerine The Original Series'in bölümsel hikâye anlatımına geri dönmeyi seçtiler.

Star Trek: Strange New Worlds, 5 Mayıs 2022'de Paramount+'ta gösterime girdi ve 10 bölümlük ilk sezonu Temmuz ayına kadar haftalık olarak yayınlandı. Haziran-Ağustos 2023 arasında ikinci sezon yayınlandı ve Mart 2023'te üçüncü sezon açıklandı Üçüncü sezonun çekimleri, 2023 Amerika Yazarlar Birliği grevi nedeniyle süresiz olarak ertelendi. Dizi, bölümsel hikâye anlatımı ve oyuncu kadrosuyla olumlu eleştiriler aldı. Ses düzenleme alanında Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterildi ve diğer birçok ödüle layık görüldü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]