St. Petersburg-Tampa Havabotu Hattı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

St. Petersburg-Tampa Havabotu Hattı (İngilizce: St. Petersburg–Tampa Airboat Line) kanatlı uçak kullanılan tarifeli ilk uçuştur.[1] Havayolu St. Petersburg ve komşu Tampa arasında Tampa Körfezi üzerinden ulaşım sağladı.

Benoist 14 SPT Havabotu Yolları tarafından Tampa Körfezi'ne indirilirken

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

P. E. Fansler havacı ve uçak üreticisi Thomas W. Benoist'ı iki şehir arasında işleyebilecek bir hava botu üretmesi için çağırdı. O zamanlar St. Petersburg ile Tampa arasındaki 34 kilometrefik mesafeyi katetmek 1 günü buluyordu (tekne ile 2 saat, trenle 4-12 saat, araba ile 20 saat).[2] St. Petersburg Ticaret kurulu ile 3 aylık kontrat imzalandı. Buna göre kurul havayolunun herhangi bir zararını karşılamayı kabul edecekti.[3] Havayolu için inşası taahhüt edilen hangarlar bitirilemedi.[4]

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "St. PetersburgTampa Airboat Line: World's First Scheduled Airline Using Winged Aircraft". www.historynet.com. 10 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2006. 
  2. ^ Sabadin, V. "Il secolo scomodo delle linee aeree". La Stampa. 27 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2014. 
  3. ^ White, Gay Blair (1984). The World's First Airline. Largo. Florida: Aero Medical Consultants, Inc. s. 8. ISBN 0-912522-74-7. 
  4. ^ Reilly, Thomas. "Jannus, an American flier".