Spike Spiegel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wondercon 2015-7889

Kovboy BebopJaponya, (Japonca: カウボーイビバップ, romanize: Kaubōi Bibappu), Sunrise tarafından hazırlanan 1998 yapımı bir anime televizyon serisinin ana karakteridir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Mars doğumlu, 27 yaşında. Üreticileri, ismini "cool (havalı)" geldiği için bu şekilde koyduklarını belirtmiştir. Görünüş olarak uzun ve incedir. Kabarık kumral saçlı ve kırmızımsı-kahverengi gözleri vardır. Bir bölümünde kaza sonucu doğal gözlerinden birini kaybettiğini ve bir gözünün sahte olduğunu söyler. Fakat hangisinin gerçek, hangisinin sahte gözü olduğu bilinmemektedir. Hayatı tıpkı bir rüya gibi yaşayan Spike, dikkatsiz davranışlı ve tehlikeli ya da düpedüz ölümcül durumlarda bile umursamaz bir tavır içerisindedir. Ana silah olarak tabanca kullansa da, Bruce Lee’nin geliştirdiği “Jeet Kune Do” stilinde de gayet can yakıcı olabiliyor. Ölüm kalım durumlarında bile “Amaaan olacaksa olur” mantığıyla şansına güvenen Spike, RedDragon (Kırmızı ejderha) suç örgütünün eski üyesidir. Bir zamanlar en yakın dostu, serideki baş düşmanı olan Vicious ve Julia adlı gizemli bir kadın, Spike’ın bir gözüyle sürekli bakmaya devam ettiği geçmişinin bir türlü kaybolmayan hayaletleridir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Spike Spiegel - Cowboy Bebop Wiki". web.archive.org. 11 Kasım 2013. 11 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2022.