Sovyet Antarktika Seferleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Sovyet Antarktika Seferleri listesi Sovyetler Birliği döneminde Antarktika'ya yapılan seferleri listelemektedir. Rusya dönemindeki seferler için bakınız: Rus Antarktika Seferleri. Antarktika'daki Sovyet faaliyetleri için bakınız: Sovyet Antarktika Seferleri.

Tarihe göre seferler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Sefer Lider
1955–57 1. Sovyet Antarktika Seferi Mikhail Somov
1956–58 2. Sovyet Antarktika Seferi Aleksei Treshnikov
1957–59 3. Sovyet Antarktika Seferi Yevgeny Tolstikov
1958–60 4. Sovyet Antarktika Seferi Aleksandr Dralkin
1959–61 5. Sovyet Antarktika Seferi Yevgeny Korotkevich
1960–62 6. Sovyet Antarktika Seferi V.Driatsky
1961–63 7. Sovyet Antarktika Seferi Aleksandr Dralkin
1962–64 8. Sovyet Antarktika Seferi Mikhail Somov
1963–65 9. Sovyet Antarktika Seferi Mikhail Somov
1964–66 10. Sovyet Antarktika Seferi M.E.Ostrekin, I.G.Petrov
1965–67 11. Sovyet Antarktika Seferi D.D.Maksutov, Leonid Dubrovin
1966–68 12. Sovyet Antarktika Seferi Pavel Senko ve Vladislav Gerbovich
1967–69 13. Sovyet Antarktika Seferi Aleksei Treshnikov
1968–70 14. Sovyet Antarktika Seferi D.D.Maksutov, E.T.Krenkel
1969–71 15. Sovyet Antarktika Seferi Pavel Senko ve Vladislav Gerbovich
1970–72 16. Sovyet Antarktika Seferi I.G.Petrov and Yury Tarbeyev
1971–73 17. Sovyet Antarktika Seferi Yevgeny Korotkevich, V.G.Averyanov
1972–74 18. Sovyet Antarktika Seferi Pavel Senko
1973–75 19. Sovyet Antarktika Seferi D.D.Maksutov, V.S.Ignatov
1974–76 20. Sovyet Antarktika Seferi V.I.Serdyukov, N.A.Kornilov
1975–77 21. Sovyet Antarktika Seferi O.K.Sedov, G.I.Bardin
1976–78 22. Sovyet Antarktika Seferi N.I.Tyabin, Leonid Dubrovin
1977–79 23. Sovyet Antarktika Seferi V.I.Serdyukov, O.K.Sedov
1978–80 24. Sovyet Antarktika Seferi A.N.Artemyev, O.K.Sedov
1979–80 25. Sovyet Antarktika Seferi N.A.Kornilov, N.I.Tyabin
1980–82 26. Sovyet Antarktika Seferi V.I.Serdyukov, V.A.Shamontyev
1981–83 27. Sovyet Antarktika Seferi D.D.Maksutov, R.M.Galkin
1982–84 28. Sovyet Antarktika Seferi N.A.Kornilov, A.N.Artemyev
1983–85 29. Sovyet Antarktika Seferi N.I.Tyabin, L.V.Bulatov
1984–86 30. Sovyet Antarktika Seferi D.D.Maksutov, R.M.Galkin
1985–87 31. Sovyet Antarktika Seferi N.I.Tyabin, V.F.Dubovtsev
1986–88 32. Sovyet Antarktika Seferi V.D.Klokov, V.Ya.Vovk
1987–89 33. Sovyet Antarktika Seferi N.A.Kornilov, Yu.A.Khabarov
1988–90 34. Sovyet Antarktika Seferi S.M.Pryamikov, L.V.Bulatov
1989–91 35. Sovyet Antarktika Seferi V.M.Piguzov
1991–92 36. Sovyet Antarktika Seferi Lev Savatyugin

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]