Socket FP3

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Socket FP3
Tür μBGA
Çip form faktörü Bilinmiyor
Temas noktası sayısı 906
İşlemciler Mobil APU ürünleri (Kaveri)

Socket FP3 veya µBGA906, AMD tarafından tarafından Kaveri kod adlı mobil APU ürünleriyle birlikte dizüstü bilgisayarlar için Haziran 2014'te piyasaya sürülmüş bir işlemci soketidir.

"Kaveri" markalı çok düşük voltaj (ULV) ürünleri; Steamroller işlemci mimarisini Crystal grafik işlemci serisi, UVD 4.2 ve VCE 2 video hızlandırma, AMD TrueAudio ses hızlandırma ve iki taneye kadar DisplayPort harici monitör veya dört taneye kadar DisplayPort monitör desteği sunan AMD Eyefinity tabanlı çoklu monitör desteğiyle birleştirir.

  • Socket FP3'te ECC DIMM'ler desteklenir ancak ECC belleklerin ECC olmayan belleklerle birlikte kullanılması desteklenmez.[1]
  • 3 tane PCI Express çekirdeği: toplamda 64 tane hat olmak üzere bir tane 2 x16 çekirdeği ve iki tane 5 x8 çekirdeği bulunur. İki gruba ayrılabilen sekiz tane ayarlanabilir giriş bulunur:
    • Gfx (Grafik) grubu: İki tane x8 girişi içerir. Her giriş, daha az hat isteyen uygulamalar için daha düşük bağlantı genişliğine sınırlanabilir. Ayrıca, bir tane 16x bağlantısı elde etmek için iki giriş birleştirilebilir.
    • GPP (General Purpose Port) grubu: bir tane x4 UMI girişi ve beş tane GPP (genel amaç girişi) içerir.

Tüm PCIe bağlantıları, PCI 2.x veri hızlarını destekler. Gfx bağlantısı PCI 3.x veri hızlarını da destekler. FP3 paketi, VDDP rayı üzerinde iki farklı voltaj seviyesini destekler. Gfx bağlantısı 1.05 V normal ayarındayken PCI Express 3.x veri hızlarını desteklerken Gfx bağlantısının 0.95 V ayarındayken desteklediği en yüksek veri hızı PCI Express 2.x'tir.[1]

  • FP3 soketi, VDDR rayında iki farklı voltaj düzeyini desteklemektedir. 1.05 volt normal ayarda en fazla DDR3-2133 hızı desteklenirken 0.95 volt ayarında en fazla DDR3-1600 hızı desteklenmektedir.[1]

Bu soketin masaüstü muadili Socket FM2+ soketidir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "49125_15h_Models_30h-3Fh_BKDG" (PDF). AMD. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 2 Ağustos 2022. 

Şablon:AMD CPU sockets