Slavik Kriklivı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Slavik Kryklyvyy
Slavik Kryklyvyy ve Karina Smirnoff
Doğum01 Temmuz 1976 (47 yaşında)
Zaporijya, Ukrayna SSC
MilliyetUkrayna
MeslekBalo dansçısı

Slavik Kryklyvyy, (Vyacheslav Kryklyvyy, ukr.Славік Крикливий, Вячеслав Крикливий) (1 Temmuz 1976, Zaporijya, Ukrayna SSC, Sovyetler Birliği[1]), şu anda New York'ta yaşayan bir balo dansçısıdır ve uzmanlık alanı Uluslararası Latin danslarıdır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kryklyvyy ve Joanna Leunis, Uluslararası Latin dünya amatör şampiyonlarıydı. 2000 yılında çift, IDSF Dünya Amatör Latin Şampiyonası, British Open (Blackpool), ARD Masters Gala (Almanya) ve IDSF Avrupa Latin Şampiyonası'nda birinci olmuştur.[2] Kryklyvyy ve Leunis, yeni milenyumda ilk Dünya Amatör Latin Şampiyonlarıydı.

Profesyonel bir dansçı olduktan sonra, en uzun ve en başarılı ortaklığı Karina Smirnoff ile oldu ve dünya sıralamasında dokuz kez WDC dünya şampiyonu Bryan Watson ve Carmen Vincelj'in ardından ikinci en iyi çift oldular. Kryklyvyy ve Smirnoff 2005 yılında ayrıldılar.[3] Kryklyvyy ve ardından partneri Smirnoff, Shall We Dance? filminde yer aldılar. Filmde Kryklyvyy, Paulina'nın (Jennifer Lopez) şu anki Blackpool ortağı ve dans öğretmeni rolünde yer aldı.[4]

Smirnoff ile ortaklıktan sonra Elena Khvorova ile eşleşti. 2006 ve 2007 Dünya Şampiyonalarında ikinci oldular, ancak sonuçları Smirnoff ile Kryklyvyy'un önceki sonuçlarına göre kötüydü; eski ortağı Joanna Leunis, partneri Michael Malitowski ile onları geçmeye başladı. Bu muhtemelen çiftin ayrılmasına yol açtı.[3]

Kısa bir süre sonra, daha önce Paul Killick ile başarılı bir kariyeri olan Hanna Karttunen ile kısa ömürlü bir ortaklık kurdu. Karttunen ve Kryklyvyy, Watson ve Vincelj'in arkasında ve Kryklyvyy ve Smirnoff'un önünde yer alarak emekli olana kadar ikinci sırayı aldılar. 2008'de Karttunen, Kryklyvyy ile birlikte tekrar sahneye çıkacağını doğruladı, ancak 2009'daki İngiltere Açık Şampiyonası, her ikisi için de büyük bir hayal kırıklığıydı. Çift, kazananların Malitowski ve Leunis olduğu 6. sırada yer aldı.[3]

2009-2010'da Slavik Kryklyvyy, Rusya'yı uluslararası alanda temsil eden amatör Latin şampiyonu Anna Melnikova ile birlikte çalıştı. Kryklyvyy ve Melnikova, konuk yarışmacıydı.[5] Çift, "Ballroom Dancer" adlı bir belgeselin konusu oldular. Bu belgesel, Christian Holten Bonke ve Andreas Koefoed tarafından yönetildi.[6]

Bu, Kryklyvyy'nin muhtemelen son zirveye çıkma şansıydı, ancak Melnikova ile birlikte bunu başaramadılar. Avrupa Profesyonel Latin Şampiyonası'nda 3. oldular ve Blackpool ve İngiltere Açık'ta 5. sırayı aldılar. 2010'da ayrıldıktan sonra, Kryklyvyy Daria Chesnokova ile çalışmaya başladı, ancak yarışmada kendilerini gösteremediler.

Sonbahar 2012'de, Kryklyvyy'nin Ekaterina Lapaeva ile dans edeceği duyuruldu ve ilk çıkışlarının Ocak 2013'te İngiltere Şampiyonası'nda olacağı açıklandı. Ancak, 22 Kasım'da Lapaeva profesyonel danslardan emekli olduğunu duyurdu.

Nisan 2014'te, Kryklyvyy eski partneri Karina Smirnoff ile Dance Legends'te performans sergilemek üzere tekrar bir araya geldi. O zamandan beri, çift farklı etkinliklerde ve şovlarda ara sıra performans sergiliyor.

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Kryklyvyy, 2004 yapımı Richard Gere filmi Shall We Dance? 'de dans etti.

Slavik ayrıca 2011 yapımı Ballroom Dancer filminde Anna Melnikova ile başrol oynadı https://www.imdb.com/title/tt2083141/ 2 Mart 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Славик Крикливый и Карина Смирнофф на Кубке "Русского Клуба" 19 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. dancemaze.ru (2004) röportaj (Rusça)
  2. ^ Kryklyvyy/Leunis couple profile 10 Eylül 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at dancesportinfo
  3. ^ a b c "Dancesportinfo'da Kryklyvyy profil". 26 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2023. 
  4. ^ IMDb'de Slavik Kriklivı
  5. ^ Video of Slavik Kryklyvyy 19 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at 2dance.tv
  6. ^ "Ballroom Dancer". www.facebook.com (İngilizce). 11 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi.