Shisui Uchiha

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Shisui sayfasından yönlendirildi)

Uchiha Shisui, Naruto animesinde bir kurgusal karakter.

Uchiha klanının en güçlü genjutsu kullanıcısıdır. Mangekyou Sharingan'nın en gözde tekniği olan KotoAmatsukami'yi icat etmiştir. Bu teknikte rakibi hiç fark ettirmeden genjutsuya alıp kontrol edebilir. Ölmek üzereyken bir gözü Danzo tarafından çalınmıştır. Itachi Uchiha'ya ise diğer gözünü vermiştir. Bunu yaparak gözleri için verilecek savaşı başlamadan bitirmiştir.4.büyük ninja savaşına katılmamış olsa bile üstün genjutsu yeteneği sayesinde İtachi'nin Kabuto'nun genjutsusunu şekillendirip kontrolden kurtulmasını sağlamıştır. Shisui'nin 3.hokagenin takım arkadaşı olan Uchiha Kagami'nin soyundan gelir.Normal bir uchiha'ya göre Kagami'nin çok fazla çakrası vardır.

Karakteri[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyah saçlara,çekik siyah gözlere sahiptir.Boyu İtachi'den uzundur ve yaşça İtachi'den büyüktür.

Yetenekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Her Uchiha'da olduğu gibi Katon jutsularını ustalıkla kullanır.Usta derecede tanto(kısa kılıç) kullanır.Mangekyo sharingana sahiptir ve mangekyo sharingan'ını 7 yaşında uyandırmıştır, İzumi Uchiha'dan sonra en erken uyandıran kişidir. Tüm dünyada genjutsu olarak en iyi olan Kotoamatsukami'yi kullanır.Yeşil bir Susanoo'ya sahiptir.Sunshin no jutsu kullanır, bu jutsuda ki hızından ve ustalığından dolayı Shunshin no Shisui diye anılır.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Danzo gözünü aldıktan sonra Shisui diğer gözünü İtachi'ye ``Köyü ve Uchiha`nın ismini koru`'diyerek vermiştir. Ardından intihar etmiştir.