Shin Angyō Onshi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shin Angyō Onshi
新暗行御史
신암행어사

(Shin Angyō Onshi
Sin Amhaeng-eosa
)
TürAksiyon, fantezi, bilimkurgu
Manga
YazarYoun In-wan
ÇizerYang Kyung-il
YayımcıDaewon C.I.
Shogakukan
DergiYoung Champ
Monthly Sunday Gene-X
DemografikSeinen
Yayın tarihi20012007
Cilt sayısı17 + 1
Anime filmi
YönetmenJōji Shimura
Ahn Tae-kun
YapımcıBunsho Kajiya
Shukichi Kanda
Yang Jee-hye
Lee Sang-don
Lee Dong-ki
SenaristYoun In-wan
MüzikKow Otani
StüdyoOLM, Inc.
Character Plan
Yayın tarihi4 Aralık 2004
Yayın süresi87 dakika

Shin Angyō Onshi (Japonca新暗行御史; Korece신암행어사, romanizeSin Amhaeng-eosa), Youn In-wan tarafından yazılan bir manhwa serisidir. Seri, 2001-2007 yılları arasında kadar Güney Kore'de Daewon C.I.'nin Young Champ[1] ve Japonya'da Shogakukan'ın Monthly Sunday Gene-X dergilerinde serileştirildi.[2] Serinin konusu eski Kore'yi hatırlatan bir dünyada geçmektedir ve ülkesinin yıkılmasından sorumlu olanları bulmak için aradığı yolsuzluk ve zulme karşı koruyan az sayıdaki gardiyanlardan biri olan Kore mitolojisinden ilham alan Munsu'nun Kore halkından esinlenmiş maceralarını takip etmektedir.[3] OLM, Inc. tarafından hazırlanan Güney Kore-Japonya ortak yapımı anime filmi uyarlaması 4 Aralık 2004 tarihinde yayınlandı.[4]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun zaman önce Jushin adlı bir ülkede kralın elçisi olarak gizlice seyahat edip, yozlaşmış hükûmet görevlilerini bulan ve cezalandırma ve ülke vatandaşlarını koruyan ve adaletı sağlayan Angyō Onshi isimli ajanlar bulunmakyadı. Ancak Jushin bir karmaşa sonucu yıkılır ve birçoğu yozlaşmış ve zalim savaş ağaları tarafından yönetilen sayısız krallığa bölünür.

Shin Angyō Onshi, kalan angyō onshilerden biri olan Munsu'nun kırsalını dolaşmaya devam ettiği ve Jushin'in düşüşünün neden olduğu karmaşa ile uğraştığı maceralarını takip etmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Official Website" (Korece). Daiwon, C.I. 14 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 
  2. ^ "Shin Angyo Onshi" (Japonca). Shogakukan. 19 Ağustos 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 
  3. ^ Kim, Tae-jong (24 Kasım 2004). "Animations heat up local screens". Han Cinema: The Korean Movie and Drama Database (archived from the Korea Times). 12 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 
  4. ^ Doyle, Jonathan (2005). "Phantom Master: Dark Hero From Ruined Empire". Fantasia Fest Official Website. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]