Serapion Kardeşler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Serapion Kardeşler. soldan sağa: Konstantin Fedin, Mihail Slonimsky, Nikolay Tikhonov, Elisaveta Polonskaya, Nikolay Nikitin, Mihail Zoshchenko, Ilia Gruzdev,Veniamin Kaverin

Serapion Kardeşler(ya da Serapion Birliği, Rusça: Серапионовы Братья) Sankt-Peterburg'da 1921 yılında bir grup yazarın oluşturduğu oluşum. Birlik ismini 19. yüzyılda yaşamış Alman romantik yazar E.T.A. Hoffmann'ın Die Serapions-Brüder adlı romanından almıştır. Nedeni ise Hoffmann'ın romanındaki karakterlerin hep birlikte olmalarına rağmen hepsinin kendi yollarını çizmekte ve özelliklerini korumakta olmasından kaynaklanmaktaydı. Üyeleri arasında Nikolai Tikhonov, Veniamin Kaverin, Mikhail Zoshchenko, Victor Shklovsky, Vsevolod Ivanov, Elisaveta Polonskaya, Ilya Gruzdev, Mikhail Slonimsky, Lev Lunts, Vladimir A. Posner, Nikolay Nikitin ve Konstantin Fedin gibi isimler vardır.

Bu topluluk 1919 yılında yayın yönetmenliğini Çukovsky'nin yaptığı Vsemirnaya Literatura yayınevi bünyesinde ilk kez varlığını gösterir. Maksim Gorki'nin destek verdiği bu grup edebiyat alanında seminerler vermekteydi. Bu grup kendi arasında doğucular ve batıcılar olarak ayrıldı.