Seni Sevmeyen Ölsün (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Seni Sevmeyen Ölsün[1]"
Seni Sevmeyen Ölsün albümünden Tüdanya şarkısı
Yayımlanma1986
TarzArabesk
Süre5:04
ŞirketSevilen Plak
YazarŞakir Askan
BesteciYılmaz Tatlıses
Seni Sevmeyen Ölsün şarkı listesi
Sevda Gözlüm
(1)
"Seni Sevmeyen Ölsün[1]"
(2)
Aldanma Mahsun Yüzüne (Gidecek Bir Gün)
(3)

Seni Sevmeyen Ölsün, sözleri Şakir Askan'a, müziği Yılmaz Tatlıses'e ait arabesk türünde bir şarkıdır. Türkiye'de birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Tüdanya ve Ceylan gibi isimlerin albümlerine ismini veren bu şarkıyla yüksek tirajlara ulaştığı söylenmiştir.

Şarkı hakkında diğer bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkının söz yazarı Şakir Askan, şarkının oluşturulma hikayesini medyaya verdiği röportajda şöyle aktarmaktadır: Bursalı plak prodüktörü Kemal Korkmaz'ın sürekli kullandığı bir laftı "Seni Sevmeyen Ölsün". Kemal Korkmaz, Tüdanya için bir şarkı sözü istediği zaman bu sözleri kullanmamı önerdi. Ben güfteyi yaptım ancak daha sonra onların anlaşmaları bozulunca şarkı ortada kaldı ama şarkı Tüdanya'nın kısmetiymiş, yine o okudu.

Disko Plak'ın patronu Mustafa Güngördü, şarkının Tüdanya ile hikayesini verdiği röportajda şu şekilde aktarmakta: Besteyi çok beğendim Güler Işık'a tavsiye ettik, bunu okumam bu bana göre değil dedi. Ondan sonra Tüdanya'ya okuttuk. İki buçuk milyon civarı sattı.

Seslendiren sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Tüdanya – Seni Sevmeyen Ölsün". Discogs. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2024. 
  2. ^ "Ceylan – Seni Sevmeyen Ölsün". Discogs. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2024.