Secret Healer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Secret Healer
Mirror of the Witch
Tanıtım posteri
TürTarihî
Fantezi
Romantik
SenaristYang Hyuk-moon
YönetmenJo Hyun-tak
BaşrolYoon Shi-yoon
Kim Sae-ron
Lee Sung-jae
Yum Jung-ah
Kwak Si-yang
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı20
Yapım
Yönetici yapımcıChoi Joon-hyeong
Ji Sung-wook
Lee Mi-ji
Park Joon-seo
YapımcıKim Eun-young
Lee Se-young
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiApollo Pictures
Drama House
Media N Art
Yayın bilgileri
KanalJTBC
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi13 Mayıs 2016 (2016-05-13) - 16 Temmuz 2016 (2016-07-16)
Dış bağlantılar

Secret Healer (Korece마녀보감, romanizeManyeobogam) Yoon Shi-yoon, Kim Sae-ron, Lee Sung-jae, Yum Jung-ah ve Kwak Si-yang'ın başrollerini paylaştığı 2016 Güney Kore televizyon dizisidir. Dizinin hikâyesi Dongui Bogam adlı kitaptan esinlenmiştir. 13 Mayıs - 16 Temmuz 2016 tarihleri arasında JTBC'nin Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30'da (KST) 20 bölüm olarak yayınlandı.[1][2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kraliçe Shim (Jang Hee-jin), sarayda çocuk sahibi olamayan ve bir prens doğurmak için Hong-joo (Yum Jung-ah) adlı bir şamandan yardım isteyen bir kraliyet kraliçesidir. Hong-joo, Kraliçe Shim'e, hamile kalabilmesi için kralla yatmasını sağlayan özel yeteneklere sahip Hae-ran (Jung In-sun) adlı genç bir şamanı aldatmasını söyler. Hong-joo daha sonra fetüsü Kraliçe'ye aktarmak için kara büyü kullanır ve Hae-ran'ı öldürmeyi planlar. Ne yazık ki, Hae-ran her şeyi öğrenir ve ölmeden önce Kraliçe'nin bebeklerinin üzücü kaderini tahmin eder. Kraliçe Shim daha sonra ikizleri, Veliaht Prens Sunhoe (Yeo Hoe-hyun) ve prenses Yeon-hee'yi (Kim Sae-ron) doğurur, ancak lanet nedeniyle prensesi terk etmek zorunda kalır. Şaman Choi Hyun-seo'nun (Lee Sung-jae) yardımıyla Yeon-hee güzel bir genç kız olarak büyür, ancak tılsımlarla çevrili bir evde yaşayarak izole ve herkesten uzak kalmak zorunda kalır. Hyun-seo'nun oğlu Poong-yeon (Kwak Si-yang), gençliğinden beri ona aşıktır. Bir köle ve zengin bir efendinin oğlu olan Heo Jun (Yoon Shi-yoon) adlı genç bir bilgin, Yeon-hee ile şans eseri karşılaşır ve Heo Jun, sevdiği herkesin korkunç bir ölümle ölmesine neden olan prensesin lanetini kaldırmak için birlikte yolculuk ederken kaderlerini bağlar.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Heo Yoon'un oğlu. O ve arkadaşı Dong-rae, bir nedenden dolayı 500 nyang'ı toplamak için ne gerekiyorsa yaparken, ondan nefret eden Heo Ok'un planına kapıldılar ve Yeon-hee ile tanıştıkları Kara Orman'a girdiler. Her şeyde çok iyidir ama uçurtma yapamaz. Annesi yanlışlıkla Heo Ok tarafından başlatılan bir yangında öldüğünde, Heo Ok'tan intikam alma arzusuyla yanar ve beş yıl boyunca üvey kardeşine uyuyormuş gibi davranarak ahlaksız biri olarak yaşar. Sonra kaçar ve Yeon-hee ile yeniden bir araya gelir. Daha sonra, Yo-kwang tarafından Yeon-hee'nin insan engeli olduğu ortaya çıkar ve Yeon-hee'yi Hong-joo tarafından kaçırılmaktan kurtarırken, Hong-joo tarafından lanetlenir ve abanoz bir kılıçla göğsünden bıçaklanır ve bariyerin kırılmasına neden olur.
Lanetli ikiz hayat prensesi. Kaderinde öldürülmek vardı, ancak ona acıyan Myeongjong tarafından kurtarıldı ve Kara Orman'da Choi Hyun-seo'nun kızı olarak bir bariyerde sürgünde yaşadı. Ancak 17 yaşında doğum gününde tabu engelini aşarak dış dünyaya açıldı ve lanet tezahür etti. Belki de sürgünde büyüdüğü için çok fazla sağduyudan yoksundur.
Adakları göğe yükselten kitaptan sorumlu kişi. Öldürmesi gereken ikizi Yeon-hee'yi gizlice saklar ve kendi kızı olarak büyütür ve Hong-joo'nun planına direnir. Sık sık Hong-joo tarafından manipüle edilir ve zorbalığa uğrar.
Bir şaman. Seongsu Ajansı'nın Büyük Tapınak Bakiresi ve oyunun son patronu. Kraliyet ailesini avucunun içinde tutuyor.
Choi Hyun-seo'nun en büyük oğludur ve kan bağı olmamasına rağmen Kara Orman'da tek başına mahsur kalan Yeon-hee'ye acır, onunla ilgilenir ve sonra ona aşık olur. Ancak, Yeon-hee'nin tüm sevdiklerinin hayatlarını kaybedeceği lanetinden acı çekti ve sonunda Yeon-hee'yi terk etti. Hong-joo ile bir araya gelir ve babası gibi o da Hong-joo tarafından manipüle edildi ve zorbalığa uğradı.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Saraydaki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kraldır, ancak veliaht prensin ölümünden sonra, gücü bir korkuluğunkinden farklı değildir. Yatağında Hong-joo tarafından kara büyü ile vurulur ve vücudunun her yerinde dikenlere neden olan bir hastalıktan muzdarip kalır. Sonunda atalarının üzerindeki kara büyüden kurtulmanın bir yolunu bulan Heo Jun'un yardımıyla kara büyüden kurtulur.
Yeon-hee'nin biyolojik annesi ve Myeongjong'un dul eşidir ve kızı olduğu için bir kraliyet oğlu yaratmak için Hong-joo ile işbirliği yapar, ancak bu süreçte masum Hae-ran'ı öldürür. Daha sonra gezgin prensin ruhunu içeren kavanozu kırar ve prensin ruhu cennete yükseldikten sonra yaşayan prensesi (Yeon-hee) beslediğini ve koruduğunu gösterir.
Yeon-hee ile doğmuş lanetli bir prens. Doğar doğmaz terk edilen küçük kız kardeşi Yeon-hee'nin aksine, kraliyet ailesinin tüm üyeleri tarafından tek prens olarak sevildi ve hiçbir eksiklik olmadan büyüdü. Rüyalarında kendisine tıpatıp benzeyen bir kızın ortaya çıkmasından ve acı bir şekilde ağlamasından utandı ve sonunda on yedinci doğum gününde öldü ve ruhu Hong-joo'nun kavanozuna mühürlendi. Daha sonra kavanoz Kraliçe Shim tarafından kırıldı ve serbest bırakıldı.

Heo Jun çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Heo Jun'un onu görmezden gelen ve ona zorbalık eden üvey kardeşi. Heo Jun'un annesinin ölümüne yardım etti. Bundan sonra Heo Jun onun en büyük düşmanı oldu.
Hırsızlık ve dolandırıcılıkla geçinen bir kız ve Heo Jun'un asistanı. Heo Jun tarafından Heo Ok'u göndermesi için görevlendirildi, ancak Bayan Son'un zekası nedeniyle planı başarısız oldu. Bundan sonra Heo Ok tarafından kovalanır.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Choi Hyun-seo'ya yardım eden beş ustadan biridir ve Hong-joo'nun planlarını durduramadığı için kendini Yeon-hee'yi suçluluk duygusundan korumaya adar.
Poong-yeon'un sırdaşı ve eskort savaşçısı. Bir kadın olmasına rağmen, dövüş sanatlarında çok yeteneklidir ve çoğu erkek onunla boy ölçüşemez.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kim Young-ae - Kraliçe Munjeong, Kral Myeongjong'un annesi.
  • Lee David - Kral Myeongjong, Yeon-hee'nin biyolojik babası. Büyük bir güç arzusu olan annesi tarafından boğulmuştur ve bu yüzden düzgün bir şekilde yönetemiyor. Choi Hyun-seo'dan kızı Yeon-hee'yi öldürülmekten korumasını ister.
  • Jung In-sun - Hae-ran, Seongsu Ajansı'nın tapınak bakirelerinden biridir ve öngörü sahibidir. Hong-joo ve Kraliçe Shim'in entrikaları nedeniyle çocukları ondan alındı ve ailesi onun önünde öldürüldü ve Kraliçe Shim'in ikizlerine laneti söyledikten sonra ölmesine neden oldu.
  • Jeon Mi-seon - Bayan Son, Heo Ok'un biyolojik annesi ve Bay Heo'nun gerçek karısıdır.
  • Kim Hee-jung - Bayan Kim, Heo Jun'un biyolojik annesi ve Bay Heo'nun cariyesidir. Heo Ok'un hatası nedeniyle bir yangında öldürüldü.
  • Yoon Bok-in - Bayan Ok, Choi Hyun-seo'nun karısı. Yeon-hee'ye sıcak davranmadı çünkü lanetin kendisine ve ailesine zarar vermesinden korkuyordu. Bunu amaçlamamış olabilir, ancak Hong-joo'nun düşüşüne çok büyük katkıda bulundu.
  • Shim Hoon-ki - Subay
  • Im Hyun-sung - Savaşçı
  • Lee Cho-hee - Man-wol
  • Park Chul-min - Sangdan'dan adam
  • Kang Han-na - Kraliçe Park
  • Ahn Gil-kang - Gizemli adam
  • Nam Da-reum - Heo Jun'un öğrencisi

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Parça 1[7][değiştir | kaynağı değiştir]

27 Mayıs 2016'da (2016'da-05-27) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "연" (Love)The Lush 3:50
2. "연" (Love (Inst.))  3:50
Toplam süre:
7:40

Parça 2[8][değiştir | kaynağı değiştir]

3 Haziran 2016'da (2016'da-06-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "단 하루만 너를" (You For Just One Day)Jeon Sang-geun 3:15
2. "단 하루만 너를" (You For Just One Day (Inst.))  3:15
Toplam süre:
6:30

Parça 3[9][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Soo-jung tarafından yazıldı, tüm müzikler Alien Circle tarafından bestelendi.

11 Haziran 2016'da (2016'da-06-11) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "달" (Distressed)Lim Jeong-hee 3:42
2. "달" (Distressed (Inst.))  3:42
Toplam süre:
7:24

Parça 4[10][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Oh Ja-hyun ve Lee Dong-eun tarafından yazıldı, tüm müzikler Oh Ja-hyun tarafından bestelendi.

2 Temmuz 2016'da (2016'da-07-02) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "늘" (Always)Way ve Choa (Crayon Pop) 4:00
2. "늘" (Always (Inst.))  4:00
Toplam süre:
8:00

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Bölüm adı Ortalama kitle payı
AGB Nielsen TNmS
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 13 Mayıs 2016 'Secret Healer', The Beginning of the Curse!
(Korece'마녀보감', 그 저주의 시작!)
(Türkçe'Gizli Şifacı', Lanetin Başlangıcı!)
2.606% 2.401% 2.2%
2 14 Mayıs 2016 That Kite! I Will Bring It Back
(Korece저 연! 제가 가져 오겠습니다)
(TürkçeO uçurtma! Onu geri getireceğim)
1.830% 2.063% 1.9%
3 20 Mayıs 2016 Everyone is Born for a Reason
(Korece사람은 누구나 태어난 이유가 있어)
(TürkçeHerkes Bir Sebepten Doğar)
2.422% 2.616% 2.2%
4 21 Mayıs 2016 Do you want to save everyone? You're the only one who needs to die. Only you
(Korece모두를 살리고 싶으냐? 너만 죽으면 된다. 너만)
(TürkçeHerkesi kurtarmak istiyor musun? Ölmesi gereken tek kişi sensin. Sadece sen)
1.903% Yok 1.7%
5 27 Mayıs 2016 Please don't leave me behind
(Korece제발 절 두고 가지 마세요)
(TürkçeLütfen beni geride bırakma)
2.545% 2.631% 2.2%
6 28 Mayıs 2016 Reunited in the Face of Despair and Fate
(Korece절망과 운명 앞에서 다시 만나다)
(TürkçeUmutsuzluk ve Kader karşısında yeniden bir arada)
2.705% 3.225% 2.0%
7 4 Haziran 2016 "My Lord, It is starting again." Hinting Misfortune
(Korece"대감 이제 다시 시작입니다." 불행 암시)
(Türkçe"Lordum, yeniden başlıyor." Talihsizliği ima etmek)
2.986% 3.112% 2.2%
8 Heo Jun, grab the approaching Yeon-hee "Mr. Hong..?"
(Korece허준, 다가오는 연희 잡고 아련 "홍시..?")
(TürkçeHeo Joon, yaklaşan Yeon-hee'yi yakala "Bay Hong..?")
2.525% 2.683%
9 10 Haziran 2016 Heo Jun, You'll see. "I am your choice"
(Korece허준, 나가보면 알겠지. "내가 너의 결계가 맞는지")
(TürkçeHeo Jun, göreceksin. "Ben senin seçiminim")
2.380% 2.589% 2.1%
10 11 Haziran 2016 Attacked by the 'Red Gentleman's Robe'!
(Korece'붉은 도포'에 습격당하다!)
(Türkçe'Kızıl Beyefendinin Cübbesi' tarafından saldırıya uğradı!)
2.004% Yok 1.7%
11 17 Haziran 2016 No matter what you look like, It's all the same to me
(Korece네가 어떤 모습이든 나에겐 다 똑같은 연희다)
(TürkçeNasıl görünürsen görün, benim için hepsi aynı)
2.260% 2.467% 2.2%
12 18 Haziran 2016 Please Don't Go
(Korece제말 가지마)
(TürkçeLütfen gitme)
2.095% Yok 1.7%
13 24 Haziran 2016 'Princess' Seo-ri returns to the Palace and declares War on Hong-joo
(Korece궁으로 돌아간 '공주' 서리, 홍주에 선전포고)
(Türkçe'Prenses' Seo-ri saray'a geri döner ve Hong-joo'ya savaş ilan eder)
2.797% 3.003% 2.3%
14 25 Haziran 2016 Stick the Knife in!
(Korece칼을 꽂다!)
(TürkçeBıçağı sok!)
1.692% Yok 1.6%
15 1 Temmuz 2016 Heo Jun, You must unleash the Black Spell of the Ancestors!
(Korece허준, 선조가 걸린 흑주술을 풀어야만 한다!)
(TürkçeHeo Jun, Ataların Kara Büyüsünü serbest bırakmalısın!)
2.742% 3.017% 2.4%
16 2 Temmuz 2016 Hong-joo's Worn-out Ebony Sword
(Korece홍주가 휘두른 흑단검에 쓰러진 풍연)
(TürkçeHong-joo'nun Yıpranmış Abanoz Kılıcı)
1.797% Yok 1.6%
17 8 Temmuz 2016 Heo Jun - Yeon-hee, Please let us stay with you for the rest of your time
(Korece허준 - 연희, 남은 시간만이라도 함께 있게 해주세요)
(TürkçeHeo Jun - Yeon-hee, Lütfen zamanının geri kalanında sizinler kalmamıza izin verin)
2.322% 2.184% 1.9%
18 9 Temmuz 2016 Heo Jun falls off a Cliff - Runaway Yeon-hee
(Korece절벽에 떨어진 허준 - 폭주하는 연희)
(TürkçeHeo Jun Uçurumdan Düşüyor - Kaçak Yeon-hee)
1.697% Yok 1.6%
19 15 Temmuz 2016 Heo Jun struggles to save Yeon-hee: "I will live for you"
(Korece허준, 연희 살리기 위해 고군분투 "너를 위해 살 거다")
(TürkçeHeo Jun, Yeon-hee'yi kurtarmak için mücadele ediyor: "Senin için yaşayacağım")
2.709% 3.182% 2.1%
20 16 Temmuz 2016 Heo Jun, "I hope my last earnestness is not lacking..."
(Korece허준, "내 마지막 간절함이 부족하지 않기만을...")
(TürkçeHeo Jun, "Umarım son ciddiyetim eksik değildir...")
2.773% 2.944% 1.9%
Ortalama 2.340% - 2.0%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • Bu dizi kablo kanalında/ödemeli TV'de yayınlanmaktadır bu yüzden daha küçük bir izleyici kitlesine sahip.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2016 9. Kore Drama Ödülleri[11] En İyi Yeni Kadın Oyuncu Kim Sae-ron Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Ko, Dong-hwan (7 Mart 2016). "Rising child star gets first adult role". The Korea Times (İngilizce). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  2. ^ Kang, Seo-jung (23 Temmuz 2020). "'마녀보감' 윤시윤♥김새론, 비주얼 갑 포스터 공개 '신비'". 조선일보 (Korece). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  3. ^ Kim, Sun-woo (8 Nisan 2016). "윤시윤, '마녀보감' 촬영현장 첫공개…'아련한 눈빛' 포착". www.xportsnews.com (Korece). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  4. ^ Kwon, Hye-rim (9 Mart 2016). "곽시양, '마녀보감' 출연 확정…윤시윤·김새론과 호흡". 아이뉴스24 (Korece). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  5. ^ "'Six Flying Dragons' actor Lee Ji-hoon confirmed for 'Mirror of the Witch'". HanCinema (İngilizce). 16 Mart 2016. 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  6. ^ "배우 문가영, '마녀보감' 통해 호위무사인 '솔개' 변신". 언론사 뷰 (Korece). 23 Mart 2016. 14 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  7. ^ "마녀보감 OST Part.1 - 더러쉬 (The Lush)". 멜론 (Korece). 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  8. ^ "마녀보감 OST Part.2 - 전상근". 멜론 (Korece). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  9. ^ "마녀보감 OST Part.3 - 임정희". 멜론 (Korece). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  10. ^ "마녀보감 OST Part.4 - 웨이 (크레용팝), 초아 (크레용팝)". 멜론 (Korece). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 
  11. ^ Kang, Hee-jung (7 Ekim 2016). "김소연, 눈물의 대상…'태후'·'신네기'2관왕(종합)[코리아드라마어워즈]". 뉴스1 (Korece). 8 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]