İçeriğe atla

Seafight

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seafight, Alman oyun geliştirme şirketi Bigpoint tarafından geliştirilen ve 18 Mart 2006 tarihinden bu yana işletilen bir çevrimiçi tarayıcı oyunudur. Kasım 2022 itibarıyla oyun, yaklaşık 49 milyon kayıtlı hesaba ve yaklaşık 5.000 aktif oyuncuya sahiptir. Oyuncular, oyunu 30 farklı dilde oynama seçeneğine sahiptir.

Oyun Yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Seafight oyununda oyuncular, sanal bir korsanı canlandırarak bir deniz haritasında oynarlar. Burada, canavarlar veya bilgisayar gemileri (NPC'ler) ve diğer oyuncuları batırmaları gereken görevlerle denizde heyecan dolu maceralara atılırlar. Deneyim puanları toplamak ve "Quest" olarak adlandırılan görevleri çözerek yeni gemi seviyelerine ulaşma amacıyla bu görevleri yerine getirirler. Oyun toplamda 50 seviyeye ayrılmıştır ve "Buz", "Kara", "Tropikal", "Commenwealth" ve "Lava" gibi temaları içermektedir.

Korsanlar olarak oyuncular, görevleri birlikte çözebilmek veya adaları fethedebilmek için gildeler oluşturabilirler. Ayrıca oyunculara çeşitli Bonus Kartları sunulur ve bu kartlardan bazıları oyun içi bonuslar sağlar.

Oyunun Amacı[değiştir | kaynağı değiştir]

Seafight oyununun amacı, oyuncunun denizlerde kendi korsan imparatorluğunu kurarak, gemisini geliştirerek, diğer oyuncularla rekabet ederek ve görevleri tamamlayarak en güçlü korsan olmayı hedeflemektir. Oyuncular, denizlerdeki egemenliklerini sağlamlaştırmak için strateji ve beceri kullanarak denizlerin kralı olmak için yarışırlar.

Oyun Ücretleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular, gemiler, silahlar, ekipmanlar veya mühimmat gibi çeşitli oyun öğelerini oyun içi bir para birimi olan "İnci" ile satın alabilirler. Bu İnciler, oyuncular tarafından Euro karşılığında satın alınabilir veya belirli görevlerin bir ödülü olarak toplanabilir. Oyun içi altın toplayarak ve bir sanal pazar yerinde teklif vererek çoğu oyun öğesini zaman içinde edinmek mümkündür, ancak bazı yüksek fiyatlı öğeler (gemi tasarımları, mühimmat türleri) sadece doğrudan ödeme yaparak elde edilebilir. Oyunun daha fazla konfor ve hızlı gemi onarımı gibi özellikler sunmak için "Seafight" altı veya on iki aylık bir "Premium" erişimi sunmaktadır. "Seafight", yeni oyunculara ücret karşılığında farklı tasarruf ve başlangıç paketleri sunar.

Şimdiye kadar dört adet CD tabanlı eklenti (add-on) Seafight için piyasaya sürüldü ve her biri özel gemi tasarımları, ücretsiz ekipman öğeleri ve belirli bir süre boyunca Premium erişimi içeriyor. İlk eklenti 2006 yılında, ikincisi 2007'de, üçüncüsü 2008'de ve sonuncusu 2010 yılında yayınlandı.

Teknoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Seafight istemci uygulaması Unity tabanlıdır ve tüm yaygın web tarayıcılarıyla oynanabilir. Oyuncular ayrıca Seafight'ı bir uygulama olarak indirme seçeneğine sahiptir.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2006: Alman Geliştirici Ödülleri'nde "En İyi Alman Tarayıcı Oyunu" kategorisinde 2. sıra
  • 2011: "Yılın Tarayıcı Oyunu - Ödülü" kapsamında "En İyi Klasik" kategorisinde aday gösterildi
  • 2012: "Yılın MMO - Ödülü" kapsamında "En İyi Aksiyon Tarayıcı MMO" kategorisinde izleyici ödülü kazandı

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Son yıllarda Seafight oyununa yönelik eleştiriler artmıştır. Oyun forumlarına bakıldığında, operatörün maliyetler ve izinsiz yazılım betimlemeleri kullanımı konusunda yoğun eleştirilere maruz kaldığı görülmektedir. Şu anda operatör, izinsiz yazılım betimlemeleri ve hileleri engellemek için önlemler almaktadır. Bununla birlikte, hem yasaklanmış oyuncular hem de hileler nedeniyle oyunun keyfini kaybetmiş oyuncular nedeniyle kullanıcı sayıları azalmıştır. Oyuncuların sayısındaki azalmanın bir diğer nedeni ise çok yüksek maliyetlerdir. Birinci lige katılabilmek için ciddi yatırımlar gerekmektedir.

Ayrıca Bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarayıcı oyunları listesi Dış Bağlantılar Resmi Web Sitesi Kaynaklar

Seafight | Denizciler ve Korsanlar İçin Macera. Bigpoint, 5 Kasım 2022 tarihinde erişildi.

Seafight Gilden Adaları SSS - Seafight'ta Gilden Adaları hakkında açıklamalar, 13 Aralık