Saplantı (film, 1996)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Saplantı
YönetmenJames Foley
YapımcıBrian Grazer
YazarChristopher Crowe
Oyuncular
MüzikCarter Burwell
Görüntü yönetmeniThomas Kloss
KurguDavid Brenner
StüdyoImagine Entertainment
DağıtıcıUniversal Pictures
Çıkış tarih(ler)i12 Nisan 1996 (1996-04-12)
Süre96 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Hasılat$20.8 milyon

Saplantı (özgün adı:Fear) James Foley tarafından yönetilen ve Christopher Crowe tarafından yazılan 1996 yapımı bir Amerikan psikolojik gerilim filmidir. Başrollerde Mark Wahlberg, Reese Witherspoon, William Petersen, Alyssa Milano ve Amy Brenneman yer alıyor. Film, görünüşte mükemmel olan hayatları, genç kızlarının çekici ve gizemli bir genç adamla çıkmaya başlamasıyla tehdit altına giren varlıklı bir ailenin etrafında dönüyor.

Film gösterime girdiğinde eleştirmenler tarafından büyük ölçüde alaya alındı, ancak 1996 baharında ABD gişelerinde 20 milyon dolar hasılat elde ederek sleeper hit oldu. O zamandan beri bir kült film haline geldi.Wahlberg En İyi Kötü Karakter MTV Film Ödülü'ne aday gösterildi.[1] Filmin kendi yapımcısı Brian Grazer, filmi "Fatal Attraction for teens" olarak tanımladı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mark Wahlberg movies, ranked from worst to best". boston.com. 13 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  2. ^ "5 Portrayals of Obsessive Lovers in Film". hollywoodreporter.com. 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]