San Francisco'daki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
San Francisco şehir silueti, solda Transamerica Pyramid, ortada 345 California Center ve sağda 555 California Street gösteriliyor

ABD'nin San Francisco, Kaliforniya şehri, 44'ü 400 fit (122 m)'ten yüksek olan 410'dan fazla yüksek katlı binanın bulunduğu bir yerleşim yeridir.[1] Şehirdeki en yüksek bina 853 ft (260 m)'den yükselen ve Birleşik Devletler'deki 31. en yüksek bina olan Transamerica Piramidi'dir.[2] Başka bir ünlü San Francisco gökdeleni şehrin ikinci en yüksek binası olanı 555 California Street'tir. Amerika Merkez Bankası olarak da bilinir.[3]

Treasure Adası'ndan San Francisco şehir silueti.

Yüksek binalar[değiştir | kaynağı değiştir]

The Transamerica Pyramid, San Francisco'nun en yüksek binası.
The One Rincon Hill South Tower, şehrin beşinci en yüksek binası
101 California Street, San Francisco'nun 6. en yüksek binası
44 Montgomery Street, şehrin 11. en yüksek binası
McKesson Plaza, şehrin 15. en yüksek binası
The St. Regis Museum Tower, San Francisco'nun 23. en yüksek binası
The JP MorganChase Building, şehrin 34. en yüksek binası
Sıra Ad Yükseklik
ft (m)
Kat Yıl Notlar
1 Transamerica Pyramid 853 (260) 48 1972 1972'den beri şehrin en yüksek binası; California'nın en yüksek 3. binası, Birleşik Devletler'in 32. en yüksek binası, ve dünyanın 143. en yüksek binası; 1972'den 1974'e kadar Batı sahilinin en yüksek binası.[2][4][5]
2 555 California Street 779 (237) 52 1969 Birleşik Devletler'in en yüksek 56. binası; 1969'dan 1972'e kadar Batı sahilinin en yüksek binası; eskiden Bank of America Center olarak bilinirdi;[3][6][7]
3 345 California Center 695 (212) 48 1986 San Francisco'nun orta blok en yüksek binası; 1980lerde inşa edilen en yüksek bina[8][9] Yükseklik direkleri içerir.
4 Millennium Tower 645 (197) 58 2009 2000lerde inşa edilen en yüksek bina,[10] ve karışık kullanımlı yerleşim binası.[11]
5 One Rincon Hill South Tower 641 (195) 60 2008 Tamamı yerleşim yeri olan binaların en yükseği[12][13][14][15]
6 50 Fremont Center 600 (183) 43 1985 [16][17]
7 101 California Street 600 (183) 48 1982 [18][19]
8 Chevron Tower 573 (175) 40 1975 [20][21]
9 Four Embarcadero Center 570 (174) 45 1982 [22][23]
10 One Embarcadero Center 569 (173) 45 1971 [24][25]
11 44 Montgomery Street 565 (172) 43 1967 [26][27]
12 Spear Tower 564 (172) 43 1976 [28][29]
13 Citicorp Center 550 (168) 41-43 (43 if including basement) 1984 [30][31]
14 Shaklee Terraces 538 (164) 38 1979 [32][33]
15 First Market Tower 529 (161) 39 1973 [34][35]
McKesson Plaza 529 (161) 38 1969 [36][37]
17 425 Market Street 525 (160) 38 1973 [38][39]
18 Telesis Tower 500 (152) 38 1982 [40][41]
19 333 Bush Street 495 (151) 43 1986 [42][43]
20 Hilton San Francisco Tower I 493 (150) 46 1971 Şehirde sadece otel olarak kullanılan binaların en yükseği[44][45]
21 Pacific Gas & Electric Building 492 (150) 34 1971 [46][47]
22 50 California Street 487 (148) 37 1972 [48][49]
23 St. Regis San Francisco 484 (147) 42 2005 [50][51]
24 100 Pine Center 476 (145) 33 1972 [52][53]
45 Fremont Center 476 (145) 34 1978 [54][55]
26 333 Market Street 472 (144) 33 1979 [56][57]
27 650 California Street 466 (142) 34 1964 [58][59]
28 555 Mission Street 458 (140) 33 2008 [60][61][62][63][64]
29 The Infinity I 450 (137) 41 2008 [65][66][67]
30 100 First Plaza 447 (136) 27 1988 [68][69]
31 One California 438 (134) 32 1969 [70][71]
32 San Francisco Marriott 436 (133) 39 1989 [72][73]
33 Russ Building 435 (132) 32 1927 1920lerde inşa edilen en yüksek bina[74][75]
PacBell Building 435 (132) 26 1925 1920lerde inşa edilen en yüksek bina[76][77]
35 JP MorganChase Building 420 (128) 31 2002 [78][79]
The Paramount 420 (128) 40 2002 [80][81]
37 Providian Financial Building 417 (127) 30 1981 [82][83]
38 Three Embarcadero Center 413 (126) 31 1977 [84][85]
Two Embarcadero Center 413 (126) 30 1974 [86][87]
40 595 Market Street 410 (125) 30 1979 [88][89]
41 123 Mission Street 407 (124) 29 1986 [90][91]
42 101 Montgomery 404 (123) 28 1984 [92][93]
Embarcadero West 404 (123) 34 1989 [94][95]
44 California Automobile Association Building 400 (122) 29 1974 [96][97]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Özel
  1. ^ "Cities: Highrises". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303223641/http://skyscraperpage.com/cities/?s=1&c=4&p=0&r=50&10=0. Erişim tarihi: Temmuz 31, 2009. 
  2. ^ a b "Transamerica Pyramid". Emporis. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080316214512/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=transamericapyramid-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  3. ^ a b "555 California Street". Emporis. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080317082534/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=555californiastreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  4. ^ "Transamerica Pyramid". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303180331/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1601. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  5. ^ "Transamerica Pyramid". Structurae.de. http://en.structurae.de/structures/data/index.cfm?ID=s0000081. Erişim tarihi: Eylül 23, 2007. 
  6. ^ "555 California Street". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305190740/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=238. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  7. ^ "555 California Street". Structurae.de. http://en.structurae.de/structures/data/index.cfm?ID=s0009333. Erişim tarihi: Eylül 23, 2007. 
  8. ^ "345 California Center". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930163623/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=345californiacenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  9. ^ "345 California Center". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305193245/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=467. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  10. ^ "Millennium Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/application/?nav=building&lng=3&id=millenniumtower-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 12, 2009. 
  11. ^ "Millennium Tower". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303180218/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=6729. Erişim tarihi: Ağustos 12, 2009. 
  12. ^ "One Rincon Hill - South Tower". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303220702/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=40624. Erişim tarihi: Eylül 9, 2007. 
  13. ^ "One Rincon Hill South Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080317101403/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1rinconhillsouthtower-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ekim 10, 2007. 
  14. ^ "One Rincon Hill". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303203155/http://forum.skyscraperpage.com/showthread.php?t=107919&page=14. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  15. ^ "One Rincon Hill". Luxist. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131203020950/http://www.luxist.com/2007/08/15/one-rincon-hill/. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  16. ^ "50 Fremont Center". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303172654/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=777. Erişim tarihi: Ağustos 14, 2007. 
  17. ^ "50 Fremont Center". Emporis.com. 18 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071018222642/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=50fremontcenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  18. ^ "101 California Street". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305192758/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=788. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  19. ^ "101 California Street". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080229213438/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=101californiastreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  20. ^ "Chevron Tower". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305190629/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2135. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  21. ^ "Chevron Tower". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070929224439/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=chevrontower-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  22. ^ "Four Embarcadero Center". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305190608/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2132. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  23. ^ "4 Embarcadero Center". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930064800/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=4embarcaderocenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  24. ^ "One Embarcadero Center". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303202926/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2131. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  25. ^ "1 Embarcadero Center". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070929130936/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1embarcaderocenter-sanfrancisco-ca-usausa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  26. ^ "44 Montgomery Street". SkyscraperPage. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905210444/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2133. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  27. ^ "44 Montgomery Street". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070929135736/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=44montgomery-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  28. ^ "Spear tower". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303181248/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=760. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  29. ^ "Spear Tower". Emporis.com. 25 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080225091150/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=speartower-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  30. ^ "One Sansom Street". CB Richard Ellis. 25 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130125165209/http://www.onesansome.com:80/. Erişim tarihi: Temmuz 30, 2011. 
  31. ^ "Citicorp Center". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070929115323/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=citicorpcenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  32. ^ "Shaklee Terraces". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303221558/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2136. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  33. ^ "Shaklee Terraces". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930151529/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=shakleeterraces-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  34. ^ "First Market Tower". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305193241/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=784. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  35. ^ "First Market Tower". Emporis.com. 1 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080301123231/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1markettower-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  36. ^ "McKesson Plaza". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305193145/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=785. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  37. ^ "McKesson Plaza". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930113036/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=mckessonplaza-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  38. ^ "425 Market Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303220445/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=786. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  39. ^ "425 Market Street". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080316184907/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=425marketstreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  40. ^ "Telesis Tower". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305192733/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3322. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  41. ^ "Telesis Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080316191906/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=telesistower-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  42. ^ "333 Bush Street". SkyscraperPage. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305192740/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3454. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  43. ^ "333 Bush Street". Emporis.com. 1 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080301201509/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=333bushstreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  44. ^ "Hilton San Francisco Tower I". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303220741/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=879. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  45. ^ "Hilton San Francisco & Towers I". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080317161457/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=hiltonsanfranciscotowers-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  46. ^ "Pacific Gas & Electric Building". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303165406/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1395. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  47. ^ "Pacific Gas & Electric Building". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930080859/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=pacificgaselectricbuilding-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  48. ^ "50 California Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303200659/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=884. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  49. ^ "50 California Street". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930172722/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=50californiastreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  50. ^ "St. Regis Museum Tower". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303212247/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=905. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  51. ^ "St. Regis Museum Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080316191026/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streetregissanfrancisco-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  52. ^ "100 Pine Center". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303215839/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1114. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  53. ^ "100 Pine Center". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070929140556/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=100pinecenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  54. ^ "45 Fremont Center". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303195304/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=913. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  55. ^ "45 Fremont Center". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080229023825/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=45fremontcenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  56. ^ "333 Market Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303170123/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=914. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  57. ^ "333 Market Street". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080229023719/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=333marketstreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  58. ^ "650 California Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303204322/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1396. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  59. ^ "650 California Street". Emporis.com. 18 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071018223316/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=650californiastreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  60. ^ "Turner Construction Company Completes Construction on San Francisco's 555 Mission Street Office Tower". Market Watch. Eylül 18, 2008. http://www.marketwatch.com/news/story/turner-construction-company-completes-construction/story.aspx?guid={BDC064E2-22B5-461F-B443-141BD2A9F1BE}&dist=hppr. Erişim tarihi: Eylül 22, 2008. 
  61. ^ "555 Mission Street". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303221619/http://forum.skyscraperpage.com/showthread.php?t=117021&page=17. Erişim tarihi: Aralık 9, 2007. 
  62. ^ "Topped Off: 555 Mission Street". Curbed SF. 8 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120908121227/http://sf.curbed.com/archives/2007/12/07/topped_off_555_mission_street.php. Erişim tarihi: Aralık 9, 2007. 
  63. ^ "555 Mission Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303213737/http://forum.skyscraperpage.com/showthread.php?t=117021. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  64. ^ "555 Mission Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303221910/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=9352. Erişim tarihi: Ekim 10, 2007. 
  65. ^ "The Infinity, Phase I". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930042920/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streetinfinityi-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 12, 2009. 
  66. ^ "The Infinity I & II project". Webcor Builders. 1 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101201092049/http://webcor.com/current.html?proj_id=194. Erişim tarihi: Ağustos 12, 2009. 
  67. ^ "The Infinity II". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303172931/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=30100. Erişim tarihi: Ağustos 12, 2009. 
  68. ^ "100 First Plaza". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303192738/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1890. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  69. ^ "100 First Plaza". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930190723/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1001plaza-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  70. ^ "One California". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303172354/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1844. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  71. ^ "One California Street". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930174931/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1california-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  72. ^ "San Francisco Marriott". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303171659/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1892. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  73. ^ "San Francisco Marriott". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080229024744/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=sanfranciscomarriott-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  74. ^ "Russ Building". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303180358/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=846. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  75. ^ "Russ Building". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080229023942/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=russbuilding-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  76. ^ "PacBell Building". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303192846/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1100. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  77. ^ "PacBell Building". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930163757/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=pacbellbuilding-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  78. ^ "JP MorganChase Building". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303170249/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=920. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  79. ^ "JP MorganChase Building". Emporis.com. 26 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080226080754/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=jpmorganchasebuilding-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  80. ^ "The Paramount". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303184158/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=4288. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  81. ^ "The Paramount". Emporis.com. 31 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070531140308/http://www.emporis.com:80/en/wm/bu/?id=streetparamount-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  82. ^ "Providian Financial Building". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303214948/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2037. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  83. ^ "Providian Financial Building". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930042330/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=providianfinancialbuilding-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  84. ^ "Three Embarcadero Center". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303222339/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2108. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  85. ^ "3 Embarcadero Center". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930191228/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=3embarcaderocenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  86. ^ "Two Embarcadero Center". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303180103/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2114. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  87. ^ "2 Embarcadero Center". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070929222507/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=2embarcaderocenter-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  88. ^ "595 Market Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303182046/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1880. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  89. ^ "595 Market Street". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080316192852/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=595marketstreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  90. ^ "123 Mission Street". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303173722/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3062. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  91. ^ "123 Mission Street". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930041937/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=123missionstreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  92. ^ "101 Montgomery". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303183506/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1860. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  93. ^ "101 Montgomery Street". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070929134701/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=101montgomery-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  94. ^ "Embarcadero West". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303185013/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3265. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  95. ^ "Embarcadero West". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930130412/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=embarcaderowest-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 
  96. ^ "California Automobile Association Building". SkyscraperPage. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303205025/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1583. Erişim tarihi: Ağustos 20, 2007. 
  97. ^ "California Automobile Association Building". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070930132450/http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=californiaautomobileassociationbuilding-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]