Samsun DSİ SK

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Samsun'da 1968 yılında kurulan spor kulübü. Forma renkleri yeşil-beyazdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1968 yılında judo, basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında, profesyonel antrenörler eşliğinde sporcular yetiştirmek, ferdi sporları ve sağlıklı yaşam amacını, DSİ'lilere aynı zamanda personel sosyal çevresine, kuruma yakışır bir şekilde ilkeli, tutarlı ve bilimsel anlayışla sevdirmek amacıyla kuruldu.

Kulübün erkek voleybol takımı, 1986-87 sezonunda Erkekler 2. Ligi'ne, 1989-90 sezonunda ise Türkiye Erkekler Ligi'ne yükselmiş ve 3 sezon bu ligde mücadele etmiştir. Toplamda 21 yıl 1. ve 2. Lig'lerde mücadele eden kulüp 2006-07 sezonunda maddi imkansızlıklar dolayısıyla voleybol şubesini kapatmıştır. 2014-15 sezonunda ise tekrar parkelere geri dönüş yapmıştır.

Kadın voleybol takımı da 1994-95 sezonunda bayanlar 2. ligine yükselme başarısı göstermiştir. Ancak daha sonra kadın voleybol şubesi kapatılmıştır.

Basketbol şubesi 3 kez Türkiye Erkekler 2. Ligi'ne çıkma başarısı gösterse de, kulübün yöneticilerinin basketboldan daha çok voleybola yönelim göstermelerinden dolayı başarılı olamamıştır. Daha sonra ise kulüp lige katılım haklarını Samsunspor kulübüne devretmiştir.

Kulüp Dereceleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]