Sammy Farha

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sammy Farha

Ihsan (Sammy) Farha (d. 1959 Beyrut, Lübnan) profesyonel poker oyuncusu.

Kariyer Başlangıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Farha, Lübnan iç savaşının yaşandığı yıllarda ABD'ye geliyor ve Kansas'a yerleşiyor. Kansas Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra şu anda yaşadığı Teksas eyaletine yerleşip kardeşiyle birlikte çalışmaya başlıyor. Farha'nın pokerle tanıştığı yıllar da bu döneme denk geliyor ve 1990 yılında bütün zamanını pokere ayırmak için çalışmayı bırakıyor.

World Series of Poker[değiştir | kaynağı değiştir]

Farha'nın en büyük turnuva başarısı; 2003 World Series of Poker final masasını Chris Moneymaker'ın ardından ikinci bitirerek $1,300,000 kazanmasıdır. Final elini elindeki yüksek perle (J J), Moneymaker'ın döperine karşı kaybetmiştir. Final masasının en çok akıllarda kalan kısmı Moneymaker'ın boş eliyle Farha'ya yüksek perini attırdığı andır.[1]

Birkaç ay sonra PokerStars tarafından organize edilen başka bir oyunda, Farha bu kez Moneymaker'a karşı kazanmıştır. Ayrıca Sammy Farha sahip olduğu 3 WSOP bileziğini 1996-2006-2010 yıllarında olmak üzere Omaha Hold 'em turnuvalarında kazanmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2003 WSOP Main Event - Top 5 Hands - World Series of Poker". 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2020.