Salvatore Antonio

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Salvatore Antonio
Salvatore Antonio, Eylül 2012
EğitimNational Theatre School of Canada
MeslekOyuncu, oyun yazarı

Salvatore Antonio (doğum ismi: Salvatore Antonio Alessandro Migliore), Kanadalı aktör ve oyun yazarıdır.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Antonio, Toronto, Ontario'da doğdu.[kaynak belirtilmeli] Unionville Lisesi'nde zenginleştirilmiş bir sanat programına katıldı ve mezun olduktan sonra Kanada Ulusal Tiyatro Okulu'na kabul edilen 10 öğrenciden biri oldu. Buradan 1998'de mezun olduktan birkaç yıl sonra eğitmenlik yapmaya başladı.[1][2]

Aktör[değiştir | kaynağı değiştir]

Antonio, Showcase için Paradise Falls adlı televizyon dizisinde baş karakter Sacha Martinelli'yi canlandırmasıyla tanınmaktadır.[3]

Sahnede, Governor General's Ödülü sahibi Jordan Tannahill'in yazdığı 'Botticelli In the Fire'da başrol oynadı. Ayrıca 2006 kışında Tarragon Tiyatrosu'nda Rosa Labordé'nin Léo adlı eserinde baş karakteri canlandırdı.[2] Rolünü 2007'de de devam ettirdikten sonra 2008 kışında prodüksiyonla Kanada'yı gezdi. Psikolojik gerilim Sam's Lake'de başrollerden birini oynadı. Diğer yeni filmler arasında Cursing Hanley, The Gospel of John ve Looking for Angelina yer alıyor.

7 Haziran 2012 itibarıyla yeni doğaüstü tıp draması Saving Hope'ta Victor Reis rolünü canlandırmaktadır.[4] 2014 yılında 24 Saat Kiralama adlı sitcom'da yer aldı.

Oyun yazarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir oyun yazarı olarak Antonio, ilk çalışması In Gabriel's Kitchen ile 2007 Governor General's Ödülü'nde finalist seçildi. Oyun ilk olarak Mart 2006'da Buddies in Bad Times Theatre'da sahnelendi[3] ve gişede başarılı oldu. Oyun daha sonra İtalyancaya çevrilerek Ekim 2006'da İtalya'nın Floransa kentindeki Teatro Della Limonaia'da sahnelendi. Senaryo Mayıs 2007'de Playwrights Canada Press tarafından yayınlandı.

2013 yılında Antonio, Toronto'nun Onur Haftası sırasında Buddies in Bad Times'da Madonna'nın 1991 yapımı Doğruluk mu Cesaret mi filminden sahnelerin yeniden canlandırmalarının yer aldığı etkileşimli izleyici katılımı gösterisi olan Doğruluk/Cesaret: Bir Hiciv (Dansla)'ı sundu. Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Adamo Ruggiero, Gavin Crawford ve Keith Cole da vardı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Alumni, Acting: 1990-1999". National Theatre School of Canada. 23 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ a b Romanada, Matthew (11 Mart 2006). "Taking life one role at a time". The Financial Post. 
  3. ^ a b Al-Solaylee, Kamal (3 Mart 2006). "Actor dons role of stage writer". The Globe and Mail. ss. R30. 
  4. ^ "Actor Salvatore Antonio dons his O.R. scrubs and learns how to hand over scalpels...properly". ctv.ca (İngilizce). 26 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]