SGK VİK (kadın voleybol takımı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

SGK VİK'nün kadın voleybol şubesidir. Forma renkleri siyah-beyaz-mavi'dir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1965 yılında kurulan kadın voleybol şubesi, o dönemlerde Ankara voleybolunda fırtına gibi esen TED Ankara Kolejliler SK, Ankara Demirspor ve Mekteb-i Mülkiye SK'nün gölgesinde kalmıştır. 1990'lı yılların başıyla birlikte yavaş yavaş hareketlenmeye başlayan kulüp 1995 yılında Türkiye Bayanlar 2. Ligi'ne yükselmiştir. 1996-97 sezonu sonunda final grubuna yükselmeyi başaran kulüp, final grubu maçları sonunda Sultanlar Ligi'ne yükselmeyi başarmıştır.

İlk kez yükseldiği Sultanlar Ligi'nde istediği başarıyı yakalayamayan kulüp sadece 2 galibiyet alabildiği sezonu 15. sırada tamamlayarak, ligden düşmüştür.

2007-08 sezonunda tekrar Türkiye Bayanlar İkinci Voleybol Ligi'ne yükselen takım o sezon grubunu 4. tamamlayarak final grubu eleme karşılaşmalarına katılma hakkı kazanmış ve final grubu maçları sonunda grubunu 2. olarak tamamlayarak Türkiye Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'ne yükselmiştir. 2008-09 sezonunda ligi 9. sırada tamamlayan kulüp, 2009-10 sezonunda ise ligi 5. sırada bitirmiştir. İki sezonluk mücadeleden sonra 2010-11 sezonunda grubunu 3. olarak tamamlayarak yarı final grubuna yükselme hakkı kazanmış ancak yarı final grubunda 3. olarak Sultanlar Ligi'ne yükselme şansını kaçırmıştır. Kulüp bu sezonla birlikte ligden çekilmiştir.

Kulüp dereceleri[değiştir | kaynağı değiştir]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]