S2 Son Silah

Vikipedi, özgür ansiklopedi
District 187: Sin Streets
GeliştiriciNetmarble
YayımcılarJoygame , Netmarble
YapımcılarCJ GameLab , CJ E&M
TasarımcıSHR İnteractive
MotorJupiter EX
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış17 Ocak 2012 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TürMMOFPS
ModlarBomba İmha, Ölüm Savaşı, Kaçış ve Kuşatma, Banka soygunu, Su Balonu

Oyunun Yayımlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

S2:Son Silah, (Bağlantı:District187) adlı oyunun, Türkiye ve Türkçe için yerelleştirilmiş versiyonudur. District 187'nin yapımcılığını CJ GameLab, CJ E&M ve Netmarble üstlenmiştir. Türkiye dahil oyunun Avrupa dağıtımını ise Joygame üstlenmektedir. Netmarble'ın, alt dağıtıcı kuruluşu olan Joygame oyunu Avrupa ve Türkiye pazarına dağıtmaktadır. Joygame bu konumda sadece dağıtıcı firma olup, oyun üzerinde herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Oyun Türkiye'de 1 Haziran 2012'de kapalı beta ile bazı oyunculara sunulmuştur. 12 Haziran 2012'de kapalı betanın son bulması ile birlikte, oyun tüm kullanıcılar tarafından indirilebilir hale gelmiştir. Oyunun mottosu ise "Türkiye'nin en sıkı MMOFPS oyunu" idi. Joygame bu mottoyu kullanarak oyunun reklamını yapmıştır. Oyunun hikâyesi ise suç ve kaos üzerine kuruludur

Oyunun Hikayesi[değiştir | kaynağı değiştir]

21. yüzyılın sonunda özgürlük kisvesi altında vahşi kapitalizm dünyanın en ücra köşelerine bile yayılmıştı. Artık dünya üzerindeki her şeyin bir parasal karşılığı vardı. Paran varsa kral, paran yoksa bir hiçtin. İnsanlar üzerinde söz sahibi olmak için yeterli paraya sahip olmak yetiyordu.

Böyle bir dünyada insanların da paraya olan takıntıları artmış, ahlak ve diğer insani değerler tamamen satılığa çıkarılmıştı. Refah ve güç zengin bir grup insan tarafından ele geçirilmiş, nüfusun büyük çoğunluğu açlık ve fakirlikle mücadele eder olmuştu.

Günün birinde şehrin tam orta yerinde büyük bir patlama oldu. Açlık ve fakirlikten harap olmuş halk, umutsuz bir şekilde isyana başladı. Yılların biriken nefreti, isyan dalgaları halinde sokaklardan taşarken, polis kuvvetlerinin olaylara müdahalesi yüzünden şehir cesetlerle dolmaya başladı.

Olayın ardından, zenginler kendilerini ve servetlerini korumak için polis kuvvetlerini satın alarak isyancıları susturmaya ve uzaklaştırmaya çalıştılar. Birleşerek gangster gruplarını oluşturan İsyancılar, bunlara karşılık olarak bombalama, kaçırma ve suikaste dayalı vahşet ve nefret eylemleri sergilemeye başladılar.

Her iki tarafın da kaderini belirleyecek olan İkinci Sokak Savaşları başlamak üzereydi.

Oyunun içeriği[değiştir | kaynağı değiştir]

Modlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda klasik FPS oyunlarından aşina olunan, Bomba Kurma/İmha, Deathmatch modlarının yanı sıra pek aşina olunmayan, Kuşatma ve Kaçış, Banka soygunu gibi modlarda yer almaktadır. Oyun 8'e 8 olmak üzere toplamda en fazla 16 kişi ile aynı anda oynanabilmektedir. Oyunda iki farklı takım/taraf bulunmaktadır. Bunlar Gangster (Çete üyesi) ve S.W.A. T (Özel Tim)'dir.

Alışveriş[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun içerisinde altın ve nakit ile alışveriş yapabilirsiniz. Oyun içi altın oyun oynadıkça ya da görev tamamladıkça kazanılır. Oyun içi nakit ise gerçek paradır ve joygame hesabınıza yüklediğiniz tutar kadar akabinde oyun içi hesabınıza nakit olarak aktarılır. 1TL=1000 Nakit olarak hesaplanır. Yüklenen nakitin geri iadesi çalıntı kredi kartı vs. olmaması durumunda mümkün değildir.

Oyun içi altın ile mağaza dışında MermerKent adı ile anılan Jackpot Slot oyununu oynayabilmektesiniz. Oyunun mantığı gerçek hayattaki Jackpot ile aynıdır.

Kostümler ve Kıyafetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun içi karakterinizi tamamen özelleştirebilir, ya da farklı bir karakter satın alabilirsiniz. Farklı karakterleri sadece oyun içi nakit ile satın alabilirsiniz. Kıyafetleri ise, oyun içi altın ya da nakit ile satın alabilirsiniz. Bu karakterler ve kıyafetler sizin daha hızlı seviye atlayıp daha fazla oyun içi altın kazanmanıza olanak sağlıyor.

Silahlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyundaki silah skalası oldukça geniş, silahlara oyun içi mağazadan geçici olarak kiralama yolu ile sahip olabiliyorsunuz. Bu silahları oyun içi altın ya da nakit ile kiralayabiliyorsunuz. Oyun içi nakit ile alınan silahlar, altın ile alınan silahlara göre biraz daha avantajlı konumda olsa da, bu durum diğer oyunlar gibi oyunun dengesini bozacak kadar üst seviyede değildir.

Oyundaki bazı silahları modifiye (susturucu, görüş dürbünü, çıkartmalar) ile modifiye edebiliyorsunuz. Bu modifiyeler size oyun içi avantaj sağlamakla beraber yalnızca oyun içi altın ile modifiye yapabilmektesiniz.

Haritalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda onlarca harita bulunmaktadır, ancak her haritada her oyun modu oynanmamaktadır. Özel olarak oyun içerisindeki bir harita "İnci Tüneli" adı ile oyuncuların oyları ile isimlendirilmiştir. Oyuna en son eklenen harita ve içerik Altınkum haritası ve Su balonu modudur.

Sosyal Medya ve İletişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun şu anda aktif olarak kullanılan sosyal medya platfomu bulunmamaktadır. Resmi olarak facebook 4 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sayfası ve youtube 28 Aralık 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. kanalı bulunmaktadır.

Oyunun resmi desteğinin sonlandırılması[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Haziran 2012'de hızlı bir başlangıç yapan S2 Son Silah ya da orijinal adı ile District187, Avrupa pazarında biraz rağbet görsede diğer ülkeler için bir o kadar önemsiz bir oyundu, bu sebeple Netmarble ve ortağı CJ GameLab, oyuna olan desteğini 3 Ekim 2013'te tamamen kesti. Ve oyun Asya pazarından çekildi, sunucuları kapatıldı. Yayıncılık hakları devam eden Joygame oyunu Türkiye'de 11 Nisan 2015'e kadar açık tuttu. Oyun içi desteğin kesilmesiyle beraber, 3.parti yazılımların çoğalması ve yeni oyun içi içerik eklenmemesi ile oyun hızla oyuncu kaybetti. Joygame 2014 Yılbaşı özel etkinliğinde oyun görevlilerinin söylediklerine göre, Joygame oyunu yapımcılardan satın almak istemiş ancak bu girişimleri başarısız olmuştu. Oyunun desteğinin sonlanmasının bir başka sebebi olarak da şirketin borçları ve davaları hakkında söylentiler bulunmaktadır, ancak Netmarble tarafından bu durum doğrulanmamıştır.