Sınav Eğitim Kurumları

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sınav Eğitim Kurumları, 1992 yılında bir aile şirketi olarak 50 metrekarelik bir mekan, 5 çalışan ve kısıtlı sermayeyle kuruldu. Günümüzde toplam 500 bin metrekareden fazla kapalı alanda, 10 bin üzeri çalışanla eğitim hizmeti vermektedir. 2019'da Türkiye Marka Ödüllerinde “Yılın Eğitim Markası” ödülünü aldı.[1]

Sınav Liseleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sınav Eğitim Kurumları tarafından yönetilen, Türkçe eğitim veren liselerdir. 1992 yılında kurulmuştur. Merkezi, Yenimahalle'de yer almaktadır. Yoğun olarak Ankara ve İstanbul'da faaliyettedir.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

1992 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Sınav Eğitim Kurumları tarafından ilk kez Ankara'da faaliyet göstermeye başlamıştır. Sınav Eğitim Kurumları'nın yayın ve dershanesi mevcuttur.[2]

Sınav Liseleri'nde yıllık plana göre hazırlanan dersler, “Sınav Dergisi” birikiminin kursa uyarlanmış formatı olan “Konu Anlatım Modülleri”nden işlenir. “Konu Anlatım Modülleri” tüm sınıflar için ayrı-ayrı hazırlanmıştır. “Konu Anlatım Modülleri” açık konu anlatımı, örnek soru-çözüm ve testler içeren aylık periyotlarla yayınlanan setlerdir. Bunun yanında farklı düzey ve türlerde soruların yer aldığı aylık olarak yayınlanan “Soru Bankası Modülleri” ve haftalık olarak yayınlanan "TÖDEV" kullanılır. Öğrencilerin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenmektedir.[3]

Sınav Liseleri'nde telafi sınavları hariç, tüm yazılı sınavlar ve deneme sınavları Sınav Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve öğretmenlerin katılımıyla Türkiye genelinde uygulanır. Yazılı sınavlar öğretmenler tarafından deneme sınavları ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Sınav Liseleri'nde sınavların analiz ve soru çözümleri ayrıca yapılır. 1. ve 3. dönem içinde klasik sınavlar, 2. ve 4. dönem içinde test usulü sınavlar, 2. ve 4. dönem sonunda telafi sınavları yapılır. Sene başında 10., 11. ve 12. sınıflara "Grup Belirleme Sınavları" yapılır. Belirli periyotlarla "Tarama Sınavları", dönem sonlarında "Dönem Bitirme Sınavları" yapılır. Ayrıca 9. ve 10. sınıflara 5, 11. sınıflara 7, 12. sınıflara 60 tane deneme sınavı yapılır.[4] YGS öncesi her şehirde şehir içinde yer alan en iyi üniversitelerden birinde şehir içinde yer alan tüm okullardaki öğrencilerle birlikte deneme sınavı yapılır.

Her öğrencinin mutlaka bir rehber ve eş güdüm halinde çalışan bir danışman öğretmeni vardır. Sınav Liseleri'nde başarı takibi, devam-devamsızlık takibi, akademik gelişim takibi, kariyer planlama ve yönlendirme prensipleri ile rehber ve danışman öğretmenler tarafından yürütülür.[5]

Sınav Liseleri'nde eğitsel ve kişisel rehberliğin yanı sıra, "Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği", "Başarısızlık Nedenleri Anketi", "Akademik Benlik Kavramı Ölçeği", "Problem Tarama Envanteri", "Sınav Kaygısı Ölçeği", "Mesleki Eğilim Belirleme Testi" gibi çalışmalar yapılır. Sınav Liseleri'nde ayrıca "Verimli Çalışma Kılavuzu", "Sınav Sistemleri Kılavuzu", "Aile Kılavuzu", "Taban Puanlar Kılavuzu" gibi rehberlik kitapçık ve dokümanları öğrencilere verilir ve ilgili sunumlar yapılır.

Öğrenciler ve veliler için ayrı-ayrı K12 sistemi hesabı verilir. Bu sistemden öğrencinin başarı çizelgesi, eksik konuları,ödevleri,devam-devamsızlık gibi bilgiler ayrıntılı olarak görüntülenir.

Sınav Liseleri İngilizce öğretim sistemini New York Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi ile geliştirdiği yabancı dil programı üzerine kurmuştur. Sınav Liseleri'nde 9., 10. ve 11. sınıflarda haftalık zorunlu İngilizce derslerinin yanında, uzaktan eğitimle desteklenen yabancı dil eğitimi (Avrupa Dil Pasaportu kriterlerine göre) verilir.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Başarılar ödülle taçlandırıldı". hürriyet.com.tr. 12 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2020. 
  2. ^ "Neden Sınav Liseleri". tezelkurumsal.com. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2017. 
  3. ^ "Özel Sınav Liseleri Sultangazi'de". eminhaber.org. 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2017. 
  4. ^ "Yıldız Sınav Lisesi". kolejrehberi.tv. 24 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2017. 
  5. ^ "Eğitimde Temel Değişim: Sınav Liseleri". kalehaber.net. 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2017. 
  6. ^ "Kolej yaklaşımıyla İngilizce". sinavliseleri.com. 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]