Sığınak 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sığınak 2
Outpost: Black Sun
YönetmenSteve Barker
YapımcıArabella Croft
Kieran Parker
Nigel Thomas
YazarSteve Barker
Rae Brunton
OyuncularCatherine Steadman
Richard Coyle
Clive Russell
Michael Byrne
Johnny Meres
MüzikTheo Green
Görüntü yönetmeniDarran Tiernan
KurguBill Gill, Chris Gill
DağıtıcıContentFilm
Çıkış tarih(ler)i11 Mayıs 2012 (2012-05-11) (Birleşik Krallık)
Süre101 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce
Önceki filmSığınak
Devam filmiOutpost: Rise of the Spetsnaz

Sığınak 2 (İngilizce özgün adıyla:Outpost: Black Sun) Outpost 2 olarak da bilinen, Steve Barker tarafından yönetilen, kendisi ve Rae Brunton tarafından yazılmış bir senaryoya dayanan 2012 İngiliz korku filmi. Barker'in 2008'deki Sığınak filminin devamı niteliğindedir.[1] Filmi daha sonra serinin üçüncüsü olan Outpost: Rise of the Spetsnaz'ın yapımı izledi.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk filmin olaylarından hemen sonra Nazi avcısı Lena (Catherine Steadman), ünlü bir savaş suçlusu bilim adamı Klausener'in peşindedir. II. Dünya Savaşı sona erdiğinde, ölümsüz bir ordu yaratabilecek korkutucu yeni bir teknolojinin denemelerine başlamıştır. Lena, Klausener'ın eski Nazi meslektaşlarından Neurath'ı sorgularken kalp krizinden ölür. Neurath'ın eşyalarını arar ve bir Doğu Avrupa haritası bulur ve ilk filmden Klausener'in deneylerinin yapıldığı yer olan terk edilmiş bir SS sığınağını bulmak için Neurath ve Klausener'in işe aldığı Hunt ile ilgili belgelere ulaşır.

Lena'nın onu Klausener'e götürebileceğine inandığı Hunt' aramaya çıkması onu Doğu Avrupa'daki bir savaş bölgesine götürür (kesin konumdan asla bahsedilmemesine rağmen, haritalar eski Yugoslavya'yı açıkça göstermektedir). Orada bir fizikçi olan Wallace (Richard Coyle) ile karşılaşır. Lena'ya Hunt ve paralı askerlerin sığınağı bulmaya gittiğini ve asla geri dönmediğini söyler. Onu durdurmaya çalışır, çünkü ne olacağını bilir ve gitmeyi reddeder. Böylece, kaynakları bir araya getirerek, karşılaştıkları profesyonel bir askeri birimin, Klausener'ın deneylerinin ürünü olan bir zombi Nazi Fırtına Birlikleri taburunun, ilerleyen orduyu ele geçirmesine yardımcı olurlar. Liderleri SS Brigadefuhrer Götz, aynı zamanda Klausener'ın eski SS çalışanlarından biridir, diğeri de Hunt'u ölümsüz askerleri kontrol eden büyük jeneratöre bağlar. Hunt'ı kullanan Götz, jeneratörün yaydığı elektromanyetik alanın aralığını artırmayı başarır ve onun ve askerlerinin sığınak ve katliam noktalarının ötesine seyahat etmelerini sağlar. Lena, Wallace ve birlik bu kötü ordunun kaynağını kapatmayı ve Dördüncü Reich'ı önlemeyi amaçlar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Outpost: The Movies". Outpost. 18 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  2. ^ "OUTPOST: RISE OF THE SPETSNAZ READIES FOR PRODUCTION". 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]