Rusya Federasyonu Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rusya Federasyonu Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu
Bölgesel kapsam Rusya
Kanun numarası138-ФЗ
Kabul tarihi14 Kasım 2002
Yürürlük tarihi1 Şubat 2003
Durum: Bilinmiyor

Rusya Federasyonu Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu, 14 Kasım 2002 tarihinde kabul edilen ve 1 Şubat 2003 tarihinde yürürlüğe giren. 138-ФЗ sayılı ceza kanunudur.

Amacı; Doğru ve zamanında sırayla göz ve hukuk davalarında çözümü, ihlal veya hak tartışmalı korumak için özgürlükler ve Rusya Federasyonu vatandaşları, kuruluşlar ve hak ve çıkarlarını meşru çıkarları, Rusya Federasyonu Konular, belediye varlıklar ve diğer kişiler sivil, emek, ya da diğer hukuki ilişkilerin konular. sivil dava kanun ve düzen, suç işlenmesinin önlenmesi güçlenmesine katkıda bulunmalıdır, hukuk ve adalet için teşvik saygı.

Bölüm I. Genel Hükümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 1. Genel Hükümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ilgili kişi, sivil mevzuatı tarafından kurulan prosedüre hakkına sahiptir dava ihlal veya ihtilaflı haklar, özgürlükler ve korunması için mahkemeye başvurmak için meşru çıkarları.

Bölüm 2. mahkemenin kompozisyonu. Musluklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ilk derece hâkimlerin mahkemelerindeki davalar ayrı ayrı dikkate. Durumlarda federal yasa, kabul alt mahkemelerde dava ortaklaşa üç profesyonel hakimden oluşan.

Belirtilenler dışında temyiz davaları, yarg bir parçası olarak mahkeme tarafından bu Kanunun 7 nci bölümü üç başkan ve iki yargıç. Bir parçası olarak mahkeme tarafından temyiz ve denetim inceleme olgular yargıç ve en az iki hakimler.

Belirli bir durum için Mahkeme'nin kompozisyonu dikkate alınarak yük oluşturduğu ve Onun oluşumu ilgilenenler etkisini dışlamak amacıyla hakimlerin uzmanlaşması otomatik kullanarak dahil yasal işlemler, sonucu bilişim sistemi.

Bölüm 3. Yargı ve mekan[değiştir | kaynağı değiştir]

Sivil durumlarda, hakimin yargı 1. Sulh ilk derece mahkemesi olarak gördüğü: 1) emri verilmesi vakaları; Boşanma 2) vaka, çocukların eşler arasında hiçbir anlaşmazlık varsa; 3) fiyat eylem de eşler ortak mülkiyet arasındaki bölümün durumda değil, elli bin ruble aşan; 4) durumları haricinde, diğer aile hukuku meselesi kaynaklanan babalık (analık), babalık, ebeveyn haklarının sona ermesi, ebeveyn hakları, evlat edinme (evlat edinme) çocuğun ve anlaşmazlıkların diğer durumlarda kısıtlama Çocuklar ve iptali davaları; Miras durumlar hariç mülkiyet anlaşmazlıklarının 5) durumda ve oluşturulması ve fikri mülkiyet kullanımı için ilişkiden doğan davalar elli bin ruble geçmeyen iddia fiyatıyla faaliyetleri; 6) yürürlükten; 7) Bir vaka mülkün kullanım sırasını belirlemek için. Barış yargıçlarının yargı 2. Federal yasalar atfedilen ve diğer şeyler olabilir. 3. birçok ilgili iddiaları birleştirirken, konuyu değiştirmek talep veya karşı dava sunumu yeni gereksinimler ilçenin yargı iseniz Diğerleri Yargı Sulh kalırken mahkeme, tüm gereksinimleri dikkate alınacak Bölge Mahkemesi. Bu durumda, davanın yargı dünyasında onun gözden sırasında değişmişse Hakim, sulh yargıcı Bölge Mahkemesine dava hakkında bir karar vermek ve davayı sevk eder Bölge Mahkemesine. Hakiminin ve yargı bölge mahkemesi arasında 4. anlaşmazlıklar izin verilmez.

Bölüm 3. Davaya müdahil kişiler.[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]