İçeriğe atla

Rosario Ulusal Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kesin Bilimler, Mühendislik ve Ölçme Fakültesi
Tıp Fakültesi
Beşeri Bilimler ve Sanat Fakültesi
Hukuk Fakültesi

Rosario Ulusal Üniversitesi (İspanyolca: Universidad Nacional de Rosario, UNR), Arjantin'in Santa Fe eyaletinin Rosario şehrinde bulunan bir araştırma devlet üniversitesidir.

Rosario Ulusal Üniversitesi (UNR), 1968 yılında 17.987 sayılı Kanunla kuruldu. Temel yapısı, 1918'de kurulan Littoral Ulusal Üniversitesi'nin Rosario kampüsüne ait çok sayıda akademik ve idari kuruluştan oluşuyordu. O zamanlar orijinal üniversiteye dahil olan okullar şunları içeriyordu: Tıp, Biyokimya Bilimleri, Mühendislik, Mimarlık Fakülteleri, İktisadi Bilimler, Beşeri Bilimler ve Sanat, Hukuk, Psikoloji, Siyasal Bilimler, Odontoloji, Tarım Bilimleri, Veteriner Bilimleri. Orijinal üniversitenin himayesi altındaki diğer kurumlar arasında hastaneler ve ortaokullar, Rosario Müzik Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü ve Yabancı ve Modern Diller Merkezi vardı.

Rosario Ulusal Üniversitesi, başlangıcından itibaren Rosario toplumuyla aktif bir ilişkiyi teşvik etti. Bu ilişki, başlatılan her projeyi tamamlamayı ve bölgesel taleplere uygun büyümeyi sürdürmeyi mümkün kıldı. Mevcut yapısı 12 kolej, 3 lise ve bir disiplinlerarası akademiden oluşmaktadır. 68.000 metrekarelik (730.000 ft²) bir bina yüzeyine sahiptir ve burada aşağıdaki akademik dersler verilmektedir: 171 lisansüstü ders, 63 üniversite derecesi, 15 teknik derece, 53 orta düzey üniversite derecesi, üniversite dışı yüksek öğrenimle eklemlenme için 26 derece eğitim sistemi ve 32 mesleki derece (üniversite dışı ortaöğretim sonrası dereceler). Daha sonra, Web desteğini bir öğretim aracı olarak kullanarak uzaktan eğitim kursları sağlayan çevrimiçi bir kampüs kurulmuştur.

Rosario Ulusal Üniversitesi şunları taahhüt etmektedir: "geniş kültürel entegrasyona sahip, sosyal sorumluluk yeteneğine sahip ve bilinçli araştırmacıların, profesyonellerin ve teknisyenlerin oluşumuna yönelik bilimsel özelliklere sahip yüksek öğrenim sağlamak ve öğretim üyeleri, mezunlar ve öğrenciler arasındaki karşılıklı ilişkileri teşvik etme görevi ulusal ve uluslararası bilim ve kültür merkezleri."dir.