İçeriğe atla

Rkhunter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
rkhunter (Rootkit Hunter)
İlk yayınlanma2006
Güncel sürüm1.4.6 (20 Şubat 2018)
Resmî sitesirkhunter.sourceforge.net Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

rkhunter (Rootkit Hunter); rootkitleri, arka kapıları ve muhtemel yerel açıkları tarayan Unix tabanlı bir araçtır. Araç, bunu önemli dosyaların SHA-1 özetlerini çevrimiçi veri tabanlarındaki iyi versiyonlarınınkiyle kıyaslayarak; (rootkitlerin) varsayılan konumları, yanlış izinleri, gizli dosyaları, kernel modüllerindeki şüpheli dizeleri arayarak ve Linux ve FreeBSD için özel testlerle yapar. rkhunter, (Fedora,[1] Debian[2] gibi) işletim sistemlerinde yer aldığı için önemlidir.

Araç, taşınabilirlik için Bourne shell'i ile yazılmıştır. Araç, UNIX tabanlı neredeyse tüm sistemlerde çalışabilir.

Yazılımın geliştirilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

2003 yılında geliştirici Michael Boelen, yazılımın Rootkit Hunter versiyonunu yayınlamıştır ve yazılım geliştirildikten birkaç yıl sonra 2006 yılında yazılımın geliştirilmesini bir geliştirme grubuna devretmeyi kabul etmiştir. O zamandan beri 8 kişi, projeyi düzgün şekilde başlatmak için çalışmaktadır ve çok ihtiyaç duyulan bakım sürümü üstünde çalışmaktadır. Bu zamandan beri bu proje SourceForge'a taşınmıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fedora Packages Search". apps.fedoraproject.org. 19 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Debian -- Details of package rkhunter in sid". packages.debian.org. 24 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]