Revenge (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Revenge
Revenge
FormatDrama
TürDrama
Proje tasarımcısıMike Kelley
BaşrolMadeleine Stowe
Emily VanCamp
Gabriel Mann
Henry Czerny
Nick Wechsler
Josh Bowman
Justin Hartley
Christa B. Allen
Tema müziği bestecisiiZLER
Ülke ABD
Sezon sayısı4
Bölüm sayısı89
Yapım
MekânHamptons
Gösterim süresi43 dakika
Yayın bilgileri
KanalABC
Yayın tarihi21 Eylül 2011
Durumusona erdi
Dış bağlantılar

Revenge ABC tarafından Amerika'da yayınlanan televizyon drama dizisidir. Alexander Dumas'ın Monte Kristo Kontu adlı kitabından esinlenerek oluşturulmuştur. Madeleine Stowe ve Emily VanCamp başrolü paylaşıyorlardır. 21 Eylül 2011'de yayınlanmaya başlanmıştır. İlk sezonu Amerika'da Çarşamba akşamı ekrana gelmiştir, 2. sezondan itibaren Pazar günleri yayınlanmaya başlamıştır.ABC kanalından 4. sezon onayını almıştır.Dizi 10 mayıs 2015 te yayınlanan final bölümü ile sona ermiştir.[1]

ABC tarafından 3. sezonda Ashley Madekwe (Ashley) ve Connor Paolo (Declan)'ın kadroda yer almayacağı doğrulanmıştır ve Ashley Madekwe sezonun ilk bölümünde diziden ayrılmıştır. 3. sezonda dizinin başrolüne Victoria'nın 16 yaşında üvey babasından dünyaya getirdiği Patrick rolünde Justin Hartley dahil olmuştur. 3. sezon sonunda Aiden Victoria tarafından boğularak öldürülmüştür.Aynı zamanda Condrad karakteri de David taradından bıçaklanarak öldürmüştür. 4. sezon da David'in ölmediği ortaya çıkmıştır. 4. sezonun 10. bölümünde Daniel (Josh Bowman) Amanda'yı (Emily VanCamp) kurtarmak isterken vurularak ölmüştür. 4. sezonun 18. bölümünde Amanda gerçek kimliğini açıklamıştır. Dizinin finalinde Victoria (Madeleine Stowe) David tarafından vurularak ölmüş daha sonra David yakalandığı ağır hastalığından dolayı ölmüştür.Aynı zamanda final bölümünde Amanda ve Jack evlenmiş.Amanda final bölümünde, dizinin ilk bölümünde yayınlanan Konfüçyüs'ün "İntikam peşine düşüyorsan çifte mezar kaz" sözü için "Konfüçyüs haklıydı ikinci mezar benim içindi beni kurtaran babamın sonsuz sevgisi oldu" diyerek tüm düşmanlarını geç de olsa affetmiş ve Jack ile sonsuzluğa yelken açmıştır.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Amanda Clark (Emily VanCamp), David Clark (James Tupper)'ın çok sevdiği kızıdır. Ama bir gün David Clark en yakınlarının hatta evlenmeyi düşündüğü sevgilisi Victoria Grayson (Madeleine Stowe)'ın ona tuzak kurması yüzünden işlemediği bir suçtan terörist damgası yer ve hapse girer. Hapiste bıçaklanarak öldürülür. Bu sırada Amanda sorunlu bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçirmiş ve bunların sonucunda ıslahevine girmiştir. Islahevinden çıktığı gün onu karşılayan Nolan Ross (Gabriel Mann) babasının bir arkadaşı olduğunu iddia eder-ayrıca intikamını almasında da ona büyük destek olacaktır- ve ona gerçekleri anlatır. Amanda ıslahevinden çıkınca yıllardır, onu terk ettiğini düşünüp kırgın olduğu babası hakkındaki gerçekleri öğrenir ve babasına dolayısıyla kendisine bunu yapanlardan intikam almayı kafasına koyar. Bu yüzden olayların ilk başladığı yere Hamptons'a geri döner ve babasına ihanet edenlerden birer birer öç almaya başlar.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kondolojy, Amanda (8 Mayıs 2014). "(Updated) 'Modern Family', 'The Middle', 'The Goldbergs', 'Once Upon a Time', 'Castle', 'Scandal', 'Grey's Anatomy', 'Revenge', 'Agents of SHIELD' & 'Resurrection' Renewed by ABC". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2014. 
  2. ^ Revenge Casts CW Heartthrob as Victoria's Long-Lost Son![ölü/kırık bağlantı], 12 Temmuz 2013. 14 Temmuz 2013 tarihinde erişildi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]