İçeriğe atla

Reunion (film, 2024)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Reunion (film, 2024)
Reunion
YönetmenChris Nelson
YapımcıTodd Garner
Ben Silverman
Peter Principato
Mark Korshak
Mickey Schiff
Lil Rel Howery
YazarJake Emanuel
Willie Block
OyuncularLil Rel Howery
Billy Magnussen
Jillian Bell
Jamie Chung
Michael Hitchcock
Nina Dobrev
Chace Crawford
MüzikFil Eisler
Görüntü yönetmeniDino Parks
KurguRick Grayson
StüdyoSpyglass Media Group
Lionsgate
Artists Road
Unique Features
DağıtıcıRepublic Pictures
Çıkış tarih(ler)i28 Haziran 2024 (2024-06-28)
Süre90 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Reunion, Chris Nelson'ın yönettiği ve Lil Rel Howery, Billy Magnussen, Jillian Bell, Jamie Chung, Michael Hitchcock, Nina Dobrev ve Chace Crawford'un oynadığı 2024 yapımı Amerikan komedi gizem filmi. Film, iğrenç popüler bir öğrencinin öldürüldüğü ve eski sınıf arkadaşlarının aralarından kimin sorumlu olduğunu bulmak zorunda kaldığı yirmi yıllık bir lise buluşmasının ardından geçiyor.[1][2]

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, Ridgeview Lisesi 2001 sınıfının yirminci yıl buluşması gecesinde ve sonrasında geçiyor. Başarılı hedge fon yöneticisi Mathew Danbury'nin evinde düzenlenen partiye katılanlar arasında yerel polis memuru Evan West, en iyi arkadaşı Ray Hammond, gazeteci Jasmine Park, tuhaf Vivian Chase, hevesli Kongre Üyesi Amanda Tanner, eski popüler kız Meagan Cooper ve eski öğretmenleri Bay Theodore Buckley bulunmaktadır.

Yeniden bir araya gelme sırasında Evan ve Jasmine romantik bir bağ kurmaya başlarken, Ray kabul etmeyen Meagan'a yaklaşmaya devam eder, ta ki ikili yüksek sesle tartışana kadar. Mathew mutlu bir evliliği olduğunu iddia eder ama Meagan da dahil olmak üzere partideki pek çok kadınla flört eder. Daha sonra Mathew lise futbol takımının maskotunu giyer ve herkesle dans eder. Vivian, Mathew'in lise yıllarında kendisine nasıl eziyet ettiği hakkında bir konuşma yapmak için kutlamaları böler. Şiddetli bir kar fırtınası katılımcıların çoğunu partiden erken ayrılmaya zorlar, ancak Evan, Ray, Jasmine, Vivian, Amanda ve Bay Buckley araba kullanamayacak kadar sarhoştur ve Mathew'in evinde kalmayı tercih ederler.

Sabah olduğunda Jasmine, Mathew'in yatak odasında göğsünden bir kez vurulmuş cesedini bulur. Fırtına nedeniyle telefon hatları kesiktir, bu da grubun yardım için telefon etmesini engellemektedir ve kar fırtınası sona erdiğinden beri kimsenin evden ayrıldığına dair bir kanıt yoktur. Jasmine ve Amanda, Mathew'un gece geç saatlerde gönderdiği seks mesajlarını keşfeder ve Evan, Mathew'un kar fırtınası sona erdikten sonra öldürüldüğü sonucuna vararak evdeki kişilerden birinin katil olduğunu öne sürer. Kısa süre içinde herkesin Mathew'i öldürmek için kötü lise deneyimlerine dayanan bir nedeni olduğu ortaya çıkar.

Evan ve Ray cinayet mahallini araştırırken kar fırtınası sırasında açık olan pencereye ve gardırop kapısındaki kurşun deliğine dikkat çekerler. Ray gardıropta bir küpe bulur ve bunu Evan'dan saklamayı tercih eder. Daha sonra, grup birbirlerinin ceplerini aramayı seçer ve Evan, Ray'in dans pistinde bulduğunu iddia ettiği küpeyi keşfeder. Üçlü olarak evi ipucu bulmak için ararlar ve Amanda'nın lisede Mathew ile birlikte başka bir öğrenciyi zehirledikleri VHS kaseti saklamaya çalıştığı ortaya çıkar. Amanda, kasetten haberdar olan birinin kendisiyle irtibata geçtiğini ve belirli bir saatte elektriği kesmesi için şantaj yaptığını söyler. Grup, kendi güvenlikleri için ayrı kilitli odalarda uyumak üzere plan yapar.

Gece boyunca Jasmine gizlice Mathew'in ofisine girer ve bilgisayarındaki kayıtlara erişir. Odasına dönerken, lise maskotu kostümü giyen biri tarafından kovalanır ve bayıltılır. Ertesi sabah Jasmine gruba, Mathew'in hedge fonunun yasadışı faaliyetlerde bulunduğuna dair kanıt elde etmek için buluşmaya geldiğini söyler. Kayıtlar, Buckley'nin Mathew tarafından hayat boyu biriktirdiği paranın dolandırıldığına dair kanıtlar içermektedir. Vivian arabalarından birinin bagajının açık olduğunu fark eder ve Evan ile Ray araştırdıklarında Meagan'ın cesedini bulurlar. Kardaki ayak izleri Ray'in botlarıyla eşleşir ve grup Ray ile Meagan'ın parti sırasındaki tartışmalarını hatırlayarak Ray'in Meagan ve Mathew'i kıskançlık yüzünden öldürdüğü sonucuna varır.

Telefon hatları yeniden kurulur ve Mathew'in karısı Lisa kocasının öldüğünü öğrenir. Yerel polisle birlikte gelir ve Ray gözaltına alınır, ancak Ray bir silah kapar ve suçu bir araya getirirken herkesi oturma odasına zorlar. Mathew'in Lisa tarafından öldürüldüğü sonucuna varır; Lisa, Amanda'ya şantaj yaparak suçu kolaylaştırmak için elektriği kapattırmış, adli delilleri karıştırmak için yatak odasının penceresini açmış, insanlar Mathew'in çoktan öldüğünü fark etmesin diye partide maskot kostümü giymiş ve Meagan'ı Mathew'in yatak odasına gizlice girip suça tanık olduğu için öldürmüştür. Dahası Ray, Lisa'nın suç ortağının, Mathew'in telefonundan seks mesajlarını gönderen ve Meagan'ın cesedini Ray'in suçlanacağı şekilde ortadan kaldıran sevgilisi Evan olduğunu ortaya çıkarır. Grup, Lisa ve Evan'ın bir mobil oyun uygulamasında birbirlerine gönderdikleri mesajları bularak onların suçluluğunu ve Ray'in masumiyetini kanıtlar.

Polis Evan ve Lisa'yı gözaltına alırken, Jasmine Ray'e gazetesi için araştırmacı olarak iş teklif eder. Ray, Jasmine, Vivian, Amanda ve Buckley bu deneyimi anmak için birlikte garip bir fotoğraf çektirirler.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sharpe, Josh (14 Mayıs 2024). "Video: Watch Trailer for REUNION Starring Billy Magnussen". BroadwayWorld. 14 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2024. 
  2. ^ Gruenwedel, Erik (14 Mayıs 2024). "Paramount Releasing Drama 'Reunion' on Digital Retail Platforms June 28". Media Play News. 14 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]