Rain World

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Rain World videocult şirketi tarafından üretilen ve Adult Swim Games tarafından 28 mart 2017 yılında Windows,[1] Playstation [1] ve MacOS platformlarına sürülmüş, Hayatta kalma, platform ve açık dünya kategorileri altındaki bir oyundur. Oyunun amacı "slugcat" veya sümük kedisi adındaki bir karakteri tehlikeli bir ekosistemin içerisinde hayatta tutmaya çalışmaktır.

Rain World tamamen simüle edilmiş bir dünya sunar , bütün düşmanlar ve canlıların hareketleri usuli animasyon ile tasarlanmıştır[2] ve oyun içerisinde belli bir besin zinciri vardır.[3]

Eleştirmenler oyunun müziğini , animasyonlarını ve oyunun görünüşünü sevmelerine rağmen oyunun zorluğundan ve oyuncunun gözünüzün yaşına bakmayan sistemlerinden dolayı ortalama skorlar verilmiştir.[4]

Oyun sistemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kontroller[değiştir | kaynağı değiştir]

oyunda 4 tip kontrol vardır. zıplama, eşyalarla etkileşim, fırlatma ve hareket. bütün kontrol tuşları ayarlar üzerinden değiştirilebilir.

Oyun Döngüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Rain World'de her 10-20 dakika içerisinde oyuncuyu öldüren bir yağmur başlar. bu yağmurdan kurtulmak için bir sığınakta oyunun terimiyle "kış uykusuna yatmalısın". Yatmak için yeteri kadar yemek yemelisin. Yatmak oyunun "save" veya ilerleme kaydetme sistemidir, eğer yeteri kadar yemek yemeden yatarsan oyunun kaydedilmez ve bir daha yatana kadar yeteri kadar yemek bulamazsan ölürsün. Yemek arayışında iken önüne birçok yırtıcı hayvan çıkacak ve onlarla savaşarak veya kaçarak zapt etmek zorunda kalacaksınız.

oyunda düşmanı öldürebilen sadece yağmur ve yırtıcı hayvanlar değildir. Uzun süre deniz altında kalmak veya yüksek bir yerden düşmek de sizi öldürebilir.[5]

Savaş sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

oyunda savaşmak için yerlerde bulunan taşlar ve mızraklar kullanılır. Taşlar aşırı az bir hasar verir ama düşmanları uzun süre bayıltır, mızraklar ise düşmanları kısa süre bayıltır ama yüksek hasar verir. oyunda ilerlendikçe daha gelişmiş silahlar bulmak mümkündür.[6]

Karma[değiştir | kaynağı değiştir]

oyunda "karma" adı altında bir sistem vardır, her uyuduğunuzda 1 artar ve her öldüğünüzde 1 azalır. Karma çiçeği adında bir bitkiyi yerseniz gelecek seferki ölümünüzde karmanız düşmez. Bu bitki oyunun bazı yerlerinde oyunun başından beri bulunmakla birlikte maksimum karmadayken öldüyseniz öldüğünüz yerde de çıkar. Farklı bölgelere geçmek için karmaya ihtiyacınız vardır. Sahip olabileceğiniz maksimum limiti oyunun başında 5 olsa da oyun ilerledikçe bu limiti yükseltebilirsiniz[7]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Staff, GiN (9 Mart 2017). "Adult Swim Games Bringing Rain World To PC, PS4 - Gameindustry.com". Game Industry News (İngilizce). 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  2. ^ "Animation Bootcamp: 'Rainworld' Animation Process". www.gdcvault.com. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  3. ^ reid (12 Nisan 2017). "Grappling with the Unforgiving Ecosystem of Rain World". digital love child (İngilizce). 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  4. ^ "Rain World". www.metacritic.com (İngilizce). 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  5. ^ "Health - Official Rain World Wiki". Rain World Wiki (İngilizce). 10 Mart 2024. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  6. ^ "Violence - Official Rain World Wiki". Rain World Wiki (İngilizce). 17 Mart 2024. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  7. ^ "Karma - Official Rain World Wiki". Rain World Wiki (İngilizce). 19 Mart 2024. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024.