RAID: Shadow Legends

Vikipedi, özgür ansiklopedi
RAID: Shadow Legends
GeliştiriciPlarium
YayımcıPlarium
BesteciPaul C.R. Monk
TürlerFantezi, MMORPG[1]

RAID: Shadow Legends İsrailli oyun geliştiricisi Plarium Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan başlaması ücretsiz bir mobil ve PC oyunudur.

Gameplay[değiştir | kaynağı değiştir]

RAID: Shadow Legends bir fantezi temalı, sıra tabanlı rol yapma gacha oyunudur.[2] Oyunun hikâyesi Kara Lord Siroth tarafından zaptedilmiş kurgusal evren Telaria'da geçiyor. Oyuncular Siroth’u yenip topraklara barış getirmesi için hayata döndürülmüş eski bir Teleria savaşçısının rolüne bürünüyorlar. Oyuncular düşmanlar ve potansiyel müttefikler tarafından korunan kaleler, zindanlar, çöller ve tapınaklar gibi ortamlarda Savaşlar için bir ordu oluşturacaklar.[2] Oyuncular maceraları boyunca geçmiş savaşçıların ruhlarını taşıyan Parçalar toplar. Parçalar farklı özelliklere sahip dört tip halinde bulunuyor.

Oyun 12 sefer seviyesinden oluşan geniş ve hikâye bazlı bir tekli oyuncu seferi barındırır. Bunların da yedi aşaması ve üç zorluk seviyesi vardır.[2] Tekli oyunculu sefer bölümü çoklu oyuncu bölümüne oyuncu sıralamalarını belirlemek için bağlıdır.

Oyunun hikâyesi Paul C.R. Monk tarafından yazılmıştır,[2] ve oyun kara fantezi tarafından esinlenmiş gerçekçi karakterler ve ortamlar içeren Batılı bir sanat tarzına sahiptir.

Tepki[değiştir | kaynağı değiştir]

RAID basın tarafından genellikle iyi tepkiler almıştır, Pocket Gamer oyunu "yüksek grafik kalitesi", "güzelce işlenmiş ve canlandırılmış " karakterler ve ayrıca "yeni oyuncular için cömert bir deneyim" şeklinde karşılamıştır. Ancak oyunun agresif parasallaşma yöntemleri de tepki toplamıştır, aynı Pocket Gamer makalesinde "oyuncuları harcadıkça harcamaya devam etmeye teşvik eden katmanlı yapı" şeklinde belirtilmiştir.[3] Gamezebo oyunu "tipik anime-tarzı görselleri bırakarak daha gerçekçi, kara fantazi görünüşü" kullanmasıyla övmüştür ve "türünde gördüğümüz en iyi saldırı animasyonları ve çevresel etkilerin bazılarına sahip gerçekten büyüleyici bir deneyim." şeklinde yazıya devam etmiştir. Ancak makale ayrıca oyunun altında yatan parasallaşma yöntemlerini eleştirerek ilerlemenin zor olduğuna dikkat çekmiştir, "özellikle çeşitli geliştirmeler için gerçek para harcamayı planlamıyorsanız".[4] BlueStacks de incelemesinde görselleri överek şunları söylemiştir "Animasyonlar tam anlamıyla muhteşem ve size bu oyunlarda çok nadir gördüğünüz bir kaliteyi gösteriyor" ve son olarak "Yüzüklerin Efendisi gibi fantazi savaşlarına daha gerçekçi bir yaklaşımdan hoşlanan oyuncular muhtemelen Raid: Shadow Legends ile iyi bir zaman geçirecektirler."[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "RAID: Shadow Legends — a grittier and realistic twist to traditional gacha games". BlueStacks (İngilizce). 3 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2020. 
  2. ^ a b c d Takahashi, Dean. "Plarium's Raid: Shadow Legends takes collectible RPGs into mobile". VentureBeat (İngilizce). 3 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2020. 
  3. ^ Jon Jordan. "How does Raid: Shadow Legends engage, retain and monetise?". Pocket Gamer (İngilizce). 1 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2020. 
  4. ^ Fox, Glen. "Raid: Shadow Legends Guide – Tips, Cheats and Strategies". Gamezebo (İngilizce). 4 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]