Psion Organiser

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Psion Organiser 1980'li yıllarda İngiliz şirketi Psion tarafından geliştirilen bir dizi cep bilgisayarının markasıydı. Organizer I (1984'te başlatılmıştır) ve Organizer II (1986'da başlatılmıştır), alfabetik olarak düzenlenmiş harflerle 6 × 6 klavyeyi koruyan karakteristik bir sert plastik kayar kapağa sahipti.[1] Organizer II, küçük, taşınabilir bir cihazda bir elektronik günlüğü ve aranabilir adres veritabanını birleştirdiği için ilk kullanılabilir PDA olarak düşünülebilir.

Organizer II, küçük, taşınabilir bir cihazda bir elektronik günlüğü ve aranabilir adres veritabanını birleştirdiği için ilk kullanılabilir PDA olarak düşünülebilir. Psion tarafından tüketici el cihazlarının üretimi artık sona ermiştir; Şirket, kurumsal değişikliklerden sonra şimdi endüstriyel ve ticari veri toplama uygulamaları için donanım ve yazılım üzerinde yoğunlaşıyor.[2] Gadget Show'un (ilk önce 30 Mart 2009'da yayınlanan) bir bölümünde Psion, şovun Hall of Fame'de bir yer olması için BlackBerry aleyhine çekişti. Psion, taşınabilir bilgi işlemciliğe öncülük eden bir cihaz olarak büyük övgüde bulunsa da, ödül BlackBerry'ye son olarak verildi (Jon Bentley tarafından).

2017 sonbaharı itibarıyla birkaç yazılım özellikleri ve donanım aygıtı hala geliştirilmekte ve bir Javascript Emulator, Paralel Arabirim, USB Commslink, 32k ve 256k RamPaks dahil olmak üzere mevcuttur. Bunların ayrıntıları halen aktif olan forumda bulunabilir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2017.