Promiscuous Mode

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Promiscuous mode ağ teknik cihazları için özel bir alım modunu ifade eder.

Diğer Detaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu modda ünite, bu moda geçirilmiş ağ arayüzüne gelen tüm veri trafiğini okur (yalnızca üniteye yönelik veri trafiği yerine) ve verileri işlenmek üzere işletim sistemine aktarır. Bu, örneğin kendi ağ arayüzlerine sahip olan sanal makineleri çalıştırmak için gerekli olabilir.

Bu modu kullanan cihazlar, switch ve router kombinasyonları, network test cihazları ve hatta bir network'e bağlı normal bilgisayarlar olabilir.

WLAN'larda promiscuous modu size gönderilmeyen paketleri de iletir, ancak yalnızca istemcinin o anda bağlı olduğu ağın (erişim noktaları) paketlerini iletir. Ağa bağlantı kurmak normalde kimlik doğrulamayı içerdiğinden, promiscuous modu doğrudan erişime sahip olunmayan bir ağdan gelen paketleri yakalamak için uygun değildir. Erişilebilir tüm WLAN ağlarının tüm paketlerini almak istiyorsanız, monitör modu gereklidir.

Bu modun karşıtı non-promiscuous modudur. Bu modda, cihaz yalnızca kendisine yönlendirilen paketleri işler; bu, örneğin Ethernet ağlarında MAC adresini, ayrıca yayın ve çok noktaya yayın paketlerini değerlendirerek yapılır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "What is promiscuous mode?". Security (İngilizce). 6 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2023.