Postal 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Postal 2
Postal 2 Resmi Oyun Afişi
GeliştiriciRunning with Scissors Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıLinux Game Publishing
YapımcıRunning With Scissors
TasarımcıMichael J. Riedel Nathan Fouts
ProgramcıMichael J. Riedel Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriPostal
MotorUnreal Engine 2.0
PlatformlarLinux, Mac OS X, PC, Windows
ÇıkışAvrupa'da 16 Nisan 2003
TürAksiyon oyunu
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Postal 2, (Postal² olarak stilize) Running With Scissors oyun şirketi tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmış bir aksiyon video oyunudur. 1997'de yayımlanan Postal oyununun devamıdır. Şiddet öğeleri içeren bir oyundur.[1] Postal III, bazı oyuncular tarafından Postal 2'nin devamı olarak görülmesine rağmen, oyunun ana yapımcısı Running With Scissors'e göre Postal III Postal 2'nin devam oyunu değildir.[2]

Oyunun hikâyesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Postal 2'de Dude adlı ana oyun karakteri Paradise, Arizona`da, bir kasabada karısıyla beraber bir karavanda yaşamaktadır. Dude, keçi, sakallı, orta boylu, siyah güneş gözlüklü ve kızıl saçlı bir görünüşe sahiptir.[3] Oyun başladığında gün Pazartesi'dir ve Dude'un elinde harita vardır. Dude'un eşi, Dude'a her gün çeşitli görevler verir. Ancak Dude'un gideceği her yerde birtakım olaylar ve aksilikler yaşanmaktadır. Örneğin Pazartesi günündeki görevler Running With Scissors resmi firmasına gidip banka kartı almak, marketten süt almak ve bankadan karısı için bir miktar para çekmektir.[4][5]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Postal 2 oyunundan bir görüntü.

Oyun esnasında oyuncu birçok beklenmedik olayla karşılaşabilir. Oyun karakterleri kaba el işaretleri yapabilir veya küfür edebilirler. Oyundaki diyaloglarda ağır küfürlü konuşmalar yer almaktadır.

Oyunda aynı zamanda ünlü oyuncu Gary Coleman'a yer verilmiştir. Oyunda Gary Coleman ünlü bir yazar olarak bir alışveriş merkezinde kitabını imzalamak için bulunmaktadır. Polis ile Gary'nin arasında yaşanan gerginliğin ardından çatışma çıkar. Oyuncunun yönlendirdiği Dude imzalı kitabı alarak o görevi tamamlar. Oyunun sonu cuma günüdür, pazartesiden cumaya kadar yapılan görevlerle oyuncu oyunu tamamlamış olmaktadır.

Haftasonu Oyunu "Apocalypse Weekend"

Apocalypse Weekend Cumartesi sabahı başlar, başı ölümcül bir ateşli silah yarası yüzünden sarılı olan Dude hastanede uyanır. Postal 2'nin sonu, Dude'un karısını vurup vurmadığı ya da karısının onu vurup vurmadığı konusunda belirsiz olsa da, hastanede uyandıktan sonra yatağının dibinde, karısından onu terk ettiğini belirten bir not bulur. Yapımcıların resmî web sitesinde yer alan bilgiye göre, Dude'un kendisini vurduğu belirtilmiştir. Dude'un nihai hedefi, karavanını ve köpeği Champ'i kurtarmaktır. Dude bu amaçla hastaneden kaçmaya çalışır.

Oyunda daha sonra ortaya çıkan zombiler gibi, cuma günü bir önceki oyunda gösterilen delilik patlak verir. Dude, eski Running With Scissors işvereni Vince ile deli dana zombileri, teröristler ve ordu ile karşı karşıya gelmesi de dahil olmak üzere çeşitli görevlerde ilerler. Periyodik olarak, Dude'un başındaki yara, onu Gary Coleman klonları tarafından saldırıya uğradığı bir hayal dünyasına sokar. Dude, hafta sonu boyunca, zombi orduları, Taliban ve Ulusal Muhafızlarla çarpışırken bir Running With Scissors çalışanı olan zombi inek "Mike Jaret" ile karşılaşır. En sonunda Dude, eski işvereninden almış olduğu bir nükleer bomba ve köpeği Champ ile arabasıyla giderken Paradise kasabasını patlatır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Postal 2 Bir Aksiyon Oyunu! 30 Eylül 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Erişim; 15 Aralık 2012.
  2. ^ "We don't own the game, we can't support it and we don't get anything from its sales". Running with Scissors Resmi Sitesi. 27 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Postal 2 (Postal) 12 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Erişim; 15 Aralık 2012.
  4. ^ Postal 2 Monday Full-HD Part 1 4 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 14 Haziran 2010.
  5. ^ Postal 2 Monday Full-HD Part 2 4 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 14 Haziran 2010.