Portal tartışma:Hristiyanlık/Sözler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfadaki içeriği bu günden îtibâren, haftada bir kere değiştirmeyi planlıyorum. Portal:Hristiyanlık'ın diğer editörleri (varsa) bu sayfayı bana bırakıyor mu? Sözlerin içeriği her zaman Hristiyan kaynaklarından olacak. Ancak bu kaynakların kanonik olması gerekmez. Örneğin Basilides İncili'nden de alıntı yapabilmemiz gerekir. Bu sayfada da, değiştirdiğim alıntıların arşiv kaydını tutmayı planlıyorum. Portal'ı canlı tutmak için bâzı gönüllülerin portalı bölüşmesi lâzım. Ben bir İncil okuru olarak ve ara sıra başka Hristiyan kaynaklarını da okumaya çalışıyorum, alıntı sözler kısmını değiştirme işini devralabilirim. Bu konuda önerisi olanlar da tartışma sayfama mesaj atar ve başkalarının eklenmesini istediği alıntıları da ekleyebiliriz, alıntı olma değeri varsa. Gerçekten de her sözün alıntılanma değeri olmayabiliyor. Veya söz bağlamından çıkarılmadan alıntılanmak istendiğinde uzun uzun paragrafları haftanın sözüne eklemek gerekebiliyor. Bu yüzden her şey alıntılanamaz. Yine de bu tartışılabilir bir konu.-- İskenderBalas💬 17:46, 23 Ağustos 2016 (UTC)

Bu çalışmanız çok iyi olur. Vikipedi'de herhangi bir hiyerarşi mevcut değildir. Her katılımcı eşit söz hakkına sahiptir. Gönül rahatlığıyla içeriği değiştirebilirsiniz. Hem bu portal Hristiyanların değil, Hristiyanlığın portalıdır. Kaldı ki, bu bölüm sadece Kitab-ı Mukaddes'ten sözler bölümü de değildir. Yani, Hristiyanlıkla alakalı her içerik kabul edilebilinir. Azizlerin sözleri de olabilir, Hristiyanlık hakkında eleştirel bir ifade de. Nitekim eski ahit(ler) ve yeni ahit(ler) de mevcut. Elbette, arşiv konusunda elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmayı isterim.--MerhabaNe yapabilirim? 19:39, 23 Ağustos 2016 (UTC)

Teşekkür ederim Merhabaviki, arşiv olarak bir tablo hazırlamayı düşünüyorum. her 50 haftanın sonunda bu tartışma sayfasındaki tabloyu arşive atmayı düşünüyorum. Böylece, her sene için yaklaşık bir arşiv olur.-- İskenderBalas💬 19:52, 23 Ağustos 2016 (UTC)